Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Sotavento: Rene Egli Pro Center**** (Kite- en Windsurfen)

Fuerteventura biedt je alle factoren die kite- en windsurfen zo speciaal maken. Kilometers lange, witte zandstranden, een sterke en constante wind en vlak water. Tot twee meter hoge golfen bieden uitdagende mogelijkheden voor zowel freestylers, racers als kitesurfers.

Fuerteventura is na Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden, en het dichtst bij Afrika gelegen. Dankzij deze ligging is het klimaat vergelijkbaar met dat van het Caribisch gebied. De constant aanwezige passaatwind zorgt voor de perfecte surfomstandigheden. De wind is over het algemeen een aflandige wind (noordoost), maar in de lente, herfst en de winter kan er ook sprake zijn van een aanlandige wind. Het hele jaar door kun je genieten van een aangename temperatuur, het wordt er niet snel kouder dan 20 ºC overdag, zelfs niet in de winter. Op dit eiland vind je dus een heerlijke zee, branding en prachtige witte stranden, maar ook steile kliffen, lava en vulkaanresten. En tenslotte een groot aantal zonuren maken dit eiland zo geliefd bij de zonaanbidders en de vele surfers, die hier een aantal maanden rondhangen en vaak met busjes langs stoffige wegen op zoek gaan naar die plek die vandaag de beste golf- of windcondities heeft.

In samenwerking met het professionele René Egli Pro Center, gelegen aan de Sotaventokust, bieden wij je de kans om de surfdude of surfchick uit te hangen. Midden in deze ideale surfomgeving liggen de twee Pro Centers en het Kitecenter van René Egli. Hier kun je naar hartelust Kitesurfen en Windsurfen. Ieder jaar worden hier de World Cups gehouden vanwege de vrijwel perfecte surfomstandigheden.

Offerte op Maat & Boeken met Kinderen
Surfen en kitesurfen zijn bij uitstek sporten voor iedereen die van vrijheid houdt. Wij bieden je daarom de mogelijkheid je arrangement precies zó samen te stellen, zoals je het wilt; een volledige cursus, alleen even je technieken opfrissen of privé-les; één week, of twee weken; eigen materiaal mee of juist materiaal huren; standaardkamer of deluxekamer met zeezicht. Het is voordeliger om van te voren je surf-arrangement te boeken dan ter plaatse, dit scheelt bijna 10%! Stel zelf je perfecte (kite)surfreis samen en we maken een offerte op maat. Ter plaatse (extra) lessen boeken kan ook, maar dan betaal je iets meer. Onderstaande tarieven zijn indicatief. Vraag de vakantie op en wij koppelen de prijs aan je terug. Natuurlijk kun je ook met je kinderen boeken, lessen zijn mogelijk vanaf acht jaar. Als je je kind(eren) wilt meenemen in de aanvraag, geef hun namen, m/v en geb. datum dan aan in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier.

Elke dag, het hele jaar door te boeken!
Een zonnige en sportieve vakantie op Fuerteventura is het hele jaar door te boeken. Wij stellen je reis van 8, 10, 12 of 15 dagen samen met vlucht, accommodatie, surfcursus en/of materiaalhuur. Aankomst is dagelijks mogelijk!

Windsurf cursussen
Met de meest moderne lesmethodes is het mogelijk om in een korte tijd te leren surfen. Het turkooizen water en de aangename temperatuur zorgen voor de ideale omstandigheden. Alle instructeurs zijn gediplomeerd. Bij de beginnerscursus leer je in 10 uur surfen met daarbij ook een theoretische uitleg. Voor degenen die al kunnen surfen maar toch nog wat extra aanwijzingen willen, is er de A1 cursus. Bij deze zes uur durende cursus leer je de beachstart, overstag gaan, gijpen en je trapeze te gebruiken.
Bij de F1,2,3-cursus leer je de waterstart, hoe je je voetbanden kunt gebruiken, planeren en in de branding surfen. Bij de F4 cursus kun je dan verder je techniek verbeteren met speedsurfen, de zinkergijp en de powergijp. Voor kinderen van negen tot twaalf jaar is er de kindercursus waarbij in acht uur tijd spelenderwijs de beginselen van het windsurfen bijgebracht worden.

Windsurf materiaal
Bij de gevorderdencursussen zijn de materialen niet inclusief en kun je er dus voor kiezen om je eigen (kite)surfspullen mee te nemen of deze ter plaatse te huren.
Bij de introductie-, beginners- of A1-cursus is het gebruik van de materialen inbegrepen in de prijs. De Pro Centers van René Egli beschikken over JP en Starboard surfboards met Neil Pryde zeilen en kiteboards en zeilen van Cabrinha.

K-cursus: Kindercursus (8 t/m 12 jaar)
Tijdens deze 8 uur durende cursus wordt er gewerkt met lesmethoden en materiaal speciaal ontwikkeld voor kinderen. De inhoud is gelijk aan die van de beginners cursus voor volwassenen.

A-cursus: Beginners cursus (10 uur)
- Kennis van het materiaal
- Beginnen
- Contole van het board
- Sturen
- overstag gaan

A1 cursus: Opfris cursus (5 uur)
Voor degenen die al kunnen surfen maar toch nog wat extra aanwijzingen willen, is er de A1 cursus. Bij deze vijf uur durende cursus leer je de beachstart, overstag gaan, gijpen en je trapeze te gebruiken.

F-cursus: gevorderden (excl. materiaal)
F1 cursus: gevorderden
Onafhankelijk in 2 uur:
- Waterstart

F2 cursus (2 uur):
Planeren op een shortboard:
- Planeer positie
- Voetbanden

F3 cursus (2 uur):
- door de branding surfen
- Speedsurfen
- powergijp

F4 cursus (4 uur):
- Dit is een combi van de F2 + F3 cursus zoals hierboven omschreven.

Je kunt ook privélessen nemen:
Individuele lessen van waterstart en powergijp tot springen, golfrijden en freestyle-moves.

Kitesurf cursussen inclusief materiaal!!
Tijdens de introductie cursus leer je je kite op het strand onder controle te krijgen en krijg je theoretische uitleg over het kitesurfen. Bij de beginners cursus (6 uur) krijg je theorie, uitleg over de op- en afbouw van je kite, kitecontrole op het strand, bodydrag en waterstart in de lagune en tot slot natuurlijk het surfen en sturen in de lagune. Bij de A1 cursus leer je het omstellen van een 2 lijner- naar een 4 lijner kite, het perfectioneren van de waterstart en ga je verder met het varen en sturen. Bij de gevorderden cursus leer je in 2 uur hoogte te krijgen en te behouden, gijpen en springen.

3h-cursus
Voor degenen die geen complete 6 urige A of F-cursus nodig hebben. Je kunt nu een 3 uur cursus boeken als proefles of als een verkorte A of F-cursus of als aanvulling op de A of F-cursus.

A-cursus: Beginners cursus, max 3 leerlingen per instructeur
- kennis van het materiaal
- beginnen/ landen
- controle over de kite
- bodydrag
- waterstart / varen.

F-cursus: gevorderden cursus, max 3 leerlingen per instructeur
- perfectioneren van de waterstart
- gecontrolleerd riden
- stay upwind

Privelessen:
Naar wens van de klant:
- basics
- waterstart
- controlled riding
- stay upwind / go upwind
- springen

Zeezicht, speciale wensen, ander materiaal (wetsuit, trapeze)? Stel je vragen in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij komen er op terug!

De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantieaanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra'sOrganisatie Prijzen & Vertrekdata

Prijzen

Prijzen zijn per persoon in euro's. Let op! de prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. In juli en augustus gelden er voor de surfpaketten hogere prijzen.

Inclusief in de reissom

* 7 overnachtingen op basis van ontbijt (Esmeralda Maris op basis van halfpension)
* In accommodatie naar keuze (zie verschillende accommodatie types)

(indien je langer / korter / andere data wilt verblijven, geef dit dan aan in het veldje "opmerkingen" van het aanvraagformulier).

Verplichte extra's

Boekingskosten 20,00

Niet inclusief in de reissom

* Retourvlucht Amsterdam - Fuerteventura (op aanvraag).
* Overige drankjes en maaltijden
* Let op: kite- en windsurf arrangementen apart te boeken (zie optionele extra's)
* De prijs is exclusief transfer (zie optionele extra's)
* Verzekeringen
* Autohuur (bij ons boekbaar, bij interesse even mailen)
Stuur deze vakantie aan iemand door.

Stuur deze vakantie door

Stuur een link met deze vakantie naar iemand per email!sluiten

Vul hier het emailadres van de persoon in:

Hieronder kun je tekst toevoegen aan de email:

Meest bekeken vakantie

Sotavento: Rene Egli Pro Center**** (Kite- en Windsurfen)

Fuerteventura biedt je alle factoren die kite- en windsurfen zo speciaal maken.
meer >>

Spanje: Canarische Eilanden

Spanje: Canarische Eilanden forum

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht