Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Via Vandelli: Hoteltrektocht / Groepsreis (10 dgn)

Rookpluimen verraden een dorpje of stadje. En helemaal aan het einde van de golvende vlakte een kartelrand van witte toppen: de Mont Blanc! Over wankele steenplaten volgen we een prettig vlak deel van de Via Vandelli. Tijd genoeg om om ons heen te kijken en wat te kletsen. Nog een uur lopen en we zitten aan een glas witte wijn en een schaaltje olijven.

Karakter van de tocht
De route voert grofweg van Modena (in Emilia Romagna) naar het zuidwesten, tot aan de Toscaanse plaats Massa. We volgen zo veel mogelijk de oorsponkelijke Via Vandelli (delen van de route zijn bewegwijzerd en soms wordt er van deze route afgeweken). Asfalt wordt zo mogelijk gemeden maar is soms onvermijdelijk. Omdat de oude route, in het verleden begaan baar moest zijn voor paard en wagen is de route vrijwel nergens echt stijl en voert hij over goed begaanbate paden en veldwegen. Toch is het raadzaam goede, steungevende wandelschoenen te dragen. De keien van het oorspronkelijke wegdek zijn in de loop der tijd verzakt en vormen daardoor een onregelmatige ondergrond, ook bewandelen we andere voetpaden daar waar we (noodgedwongen) afwijken van de oorspronkelijke route.
Geleidelijk dringen we door tot in het ‘hooggebergte’. Zeker tijdens het deel dat over de kam voert die Emilia en Toscane van elkaar scheidt, zullen we een heuse bergetappe doen. In de herfstreis zien we op een heldere dagen Corsica misschien liggen.

De wandelingen zijn tussen de 8 en 23 km lang. Omdat onze bagage wordt vervoerd, hoeven we zelf slechts een dagrugzak te dragen. Deze tocht is dan ook voor een ieder met een goede conditie en enige bergwandelervaring goed te doen. De zwaarte wordt niet alleen bepaald door de hoogteverschillen en de af te leggen afstanden. Ook de temperatuur speelt een belangrijke rol. Op de vertrekdata van onze reizen speelt de hitte geen rol van betekenis. In de hoger gelegen delen en op de kammen is het overigens soms wel fris. Alles bij elkaar genomen is dit een afwisselende en vooral mooie trektocht die geschikt is voor de sportief ingestelde ervaren wandelaar met een goede conditie en bergwandelervaring.

Reisbeleiding
De reis wordt uitgevoerd door Intertrek wandelreizen. Je wordy dan ook begeleid door een Intertrek reisbegeleid(st)er, die meereist of je bij aankomst in Bologna staat op te wachten.

Reiswijze
We reizen per vliegtuig – de trein is optioneel – van Amsterdam naar Milaan en vervolgens met de bus/trein door naar Modena. De terugvlucht is ook vanaf Milaan.

Voedsel en water
’Italië is eten’, is een stelling die op deze tocht zeker tot zijn recht komt. Iedere avond schuif je weer aan voor een culinaire ervaring. Smakelijke voorgerechten en heerlijke pastas worden gevolgd door het haast verplichte nagerecht. Het eten in de streek rond Modena is kruidig en in vergelijking met de rest van Italië ietwat vetter. Maar volgens lokale fijnproevers hoeft dat geen probleem te zijn zolang je de gerechten maar laat vergezellen door de sprankelende Lambrusco wijnen, waar de streek beroemd om is.
Naarmate we meer naar het westen komen zal de keuken ook veranderen om uiteindelijk te eindigen met de meer op zeevruchten gebaseerde keuken aan de Toscaanse kust.
Als we vroeg op ons overnachtingadres arriveren dan kunnen we de eerste trek stillen met wat kleine hapjes zoals olijven en parmezaanse kaas. In de zuivelboerderij die we op dag twee bij Poggio Castro passeren, kunnen we de typische kaas Parmigiano-Reggiano proberen, liefst in combinatie met een van de andere specialiteiten waar deze streek bekend om staat, de “Aceto Balsamico di Modena”.

Dit arrangement is op basis van halfpension. Uitgezonderd in Modena waar we overnachten op basis van logies en ontbijt. We dineren in het restaurant van de accommodatie. De lunches zijn niet bij de reissom inbegrepen. We kunnen prima zelf inkopen in de dorpen waar we komen. Soms is het moeilijk om te lunchen in een van de horecagelegenheden onderweg. Het is in de meeste hotels mogelijk, een lunch laten maken, eventueel aangevuld met chocoladerepen, koeken, noten etc.
In elk hotel is schoon drinkwater. Onderweg is er bijna elke dag de mogelijkheid om de veldfles bij te vullen bij een bron of in een dorpje.

Geld
Voor overige kosten adviseren wij ongeveer € 15,- per dag te budgetteren. Afgezien van de kleinere dorpjes zijn er in diverse plaatsen mogelijkheden om geld te pinnen.

Bagage
Tijdens de wandeldagen is een dagrugzak met een inhoud van ca. 30 liter voldoende. Hierin kunnen de meest noodzakelijke zaken als, lunchpakket, water, regenkleding, EHBO-set en fotocamara. De rest van de bagage wordt, tijdens de trektocht vervoerd van het ene hotel naar het andere.


Dagprogramma

Dag 1: Vliegreis; transfer naar Modena
Na aankomst op de luchthaven van Milaan reis je door met (shuttle-) bus en trein naar Modena. Het hotel bevindt zich net buiten het ‘echte’ centrum aan een brede avenue. In het late avondlicht springt, in het anders zo gele en zachtroze Modena, het witte marmer van il Duomo er haast oogverblindend uit. Een bezichtiging van de kerk met bas-reliëfs, van de beroemde beeldhouwer Wiligelmo, is beslist de moeite waard. Wiligelmo was een van de eerste beeldhouwers die zijn werk signeerde, wat in die tijd ongebruikelijk was. Het getuigde van een groot zelfbewustzijn als kunstenaar. Deze uit de 11e eeuw stammende kerk staat dan ook niet voor niets op de Unesco ‘werelderfgoederenlijst’. Andere bekende namen voor deze “werkmansstad”, zijn Maserati, Ferrari, Lamborghini, Bugatti en ... Luciano Pavarotti.
In vroegere tijden, vanaf de 13e eeuw was het beroemde geslacht d’Este de belangrijkste familie zij waren dan ook verantwoordelijk voor de aanleg van de Via Vandelli. Deze transapennijnse route verbond Modena met Marina di Massa aan de Toscaanse kust. Vorodat we aan deze reis beginnen, is het zeker de moeite waard om de binnenstad van Modena beter te leren kennen. Zo is het robuuste Palazzo Ducale, tegenwoordig de militaire academie, een fraai voorbeeld van barokke civiele bouwkunst. Boekenliefhebbers kunnen een kijkje nemen in de Biblioteca Estense.

Dag 2: Transfer naar Serramazzoni; te voet verder naar Pavullo
’s Ochtends vroeg nemen we eerst de bus naar het plaatsje Serramazzoni, hier neemt de lokale organisatie onze bagage over en beginnen we aan de eerste, eenvoudige wandeling. Al direct vanuit Serramazzoni, een dorp op de heuvelrug tussen de rivieren de Secchia en de Panaro, volgen we het oorsponkelijke pad van de Via Vandelli. Dit voert door een zachtglooiend en vaak zonnig gebied langs weiden en dwars door kastanje- en eikenbossen. We passeren het Middeleeuwse dorp Montebonello met haar opvallende uitkijktoren, dalen af naar de Cogono-vallei en klimmen vervolgens naar de kam van Poggio Castro; op deze belangrijke historische plek zijn resten uit de Romeinse tijd gevonden. We bereiken de omgeving van Pavullo via het hertogelijke park en de bossen waarna we klimmen naar ‘Torricella’ met haar 17e eeuwse stadhuis. In Pavullo volgt een bezoek aan de kerk van Monteobizzo met haar fraaie, met bas-reliëfs versierde apsis, de halfronde uitbouw aan het kerkkoor.

Stijgen: 520m; Dalen: 609 m; Duur: ca. 4,5 uur; Afstand: 17,5 km*

Dag 3: Van Pavullo naar La Santona
In het eerste gedeelte lopen we door de bosrijke valleien van Monzone en Brandola. We bezichtigen het kasteel en de kerk van Montecuccoli die gelegen zijn op de heuvelrug van Mont Campana, het dorpje Monzone. Als je het uitzicht op deze omgeving bewondert, zal het duidelijk zijn waarom men juist deze plek koos voor de bouw van dit kasteel dat al in 11e eeuwse geschriften wordt benoemd.
Het traject door de bossen bereikt zijn hoogtepunt bij de ‘Ponte del Diavolo’, de Duivelsbrug, een verbazingwekkende, door de natuur gevormde zandstenen “brug”. Het tweede deel gaat weer over het orginele pad van de Via Vandelli, dat van Mezzolato langzaam omhoog loopt naar La Santona. Hierbij lopen we door het oude bos van La Fignola en bereiken we langzamerhand de hooglanden van Frignano.

Stijgen: 115 m; Dalen: 713 m; Duur: ca. 6,5 à 7 uur; Afstand: 25,5 km*

Dag 4: La Santona naar Sant Anna Pelago
Vandaag volgen we de oude Via Vandelli, rustig en ontspannen wandelend naar de bidvertrekken van Giovannoni. De kammen bieden soms mooie uitzichten over de Cimonevallei. Onderweg passeren we een exemplaar van de zogenaamde Capanne Celtice, Keltische huizen. De trapsgewijze gevels van deze huisjes vormen een bewijs voor de aanwezigheid van de kelten die zich hier vanaf de 5e eeuw, in de hogere delen vestigden. Tijdens de lange wandeling op de flanken van de oude vulkanische bergrug Sasso Tignoso komen we in het regionale park Frignano.

Stijgen: 500 m; Dalen: 600 m; Duur: ca. 4,5 uur; Afstand: 18,5 km*

Dag 5: Van Sant Anna Pelago naar Lago Santo
De route voert verder door het Regionale parken van Frignano. Dit 9000 hectaren grote park biedt bescherming aan vele dier- en plantensoorten. We komen op de Boccaia-pas na een uitdagende klim door beukenbossen. Vervolgens dalen we af in de door gletsjers gevormde vallei van Lago Santo. Na afloop kunnen we luieren bij Lago Santo of Lago Baccio. We overnachten er in een aan het meertje gelegen tamelijk luxe berghut “Vittoria”.

Stijgen: 500m; Dalen: 80 m; Duur: 3,5 uur; Afstand: 8 km*

Dag 6: Van Lago Santo naar San Pellegrino in Alpe
Het traject van vandaag gaat door de wildernis. De route gaat over de belangrijkste waterscheiding tussen Emilia en Toscane; we zien vandaag geen asfalt of huizen. Vandaag komen we op “Alice Peak”, het hoogste punt van de hele tocht; vanaf hier heb je uitzicht over de eindeloze en mooie landschappen van de Toscaanse vallei en de vlakten van Emilia.
Als het helder weer is, kun je de zee en zelfs de Alpen zien. De etappe eindigt in de pelgrimsplaats San Pellegrino in Alpe, het hoogst gelegen gehucht van de noordelijke Apennijnen.
De as van San Pellegrino en San Bianco, die ook nu nog bewaard wordt in het Santuario trok in het verleden vele pelgrims. Waarschijnlijk trekt het etnografische museum, gevestigd in het voormalige gasthuis tegenwoordig meer bezoekers. We overnachten hier in de albergo en het zou helemaal mooi zijn als er papazoi op het menu staat. Waarom? Daarvoor moet je het verhaal papazoi voor de houthakkers uit “De culinaire avonturen van Fra Bartolo lezen.

Stijgen: 456 m; Dalen: 300 m; Duur: ca. 4,5 uur; Afstand: 16 km*

Dag 7: San Pellegrino in Alpe naar Castelnuovo Garfagnana
Vandaag daalt de route vrijwel de gehele dag en verlaten we de Emiliaanse Apennijnen om het Toscaanse deel in te trekken. De “Via Dei Ducati” leidt naar Garfagnana, door een weids landschap met fraaie kastanjewouden. Hier bestaat de traditie nog van het maken van kastanjemeel waaruit Siacci, een soort pannenkoekjes, worden gemaakt. De tocht gaat verder heuvelafwaarts over de heuvels van San Pellegrino in Alpe naar de Castiglione-vallei, door beukenbossen en in lager gelegen gebieden kastanjebossen. We komen bij het gehucht I Metati, met op een heuveltje gebouwde stenen huisjes met rieten daken. Lager in de vallei volgt Valbona, een bijzonder dorpje met smalle straten waar de harmonie en stilte van de oude bergdorpen bewaard zijn gebleven.
Verder afdalend door velden en kleine dorpjes arriveren we in het vestingstadje Castiglione Garfagnana. Net als in Pieve Fosciana, is hier het middeleeuwse karakter goed bewaard gebleven. Al snel zijn we in Castelnuovo Garfagnana. Niemand minder dan Ariosto (schrijver van Orlando furioso) beschreef deze plaats als een “land van wolven en bandieten”.

Stijgen: 120 m; Dalen: 1314 m; Duur: ca. 5 uur; Afstand: 14,5 km*

Dag 8: Van Castelnuovo Garfagnana naar Vagli di Sotto
Het traject van vandaag voert van de Serchio vallei, langs de bosrijke hellingen van Mont Volsci naar het meer van Vagli. Van Castelnuovo Garfagnana klimmen we naar de bossen rond het fort van St. Alfonso; daarna wandelen we door het kastanjebos en komen bij de oude dorpen Antisciana en Gragnanella: heel veel architectonische erfenissen. Vanaf Silicano komen we langs verschillende kastanjebossen vol met “Matati” (huisjes waarin de kastanjes na de oogst gedroogd worden); Hier komen we op de helling van Mont Volsci. Na een moeilijke klim voert naar Careggine – een dorpje aan het Vagli-meer. Bij de Maesta del Tribbio en dalen we af in de Edron vallei, tegenwoordig een stuwmeer. Dit is het bekendste stuwmeer van Italië. Eens in de 10 jaar tijdens het spuien, komt het dorpje Fabbriche di Careggine weer ‘boven water’. Vanuit de overnachtingsplek is het uitzicht op de steil oprijzende witte ‘marmerbergen’ van de Alpi Apuane is bijzonder fraai.

Stijgen: 1136 m; Dalen: 905 m; Duur: ca. 7 uur; Afstand: 23,5 km*

Dag 9: Van Vagli di Sotto naar Resceto en door naar Massa
Na de voornamelijk uit zandsteen bestaande ‘bergen’ van de afgelopen week is er nauwelijks een groter contrast denkbaar. De kantige en scherp afbrekende wanden van de Alpi Apuane zijn in het felle zonlicht oogverblindend. Dichtbij liggen de beroemde marmermijnen van Carrara. In het verleden was Michelangelo er ‘vaste klant’ maar ook nu wordt het marmer nog zeer gewaardeerd. Van Vagli di Sotto komen we bij Vagli di Sopra en na een uitstapje naar het vroegere herdersdorp Campocatino volgt een afdaling in de Fosso Tambura vallei.
Via de Arnetola vallei komen we op de Tambura-pas; vanaf hier heb je vrij zicht op de Tyreense Zee, de Toscaanse eilanden en bij helder weer zelfs op Corsica. Nu volgt de laatste afdaling. Na het passeren van het zogenaamde “raam van Vandelli” en de Campaniletti, waar marmeren torens de bergbron omgeven, gaan we verder heuvelafwaarts naar Resceto, beneden in de vallei. Hier is de Via Vandelli grotendeels fraai gerestaureerd.
Hoewel de hoogteverschillen vandaag groot zij, is de inspanning niet evenredig zwaar. Bovendien kan eventueel de klim naar Campocatino overgeslagen worden (dit scheelt 230 m omhoog en omlaag). Hier mis je echt wel veel aan.
Met de bus rijden we het laatste stuk naar Massa, dichtbij de kust.

Stijgen: 1746 m; Dalen: 1409 m; Duur: ca. 6 uur; Afstand: 14 km*

Dag 10: Terugreis naar Nederland
Met de bus en trein reizen we van Massa naar Milaan voor de terugvlucht naar Nederland.

* De genoemde tijden zijn zuivere looptijden onder normale omstandigheden en voor de gemiddelde groep, pauzes niet meegerekend. De uiteindelijke uitvoering van het bovenstaande dagprogramma is afhankelijk van de omstandigheden ter plekke. Dit kan met zich meebrengen dat de tochtleider het programma wijzigt of aanpast. Dit zal gebeuren in overleg met de groep.

Praktische informatie
Deze tocht is geschikt voor mensen met wandelervaring, een normale conditie en die prijs stellen op comfort.

De tocht in vogelvlucht
* Soort tocht: hoteltrektocht met bagagevervoer - groepsreis
* Aantal dagen: 10
* Deelnemers: minimaal 5, maximaal 15
* Reiscategorie: Actief
* Overnachtingen: in middenklasse hotels en eenmaal in luxe berghut
* Eenpersoonskamer: niet mogelijk

Verlengingsmogelijkheden
Je kunt de reis vooraf laten gaan door een zelfstandig bezoek aan Bologna. Je kunt de reis ook achteraf verlengen met een verblijf in Marina di Massa of zelfs Florence. Dit kun je bij je boeking opgeven.

Laatste informatie
Ongeveer 14 dagen voor vertrek krijg je de reisbescheiden toegestuurd. In het hoogseizoen kan het door de grote drukte gebeuren dat de reisbescheiden korter voor vertrek worden toegestuurd. In de documentatie vind je onder meer een overzicht van de vertrektijden. Vertek- en aankomsttijden zijn nogal eens onderhevig aan verandering. Actuele informatie: Schiphol 0900-0141, teletekst 757-763 en www.schiphol.nl.

Grensdocumenten
Deelnemers met de Nederlandse nationaliteit dienen in Italië in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart.

Voorbereiding
Een goede voorbereiding draagt in hoge mate bij tot het slagen van je vakantie. Verdiep je van tevoren eens in het land, de cultuur en de natuur en doorloop thuis de route alvast op de kaart. Het is sterk aan te raden om voor vertrek je bergschoenen weer eens aan te trekken en een wandeling te maken. Controleer schoenen en rugzak op slijtage en vervang versleten of kapotte onderdelen. Zeker voor mensen die met nieuwe schoenen op pad gaan, is het van belang ze goed in te lopen. Daarmee is de kans op blaren op de eerste dag van de tocht aanmerkelijk kleiner. Zorg verder dat je goed uitgerust aan de tocht begint. Vooral de eerste dagen zul je moeten wennen aan de ongewone inspanning.
Voorafgaand aan de boeking van een wandelreis informeren we je zo duidelijk mogelijk over wat je tijdens de reis staat te wachten. Dat doen we door het toesturen van uitgebreide reisinformatie of door het schriftelijk of telefonisch beantwoorden van vragen.

Op de vraag of jij een reis ook daadwerkelijk aankunt, kan Intertrek geen antwoord geven, die verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. Als je na boeking twijfels krijgt of je de reis aankunt, neem dan contact op met ons kantoor. Je kunt dan de mogelijkheid te bespreken of de reis kan worden omgeboekt.

Afbreken van de reis
Het komt soms voor dat een deelnemer tijdens één van onze reizen door lichamelijke klachten niet meer verder kan. Doorgaans kun je de kosten daarvan, verhalen op je reisverzekering. Om de gemaakte kosten ook daadwerkelijk terug te ontvangen, is altijd een doktersverklaring nodig.
Intertrek kan niet aansprakelijk worden gesteld voor kosten en/of gederfd vakantiegenot.

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht.Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons kantoor door te geven. Neem zelf voor onderweg een kopie van de verzekeringspolis mee.

Workshops Kaart & Kompas / EHBO
Het goed kunnen omgaan met kaart en kompas kan een wandeling interessanter en belangrijker nog, veiliger maken. Voor die mensen die in de praktijk hun kennis willen opdoen, toetsen of uitbreiden van:
a. Het is oriënteren in bergen en afgelegen gebieden met behulp van kaart en kompas;
b. Vaardigheden op het gebied van EHBO, toespitst op de buitensport, verzorgt Intertrek workshops onder deskundige leiding.
Deelnemers aan onze reizen komen in aanmerking voor een korting van € 30,- op de prijzen van deze workshops.
Meer informatie over deze dagen (inhoud, cursusdata, kosten etc.) kun je opvragen in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier

Uitrusting / checklist
* Dagrugzak met een inhoud van minimal 30 liter
* Rugzak of roltas voor jouw overige bagage (een koffer kan wel, maar is wellicht minder handig tijdens de transfers)
* Ingelopen goed steunende wandelschoenen met voldoende profiel
* Reserveveters en schoenonderhoudsmiddelen
* Voldoende sokken
* Lichte schoenen of sandalen voor ‘s avonds
* Warme trui (of fleece-jack)
* T-shirts
* Korte broek en lange wandelbroek (geen spijkerbroek)
* Extra lange broek (bv joggingbroek)
* Ondergoed
* Degelijk ademende regenkleding (broek+jas)
* Handschoenen en muts (in het voor- en naseizoen)
* Sneldrogend handdoekje voor onderweg (in de hotels zijn handdoeken aanwezig)
* EHBO-setje inclusief blarenpleisters, sporttape en waterontsmettingsmiddel
* Zonnebrandolie / lippenbescherming
* Zonnebril en zonnepetje
* Zwemkleding
* Veldfles met een inhoud van minimaal 1 liter
* Toiletpapier (voor onderweg)
* Toilettas met inhoud
* Paspoort, verzekeringsbewijs, geld

Eventueel mee te nemen
* Gsm-telefoon
* Wandelstokken
* Kompas, hoogtemeter en verrekijker
* Fototoestel
* Reservebril of lenzen
* Naaisetje
* Extra veldfles of voorraadbus
* Mok
* Zakmes: Stop dit bij vliegreis niet in handbagage, maar in grote rugzak of koffer
* Zaklampje
* Medicijnen
* Snoep

Korting buitensport artikelen
Geboekt voor een reis bij Intertrek, maar nog geen nieuwe rugzak, slaapzak en/of wandelschoenen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Deelnemers aan de tochten van Intertrek kunnen met korting buitensportmaterialen aanschaffen bij de Adventurestore en bij de winkels van Bever Zwerfsport.
Bij elke reisbevestiging / factuur ontvang je zowel voor de Adventurestore als voor Bever een bon. Bij de Adventurestore geeft deze bon recht op 10% korting op alles wat je aanschaft. (Deze korting geldt niet voor aanbiedingen of in combinatie met andere kortingen). De bon van Bever verschaft je een korting € 10,- bij een besteding van € 100,- of meer.
De Adventurestore vindt je in Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam.
Bever Zwerfsport vindt je in diverse plaatsen in Nederland.

De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantieaanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra'sOrganisatie Prijzen & Vertrekdata

Prijzen

Prijzen zijn per persoon in euro's. Je boekt op indeling

Inclusief in de reissom

* Vliegreis Nederland – Italië v.v.
* Hotels o.b.v. halfpension (in Modena o.b.v. logies en ontbijt)
* Bagagevervoer
* Transfer volgens uitgebreide reisbeschrijving
* Intertrek reisbegeleid(st)er

Verplichte extra's

Calamiteitenfonds 2,50
Boekingskosten 20,00

Niet inclusief in de reissom

* Luchthavenbelasting, service- en veiligheidsheffingen (€ 75,- onder voorbehoud)
* Overige maaltijden
* Drankjes
* Eventuele excursie- en entreegelden
* Reis- en annuleringsverzekering (VERPLICHT)
Stuur deze vakantie aan iemand door.

Stuur deze vakantie door

Stuur een link met deze vakantie naar iemand per email!sluiten

Vul hier het emailadres van de persoon in:

Hieronder kun je tekst toevoegen aan de email:

Foto's

upload foto's bij Italië

Laatst geuploade foto:
door Melody Groen

Meest bekeken vakantie

Family Jam Livigno || Kerstvakantie 30-12-2023

De Kerst Family Jam is in de Kerstvakantie van 30 december tot 6 januari 2024 in Livigno, Italië.
meer >>

Italië

Italië forum

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht