Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Borneo: Sabah & Sarawak

Sabah is veelzijdig, soms ruig en vol spleten en dan weer tam en liefelijk.
De Mount Kinabalu domineert die hem omringen met mooie landschappen; met zijn 4101 meter is hij ook de hoogste berg in Zuidoost Azië. Deze deelstaat heeft een flora en fauna, die ontzettend rijk aan varianten is. Voor de kust liggen duikgebieden waarover de enthousiasten slechts dromen.
Sabah ligt aan de noordoostkant van Borneo en heeft sinds mensenheugenis de naam "Land onder de wind", want het ligt net onder de taifoengordel. Vroeger zochten de zeilschepen hier bescherming tegen de moorddadige stormen.
Er zijn hier ongeveer 32 stammen van diverse etnische afstamming. De belangrijksten zijn de stammen van de Bajau, Bisaya, Kadazan, Kedayan, Murut, Minokok, Rumanau, Rungus en Sulu.
De hoofdstad van Sabah is Kota Kinabalu die de derde internationale luchthaven van Maleisië heeft, waarop regelmatig gevlogen wordt en wel uit Kuala Lumpur, Johor Bahru, Kuching en Brunei, als ook uit Hongkong, Manila, Jakarta, Seoul, Taipei en Singapore. Sabah is een ruim Land, de plaatsen Lahat Datu, Sandakan und Tawau, als ook het eiland Labuan werden dagelijks door binnenlandse vluchten aangedaan. Veel gebieden van Sabah zijn zelfs nog volledig ontoegankelijk, andere zijn echter van goede wegen voorzien, waarop busdiensten onderhouden worden. Ook de boot is, vanwege de vele rivieren, een belangrijke en aangenaam transportmiddel. Er is ook een kleine spoorlijn die van Kota Kinabalu naar Tenom leidt.

Bezienswaardigheden:
Sabah's Staatsmoskee
Deze moskee is prachtig om te zien. Het heeft een machtige koepel, die met zijn blauwgouden mozaïek in de zon schittert. Het is een bezienswaardig gebouw, dat het hele stadsbeeld van Kota Kinabalu beïnvloedt. De moskee is ook het religieuze centrum van Sabah en wordt ook vaak door bezoekers aangedaan, die niet uit moslimlanden komen.

De Sabah Foundation
Dit glazen gebouw met 30 verdiepingen is een technisch stukje meesterschap, tevens is het ook een architectonische attractie in Kota Kinabalu. Het werd uit zeer sterk elastisch staal gebouwd en er zijn op de hele wereld maar drie van deze futuristische gebouwen. De belangrijke Sabah stichting houdt hier zitting, die zich om de uitgaven bekommert van het algemeen belang.


Het dorp Kota Belud
Dit dorp is een feest voor iedereen, die van fotograferen houdt. Vooral wanneer in het weekend hier de grote, bonte markt plaats heeft. Dan komen de streekgenoten overal vandaan en bieden dan hun waren aan. Het is een levendig en kleurvol beeld dat iedereen fascineert. De "Tamu" is een ware Highlight onder de vele bezienswaardigheden van Sabah. Kota Belud ligt ongeveer 77 kilometer ten noorden van Kota Kinabalu aan de weg naar Kudat.

Tuaran
Deze plaats ligt eveneens ten noorden van Kota Kinabalu en is ook een uitstapje waard, want hier is een grote boerderij voor agricultuuronderzoek. In de omgeving ligt Mengkabong, een dorp van de Bajau, dat op palen boven het water werd gebouwd en ook de plaats Tamparuli ligt in de buurt, waar goede artikelen van de kunstnijverheid kan kopen.

Het dorp Penampang
Dat is een dorp van de Kadazan stam ten zuiden van Kota Kinabalu en het laat veel van de levensstijl zien en over het dagelijks leven van deze grote bevolkingsgroep van Sabah.

Kudat, het thuis van de Rungus
Deze plaats bevindt zich op het noordelijke puntje van Sabah, ongeveer 238 kilometer van Kota Kinabalu verwijderd. Het is de moeite waard, dat men het dorp een keertje bezoekt, wanneer je op Sabah bent. Hier leven de Rungus, die bekend zijn om hun schilderachtige kleding, hun mooie stoffen en hun zeer kleurvolle feesten. Al op de weg er naar toe rijdt men door een adembenemende omgeving van een tropisch landschap met jungle, bergen en diepe dalen.


De Havenstad Sandakan
De kleine handelshaven aan de Sulu Zee is ook de hoofdplaats in het noordoosten van Sabah. Sandakan id ongeveer 386 km van Kota Kinabalu verwijderd en met Malaysia Airlines of ov

Vakanties naar Borneo: Sabah & Sarawak

Rondreis: Adventure in Borneo 14 dgnt/m 21-12-2000v.a320,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht