Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Saint-Girons: *nieuw* Familie Seaside Surf- and Summercamp

Vanaf:  279,-

Een avontuurlijk strand- en surfkamp voor sportieve families. Geniet van de zomer, de zon en de zee aan de eindeloze stranden van de franse atlantische kust.

Het Hoefer Seaside Surf- and Summercamp ligt tussen schaduwgevende dennenbomen. Als je 's ochtends wakker wordt, wordt je meteen door de zon welkom geheten. Ben je iemand die graag vroeg opstaat, dan kan je vanuit je bengali of een van de hangmatten de zon achter de heuvels op zien komen.

Het Hoefer Seaside Surf- and Summercamp is opgezet door een Duitse reisorganisatie (Hoefer Sport und Reisen) waardoor er afwisselend Nederlands, Duits en Engels gesproken zal worden. Er wordt van alles voor jullie gedaan om een fantastische vakantie te bieden en ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Het maakt niet uit of je nu 6 of 66 jaar oud bent, het Hoefer Seaside Surf- and Summercamp biedt sport, cultuur en culinaire heerlijkheden voor elke leeftijd.

Wij nodigen je uit om aan één van de talrijke sportactiviteiten deel te nemen: fietsen, golfsurfen, volleybal, paardrijden aerobic en yoga. Neem deel aan een dagje Bordeaux, Biarritz of St. Sebastian en bezoek, samen met het team, de leukste historische plekken van deze steden.

Of geniet gewoon een heerlijk dagje op het strand, van het weer, de zee, het familiare en gezellige kamp en natuurlijk, de culinaire heerlijkheden uit de regio welke door de legendarische chef de cuisine Cleon 's avonds voor jullie klaar worden gemaakt.
Nadat je 's ochtends de zon vanuit de accommodatie op kunt zien komen kun je 's avonds de zonsondergang bewonderen, binnen 6 minuten loopafstand van het kamp. Op het strand zie je de zon in de zee verdwijnen "coucher de soleil" de zon gaat slapen, zoals de fransen zeggen. Het beste lukt dit natuurlijk met een glas wijn uit de regio, te krijgen bij de kampbar.

EETPAKKET

Leven zoals god in Frankrijk! Frisse lucht, sport en vakantie maakt hongerig.

Eten is een belangrijk onderdeel van ons leven, sowieso op vakantie. Laat je verrassen door onze kampkeuken, het zal je verbazen wat in z’on klein keukentje allemaal mogelijk is.

Ontbijt - Voordat iedereen zich klaarmaakt voor de surflessen, excursies of een dag op het strand, wacht een rijk en uitgebreid ontbijtbuffet op jullie. Elke ochtend hebben jullie verschillende keuzes uit cornflakes, muesli, yoghurt, jam, chocoladepasta, honing, vleeswaren, kaas en vers fruit. Natuurlijk mag het typische franse stokbrood niet ontbreken. Begin je dag met een verse bak koffie, thee of melk.

Lunch - Sport en actie maakt hongerig. Elke ochtend bestaat de mogelijkheid om een lunchpakket samen te stellen zodat jullie ook overdag geen honger zullen leiden. Het zou het beste zijn als jullie hiervoor een eigen lunchbox mee nemen. Hiermee voorkomen jullie dat er zand in het stokbrood terecht komt en helpen jullie natuurlijk ook het milieu.

Avondeten - Het is verbazingwekkend wat je in een kleine basiskeuken zoals de kamp keuken allemaal kunt toveren. Jullie verwachten een saai eten zoals pasta met tomatensaus? Niet hier. Elke avond staat jullie een 3 gangen menu te wachten met een saladebuffet, een lekker en evenwichtig hoofdgerecht en als afsluiting, een lekker toetje. Er wordt gekookt met ingrediënten uit de regio om jullie kennis te laten maken met de franse cuisine. Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met vegetariërs en krijgen mensen met een intolerantie een lekker alternatief. In iedere geval hoeft niemand honger te lijden. Eén keer in de week komt elke klant aan de beurt om deel te nemen aan een kookcursus met Cleon, de kok. Op deze avond ondersteunen jullie de kok bij het bereiden van de maaltijden. Keukengrapjes met Cleon zijn ondertussen standaard onderdeel van Hoefer. Mensen die al eerder mee zijn geweest zullen deze ervaring niet willen missen en kijken er naaruit om bij het snijden van tomaten of komkommers de belevenissen van de dag met elkaar te delen.

Etensvrije avond (tegen betaling)
Ook Cleon heeft soms een pauze nodig.. Elke week bestaat er een mogelijkheid om samen naar een restaurant aan het strand te gaan. Hier kun je typische maaltijden uit de regio bestellen en tegelijkertijd genieten van het heerlijke uitzicht over de zee en de zonsondergang bekijken. Laat jullie verrassen. Natuurlijk kunnen jullie deze avond ook gebruiken om zelf een keer de lokale restaurantjes te bezoeken.

SURFLESSEN - plezier voor groot en klein

Het eindeloze zandstrand van St. Girons Plage biedt de beste omstandigheden voor een onvergetelijke golfsurfvakantie. De atlantische kust geeft garantie voor perfecte golven en de verschillende zandbanken zijn ideaal voor zowel beginnende maar ook gevorderde golfsurfers. De ervaren surfleraren leren jullie stap voor stap het golfsurfen.

-Beginners cursus golfsurfen-
Hier leer je met veel plezier je eerste golf te pakken en op te staan. Naast praktijk lessen zijn er ook theorielessen.

Prijs:
3 x 120 min beginners cursus golfsurfen: € 79,00 per persoon

-Gevorderden cursus golfsurfen-
Heb je al een golfsurfcursus gevolgd en wil je het toen geleerde weer opfrissen en je verbeteren, dan is deze cursus iets voor jou. Met de ervaren surfleraren zal je zo de volgende stappen leren.

Prijs:
3 x 120 min gevorderden cursus golfsurfen: € 79,00 per persoon

-Surfboard huur-
Als je een cursus hebt geboekt kan je voor ongeveer € 10 per dag een golfsurfboard huren. Hiermee kan je dan ook naast de lessen verder oefenen. Je kan natuurlijk ook een board met een andere persoon delen.

ACTIVITEITEN - sport en fun

Actieprogramma - Actie voor groot en klein.
Het gevarieerd actieprogramma is in de prijs opgenomen. Verveling bestaat hier niet, het camp biedt een uitgebreid programma voor iedereen. Het is daarom ook vanzelf sprekend dat het progamma aan jullie excursies en surflessen wordt aangepast.

Hier worden geen gekke nieuwe sport en fitnessdingen verzonnen, maar het is elk keer weer opnieuw te zien dat bij deze actieve reis ook echt gesport wordt en het niet alleen maar wat in het foldertje staat. Dit is echt meer een reis voor actieve mensen en zo zie je dan ook dat de dingen die worden aangeboden ook echt worden ondernomen. Laat je door het enthousiasme van de rest gewoon mee slepen. Eer zal nog steeds genoeg tijd over blijven om in de zon te liggen en te relaxen, maar dan ben je misschien iets meer tevreden omdat je hier toch vaak de sport doet waar je thuis niet aan toe komt.

Maar, dit is natuurlijk allemaal geen verplichting, dus alles mag, niks hoeft.
Meteen in de ochtend wordt er al begonnen. Omdat het 's ochtends nog niet te warm is wordt dit tijdstip gebruikt om door de bossen hard te lopen of te wandelen. Daarna smaakt het ontbijt nog beter. Ook wordt er ongeveer 4 keer per week een rustig fitness- en gezondheidsprogramma aangeboden. Vooral de vrouwen vinden dit leuk, maar natuurlijk mogen de mannen ook hieraan mee doen.

Naast het golfsurfen, wat natuurlijk voorop staat, is ook beachvolleybal één van de hoofdactiviteiten. Het is natuurlijk een paradijs voor beachvolleybal, heel erg fijne zand en meer dan genoeg ruimte, wat wil een beachvolleybaler nog meer? De sportinstructeuren staan altijd bereid om tips te geven zodat jullie nog beter kunnen worden.

Ook worden er voetbal-, tafeltennis- en basketbal toernooien aangeboden. Natuurlijk wordt hier ook rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Maar let op: De vader kan niet altijd beter voetballen dan zijn kinderen....

Naast deze kosteloze activiteiten bestaat er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een kanotour of een rit met de paarden. Meer informatie en prijzen ontvang je op locatie.

Natuurlijk worden naast de actieve dingen ook andere activiteiten aangeboden. Filmavond met popcorn, met de hele familie rond het kampvuur stokbroodjes bakken, genieten van een zonsondergang op het strand of een feestje bij de strandbar (vanaf 18). Voor de kinderen zijn er voorleesuurtjes, tekenen, knutselen, zoektochten naar schatten op het strand of strand olympiaden.

Kinderopvang
Bij de professionele kinderoppas, zijn jullie kinderen in goede handen. Op 4 of 5 halve dagen wordt er opvang aangeboden voor kinderen vanaf 5 jaar. Het motto van de kinderopvang is: "Zo veel als mogelijk buiten in beweging zijn". De omgeving en de camping zijn hiervoor natuurlijk meer dan geschikt. Er wordt samen gespeeld, gezwommen, gebouwd, geklommen, maar ook knutselen voor een avond activiteit hoort hierbij.

Als jullie kinderen nog klein zijn en jullie naast de aangeboden kinderopvang, nog een keer kinderopvang zouden willen dan zal het team op locatie dit in overleg proberen te regelen. Natuurlijk proberen zij de kosten hiervoor zo laag mogelijk te houden, waarbij een ochtend ongeveer € 15-20 zal kosten. Natuurlijk wordt het goedkoper als er nog meer jongere kinderen op het kamp zijn die ook opvang wensen. Als hier interesse voor is , kunt u dit het beste bij de boeking alvast melden.

Wellness en ontspanning

Vakantie is natuurlijk niet alleen maar sporten. Ook relaxen en wellness zijn zeker van belang. De yogalerares laat je zien hoe je fysiek en psychisch kunt ontspannen.
Op een rustig plekje in de bossen mediteer je met hooguit 8 mensen om afstand te nemen van de dagelijkse inspanningen.
Ontspannen kun je ook in de massagetempel op het camping terrein. Wat is er beter dan een relaxende massage na een lange dag surfen? Wie een half uurtje wil ontspannen kan gewoon een afspraak maken in de massagetempel. Laat je in de buitenlucht, met het geluid van de zee op de achtergrond, verwennen en kom helemaal tot rust.
Meer informatie, ook over prijzen, ontvang je op locatie. Ook boeken is dan pas mogelijk.

TRIPS
Voor mensen die ook iets meer van Frankrijk willen zien worden er verschillende excursies naar de omliggende, historische steden geboden. Fantastische architectuur, mooie oude steden en culinair lekkernij zullen jullie verbazen. De trips worden zo gepland dat jullie geen surfles hoeven te missen en dat jullie voor het avondeten weer terug zijn in het kamp. Of jullie nemen een "Gourmet-Lunch-Pakket" mee, dit bestaat uit salades, beleg, kaas, wijn en andere lekkernijen zodat je het avondeten niet hoeft te missen.

De trips zijn onder ander naar San Sebastian, Biarritz, Bordeaux, Hossegor en Léon (prijzen en meer informatie op locatie)

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra'sOrganisatie Prijzen & Vertrekdata

Prijzen

Prijzen zijn per persoon in euro's

Inclusief in de reissom

* Verblijf in 4 persoons bengali
* Dagelijks gevarieerd ontbijt
* Lunchpakket (zelf samen te stellen tijdens het ontbijt)
* 6x per week avondmaaltijd
* Gekwalificeerd fitness- en sportprogamma
* Kinderopvang op 4-5 halve dagen (vanaf 5 jaar)

Singles opgelet! Als jullie het wensen kunnen jullie 'op indeling boeken', dan zorgen wij (hopelijk) ervoor dat jouw bengali met leuke mensen gevuld wordt.

Vader of moeder met kind: Ook jullie kunnen twee plekken 'op indeling boeken', wij zullen dan zoeken naar twee medebewoners waarmee jullie de bengali kunnen delen.

Verplichte extra's

Boekingskosten 20,00

Niet inclusief in de reissom

* Vervoer (vraag naar de mogelijkheden)
* Surfles (zie extra's)
* Overige drankjes en maaltijden
* Verzekeringen
* Kinderkorting (wij verrekenen dit bij de aanvraag)
-Kinderen 00-04 jaar min 100% (5de persoon in 4er-Bengali/zonder begeleiding)
-Kinderen 00-04 jaar min 50% (2de - 4de persoon in 4er-Bengali/zonder begeleiding)
-Kinderen 05-11 jaar min 28% (5de persoon in 4er-Bengali)
-Kinderen 05-11 jaar min 14% (2de - 4de persoon in 4er-Bengali)
-Kinderen 12-14 jaar min 7% (2de - 4de persoon in 4er-Bengali)
-Studenten min 5%
Stuur deze vakantie aan iemand door.

Stuur deze vakantie door

Stuur een link met deze vakantie naar iemand per email!sluiten

Vul hier het emailadres van de persoon in:

Hieronder kun je tekst toevoegen aan de email:

Foto's

upload foto's bij Frankrijk

Laatst geuploade foto:
door Andy Kalbvleesch

Meest bekeken vakantie

Family Jam Tignes || Meivakantie 26-4-2025

Op deze pagina kun je binnenkort de Family Jam boeken in onze bekende, gezellige en ruime Résidences Nevada, La Ferme & Jhana in Tignes Val Claret.
meer >>

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht