Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Ultimate Freeride Experience

Vanaf:  975,-

Het heeft goed gesneeuwd en er ligt een flinke pak powder op de berg. Het is tijd om te gaan freeriden. Het ultieme gevoel van vrijheid beleven. Freeriden is dan ook “The Ultimate Feeling” wat je kan doen op een snowboard. Vandaar dat je nu kunt boeken voor de Ultimate Freeride Experience! Een echte freeride roadtrip in het Salzburgerland
Bij de “Ultimate Freeride Experience” ga je samen met andere freeriders de backcountry van het Salzburgerland ontdekken. Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid en de pracht van de natuur. De Ultimate Freeride Experience wordt (o.a.) mogelijk gemaakt door Mofo Snowboarding, Opvakantie.nl en Frosty!

Om ervoor te zorgen dat je de beste snowboard freeride afdalingen kunt rijden beperken wij ons tijdens deze trip niet tot één gebied. Deze snowboard freeride reis is werkelijk de ultimate freeride roadtrip; gebieden zoals Kaprun, Zell am See, Saalbach-Hinterglemm, Weissee en het Gasteinertal behoren tot de mogelijkheden.

Je gaat samen met een ervaren en gediplomeerde instructeur de berg op om te freeriden, maar je leert o.a. ook hoe je met lawinepiepers moet zoeken en wat je moet doen om jouw freeride dag goed te kunnen voorbereiden. Op de berg zelf zal er voornamelijk veel gefreeride worden. Gedurende de week leer je zelf routes kiezen, gevaren inschatten en wat je moet doen om veilig te kunnen freeriden. Aan het eind van de Ultimate Freeride Experince ben je een stuk bewuster over de potentiële gevaren en weet je meer over veiligheid en route keuzes.Een vakantie vol met uitdagingen en verrassingen.

Voor wie is deze snowboard freeride vakantie bedoeld?
De Ultimate Freeride Experience naar het Salzburgerland is voor iedereen die graag wilt freeriden, of je nou al veel ervaring hebt of niet. Er is voor elk niveau genoeg te beleven.
- Voor diegenen die al veel ervaring hebben is er de mogelijkheid om samen met een gids een aantal mooie touren te gaan maken... ver weg van de bewoonde wereld om dan vervolgens een prachtige powder afdaling te maken.
- Voor diegenen die nog niet veel freeride ervaring hebben is er ook een vol programma.
Lawinepieper trainingen, materiaal workshops, testmateriaal en kilometers off-piste mogelijkheden tot je beschikking waar je niet voor hoeft te lopen.

Hoe goed moet ik zijn voor de Ultimate Freeride Experience?
Het minimale niveau voor deelname is dat je al af en toe offpiste bent geweest en je board te allen tijde goed onder controle hebt. De rest leer je tijdens deze week wel. Als je onzeker bent over jouw niveau bel ons even dan kunnen we overleggen of het wat voor je is.

Opzet van het programma

Zaterdag: aankomst en in de avond kennismaking praatje en uitreiken van liftpassen en eventueel gehuurd materiaal.

Zondag: Vrije dag voor deelnemers. Inrijden. In de ochtend mogelijkheid voor uitlenen testmateriaal
Avond: Theorie presentatie sneeuw & lawinekunde

Maandag: 08:45 verzamelen bij lift
09:00 t/m 12:00 techniek training op piste en off-piste
13:00 t/m 15:00 lawinepieper training en freeriden
20:00 t/m 21:30 Materiaalkunde workshop en uitlenen testmateriaal

Dinsdag: 08:45 verzamelen bij lift (Lawinepieper checks,lawinelage bericht)
09:00 t/m 12:00 techniek training op piste en off-piste (video opnames)
13:00 t/m 15:00 sneeuwkunde en freeriden
20:00 t/m 21:00 Video-analyses en uitlenen testmateriaal

Woensdag: 08:45 verzamelen bij lift (Lawinepieper checks,lawinelage bericht)
09:00 t/m 12:00 Route keuze training
13:00 t/m 15:00 Oriëntatiekunde en freeriden
20:00 t/m 21:00 Uitlenen testmateriaal

Donderdag: 08:45 verzamelen bij lift (Lawinepieper checks, lawinelage bericht)
09:00 t/m 12:00 Groepsleiding (cursisten moeten zelf routes kiezen en groep leiden. Gids bepaald of dit goed gedaan wordt en corrigeert indien nodig)
13:00 t/m 15:00 Groepsleiding
Uitlenen testmateriaal

Vrijdag: 08:45 verzamelen bij lift (Cursisten moeten nu alles zelf doen)
09:00 t/m ……….. Tour of hele dag freeriden en mogelijkheid tot vragen…..
18:00 t/m 20:00 Inleveren gehuurd materiaal en testmateriaal

Zaterdag: tot 10:00 Vertrek.

Meer over de Ultimate Freeride Experience
Deze freeride snowboardreis staat helemaal in het teken van veel poeder rijden, nieuwe uitdagingen aangaan en je grenzen verleggen. Mooie grote vlaktes tot steile hellingenalles zal worden gereden. Er wordt in deze week veel gesnowboard, want daar gaat het natuurlijk ook om! Om dit op een veilige manier te kunnen gaan doen leer je tijdens deze Ultimate Freeride Experience ook nog een aantal zaken die van groot belang zijn:
- Op de eerste avond is er bijv. een theorie avond. Tijdens deze avond maak je kennis met onze gediplomeerde trainers en gidsen. Je ontvangt de freeride uitrusting en een introductie over het gebruik hiervan. Aan de hand van een presentatie ontvang je informatie over freeriden en lawines.
- Het mooie van deze trip is dat wij ons niet beperken tot één gebied. Echte freeriders gaan daar heen waar de beste sneeuw ligt. Onze gidsen bekijken elke dag de weer en sneeuwomstandigheden en bepalen dan waar er die dag geboard gaat worden. In de ochtend verzamelen we ons en rijden we naar het gebied waar op die dag de beste sneeuw ligt. Doordat de accommodatie zeer centraal gelegen is hoeven we nooit ver te rijden!!
- Sneeuw en Lawinekunde: In het backcountry paradijs zijn de gevaren van
lawines helaas altijd aanwezig. Daarom leer je tijdens deze snowboard reis know-how die je als elke freerider zou moeten weten.Een inwijding in route keuze en je leert op een goede manier te werken met freeride materialen, waaronder lawinepiepers,sondes en schep. Je maakt kennis met verschillende sneeuwsoorten en hoe je deze kan herkennen.
Dit wordt o.a. gedaan door het graven van sneeuwprofielen. Hierin leer je de verschillende sneeuwlagen te herkennen. Er zal een nieuwe wereld voor je opengaan!!
- Tuning van het snowboardmateriaal:
Tijdens het off-piste snowboarden is het ook van groot belang dat je weet dat je materiaal in goede staat verkeerd. Een goed gewaxt en geslepen snowboard rijd niet alleen veel soepeler maar helpt jou ook om steeds beter te gaan snowboarden. Je leert op deze wintersportreis dan ook meer over het waxen,slijpen en het afstellen van je snowboard.
Dit zal vaak in de avond gebeuren onder het genot van een lekker en welverdiend drankje.
- Freeride uitrusting tijdens deze freeride snowboardtrip:
tijdens de Ultimate Freeride Experience ben je verplicht om een helm en het benodigde freeride materiaal te dragen en bij zich te hebben. Als je zelf niet over freeride materiaal beschikt kan je een offpiste set huren, je krijgt van ons dan een rugzak met hierin een lawinepieper, een schep en een sonde. Je kunt natuurlijk ook bij ons een rugzak met airbag erin huren. Als je zelf deze spullen hebt kan je deze natuurlijk ook zelf meenemen.
- Testen van freeride materiaal: speciaal voor jou hebben wij tijdens deze snowboard freeride reis materiaal en de nieuwste gadgets op het gebied van freeriden bij ons die je kunt testen. Sneeuwschoenenlawinepiepers en freeride boards,maar natuurlijk ook specials zoals splitboards. Probeer tijdens deze week dus uit wat voor board bij jouw rijstijl past.
- Naast het freeriden zal er ook aandacht besteed worden aan de juiste snowboard technieken. Welke techniek kan je het beste toepassen op bijv. steile en ijzige hellingen?
Of hoe kan ik nou het beste door een stukje bos rijden? Doordat onze gidsen tevens ook hoog opgeleide snowboardleraren zijn zal er tijdens deze trip ook gewerkt worden om van jou een nog betere snowboarder te maken. Dit wordt o.a. gedaan met onze welbekende video-analyses. Hierdoor zal iedereen haar of zijn persoonlijke tips en tricks meekrijgen.
De technieken die je aangeleerd krijgt zullen naast powder rijden ook het snowboarden op de pistes veel makkelijker maken! Freeriden als een pro…. Wie wil dat nou niet?

Deze reis kan doorgaan bij deelname van minimaal vier personen.

De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantieaanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra'sOrganisatie Prijzen & Vertrekdata

Prijzen

Prijzen per persoon in euro's

Inclusief in de reissom

Ultimate Freeride Experience is inclusief:
* 5 dagen freeriden onder begeleiding van een snowboardgids.
* Materiaalkunde workshops
* Video analyses
* Lawinekunde praktijk & Theorie
* Lawinepieper trainingen
* Eigenvaardigheid trainingen piste en off-piste
* 7 overnachtingen in Oostenrijks Landhuis
* 6 daagse liftpas (Salzburg Super Ski Card)
* Gratis testmateriaal

Verplichte extra's

Boekingskosten 20,00

Niet inclusief in de reissom

* Vervoer
* Eventuele huur van een lawine safety set (zie extra's)
Stuur deze vakantie aan iemand door.

Stuur deze vakantie door

Stuur een link met deze vakantie naar iemand per email!sluiten

Vul hier het emailadres van de persoon in:

Hieronder kun je tekst toevoegen aan de email:

Foto's

upload foto's bij Oostenrijk

Laatst geuploade foto:
door Sylvia Kirschenmann

Meest bekeken vakantie

Königsleiten: Family Gasthof Edelweiss

Dynamic Holland is de trotse bezitter van Gasthof Edelweisshaus in Königsleiten, Oostenrijk.
meer >>

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht