Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Rondreis: Adventure in Borneo 14 dgn

Vanaf:  320,-

Adventure in Borneo is een prachtige rondreis door Maleisie en Borneo. Deze reis kan je in je eentje of in een groepje doen.


Adventure in Borneo van dag tot dag:


Dag 1 Amsterdam – Kuching
Vertrek vanaf Amsterdam naar Kuching.

Dag 2 Kuching
’s Ochtends komt u aan op de luchthaven van Kuching. Aansluitend volgt transfer naar uw hotel voor twee overnachtingen. ’s Middags maakt u een stadstour en ziet u de goed bewaard gebleven coloniale huizen die goed mixen met de moderne achitectuur. In het zuiden van de stad staat het stadhuis en het Cat monument. U bezoekt de City Tower vanwaar u een panoramisch uitzicht over de stad heeft. U stopt bij de grote moskee. Hoogtepunt van de stadstour is een bezoek aan het bekende Sarawak museum met een grote collectie etnologische en acheologiosche bezienswaardigheden. Ter afsluiting maakt u een wandeling langs het indrukwekkende Kuching Waterfront vanwaar u zicht heeft op Brook’s Palace.

Dag 3 Kuching
Vandaag bezoekt u een van de mooiste nationale parken van Maleisië: het Bako National Park. Vanaf het vissersplaatsje Bako vaart u naar het park, waarna u te voet de jungle intrekt om wildlife te observeren. In dit schitterende gebied leven onder andere neusapen, talloze vogelsoorten en vindt u exotische planten, waaronder wilde orchideeën. Lopend onder het dichte bladerdak over kleine paden bereikt u uiteindelijk een klein en verlaten tropische strandje waar u een verkoelende duik kunt nemen. (O,L)

Dag 4 Kuching – Nanga Sumpa
Vertrek voor een lange, maar mooie rit (ca. 5 uur) naar het Batang Ai meer. De route voert langs uitgestrekte cacao- en rubberplantages. Onderweg stopt u bij de kleurrijke markt in het stadje Serian, waar een grote variëteit aan producten uit de jungle uitgestald ligt, zoals eetbare varens, bamboespruiten en bijzonder tropisch fruit. Aansluitend bezoekt u een peperplantage -Sarawak is namelijk de grootste exporteur van peper in Maleisië- en maakt u een stop om wilde orchideeën te bekijken. Na de lunch vertrekt u per longboat naar het Nanga Sumpa longhouse, gelegen in het oerwoud van Sarawak. Hier maakt u kennis met de Iban-Dayak, eens de beruchtste koppensnellers van Borneo. Al proevend van de lokale rijstwijn zult u de gastvrijheid ervaren en indrukken opdoen over het dagelijks leven van de bevolking. U verblijft twee nachten in Borneo’s Adventure’s Jungle Lodge. De accommodatie is primitief en slechts de meest elementaire voorzieningen zijn aanwezig, maar het avontuur is evenredig groot. (O,L,D)

Dag 5 Nanga Sumpa
Na het ontbijt maakt u een voettocht door de jungle naar de Enseluai waterval. Hier kunt u een wandeling maken door de jungle, relaxen, zwemmen of vissen op de Iban-manier, namelijk met een ‘gooi’ net. Het ziet er misschien makkelijk uit, maar u moet er handigheid in krijgen wilt u meer vangen dan wat drijvende takken. ’s Avonds brengt u een bezoek aan het longhouse. Hier ziet u hoe diverse gezinnen samen leven en samen werken. De bewoners van het longhouse tonen de door de hun vervaardigde producten en het is mogelijk een uniek souvenir te kopen.

Dag 6 Nanga Sumpa – Kuching
Per longboat vertrekt u naar de riviermonding en keert u terug naar Kuching. Hier verblijft u nog een nacht, zodat u heerlijk kunt douchen en uitrusten na uw jungle avontuur.

Dag 7 Kuching – Mulu
Transfer naar de luchthaven. In de ochtend vliegt u naar Mulu. Na aankomst vertrekt u naar het Gunung Mulu National Park, het grootste park van Sarawak, dat bestaat uit tropisch regenwoud met ontelbare soorten planten, bomen en vogels. Hier verblijft u twee nachten. U gaat te voet naar de spectaculaire Deergrot. De Deergrot is de grootste grot ter wereld. Hij is even hoog als breed (120 m) en meer dan 2 km lang. Er leven overdag miljoenen vleermuizen in de grot, die ‘s nachts wordt bewoond door zwaluwen. Het is een indrukwekkend schouwspel om te zien hoe de twee diersoorten elkaar aflossen. Om de chaos compleet te maken, cirkelen haviken rond de ingang om zich te goed te doen aan de vleermuizen wanneer die de grot verlaten. U bezoekt tevens de Langgrot, dit is de kleinste maar ook de mooiste van de vier in de buurt liggende grotten, met kleurrijke stalactieten, stalagmieten en opvallende rotsformaties. Na dit bezoek loopt u in het donker terug.

Dag 8 Mulu
Al varend over de Melinau rivier bereikt u de Windgrot. Over een speciaal aangelegd pad loopt u door deze mooie grot met de bekende King’s Chamber: een ruimte vol stalagmieten die lijken op een troon en mysterieuze, menselijke gedaanten. In de Windgrot staat en hangt alles scheef omdat, de naam zegt het al, de wind door de grot waait. Daarna vaart u naar de Clearwater grot, die met 75 km de langste grot van Zuidoost-Azië is. Door de grot stroomt een onderaardse rivier door een doolhof van gangen. Op de terugweg bezoekt u een longhouse, dat wordt bewoond door de Penan. Dit junglevolk leefde vroeger in volstrekte symbiose met het regenwoud, waar ze als jagers/verzamelaars met jacht, visvangst, junglevruchten en sago in hun dagelijks leven voorzagen. (O,PL)

Dag 9 Mulu – Kota Kinabalu
Transfer naar de luchthaven. Vandaag vliegt u via Miri naar Kota Kinabalu, de hoofdstad van Sabah. Na aankomst volgt transfer naar uw hotel. Overnachting in Kota Kinabalu. (O)

Dag 10 Kota Kinabalu – Sepilok
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Sandakan. Na aankomst bezoekt u het wereldberoemde orang oetan rehabilitatiecentrum in Sepilok. Hier leren verweesde en uit gevangenschap bevrijde dieren zelfstandig in de wildernis te leven. U ziet de orang oetans met elkaar spelen en vechten en soms komt u oog in oog te staan met deze prachtige dieren. U overnacht in Sepilok, direct naast het orang oetan centrum. (O,L,D)
Dag 11 Sepilok – Sukau
Transfer naar de haven van Sandakan voor een prachtige boottocht over de Kinabatangan-rivier naar Sukau, waar u een nacht verblijft in een lodge aan de rivier. In dit gebied leven de zeldzame neusapen, vele andere aapsoorten, olifanten en neushoornvogels. Aan het einde van de dag maakt u een boottocht op zoek naar wildlife.

Dag 12 Sukau – Kota Kinabalu
U wordt wakker van de geluiden van de jungle! Voor het ontbijt maakt u al een boottocht over de rivier waarbij de kans groot is dat u de olifanten de rivier ziet oversteken. Via de bekende Ox Bow meren gaat u terug naar de lodge waar het ontbijt klaar staat. Na het ontbijt vaart u terug naar Sandakan. U maakt een korte stadstour door Sandakan. Aansluitend transfer naar de luchthaven en vlucht naar Kota Kinabalu. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht voor overnachting. (O)

Dag 13 Kota Kinabalu – Amsterdam
In de middag transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht via Kuala Lumpur naar Amsterdam. Uiteraard is het ook mogelijk uw verblijf in Kota Kinabalu te verlengen.

Dag 14 Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Belangrijk! Op dagen ter vrije besteding heb je niet de beschikking over de auto met chauffeur/gids.


Het is ook mogelijk om te kiezen voor een 9-daagse rondreis.
Het programma is volgens dag 2 t/m dag 9 van bovenstaand programma alsmede 1 overnachting in Shangri-La Tanjung Aru en transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu.


De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantie aanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra'sOrganisatie Prijzen & Vertrekdata

Prijzen

prijzen zijn per persoon in euro's

Inclusief in de reissom

* Vliegreis Amsterdam-Kuching/Kota Kinabalu-Amsterdam per Malaysia Airlines
* Luchthavenbelasting en brandstofheffing € 423,-
* Binnenlandsevluchten bij rondreis: Kuching-Mulu (via Miri), Mulu-Kota Kinablu
* Rondreis volgens programma naar keuze privé of Seat in Coach, inclusief genoemde
excursies en entreegelden.
* Overnachtingen in de genoemde midden- en eerste klasse hotels (of gelijkwaardig). In Nanga Sumpa en Sukau zeer eenvoudige accommodatie
* De diensten van een lokale Engelssprekende chauffeur/gids
* 8x ontbijt, 4x lunch, 2x diner

Verplichte extra's

Boekingskosten 20,00
Calamiteitenfonds 2,50

Niet inclusief in de reissom

* Facultatieve excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
* Calamiteitenfonds
* Verzekering
* Toeslag Hotel Grand Margherita € 19 per nacht in de periode van 08-07-2012 - 11-07-2012 en Hotel Hyatt Regency Kinabalu € 23 per nacht in de periode van 16-07-2012 - 31-08-2012
Stuur deze vakantie aan iemand door.

Stuur deze vakantie door

Stuur een link met deze vakantie naar iemand per email!sluiten

Vul hier het emailadres van de persoon in:

Hieronder kun je tekst toevoegen aan de email:

Meest bekeken vakantie

Parkroyal Penang ****+ LO

Bijzonder sfeervol luxe resort, met uitstekende service en vele faciliteiten, waar ook kinderen het prima naar hun zin zullen hebben.
meer >>

Maleisië

Maleisië forum

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht