Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

South American Highlights

Vanaf:  5395,-

South American Highlights neemt je in 24 dagen mee langs de mooiste plekjes in Zuid Amerika!

South American Highlights van dag tot dag:
Dag 1 Amsterdam – Lima
Vertrek per Iberia naar Lima via Madrid. Twee overnachtingen in Lima.
Dag 2 Lima
Tijdens een stadstour door Lima zie je o.a. het koloniale centrum en de levendige wijken San Isidro en Miraflores. Na de lunch bezoek je het Larco Herrera museum. (O,L)
Dag 3 Lima – Cuzco – Sacred Valley
Vlucht naar Cuzco. Aansluitend vertrek naar de ‘Heilige Vallei van de Inca’s’. Hier bezoek je de kleurrijke indianenmarkt van Pisac. Na de lunch in een landelijke herberg bezoek je het Inca fort van Ollantaytambo en kan je wandelen in de nauwe straatjes van het nabijgelegen stadje. (O,L)
Dag 4 Sacred Valley – Machu Picchu
Vanaf het station in Ollantaytambo vertrek je voor een ca. 2 uur durende treinrit naar Aguas Calientes. Vanhier brengt een bus je in een half uur naar Machu Picchu. Na aankomst volgt een rondleiding door de ‘Verloren Stad van de Inca’s’. Overnachting in Aguas Calientes. (O,L,D)
Dag 5 Machu Picchu – Cuzco
’s Morgens kan je de zonsopgang in Machu Picchu bewonderen. ’s Middags terugkeer per trein naar Ollantaytambo. Vanhier vertrek je per bus naar Cuzco voor een verblijf van twee nachten. (O)
Dag 6 Cuzco
Vrije morgen. ’s Middags maak je een stadstour door Cuzco en zie je o.a. Plaza del Regocijo, Plaza de Armas, de kathedraal, de Inca tempel Koricancha aan de voet van de Santo Domingo en de oude stad met haar nauwe straatjes. Iets buiten de stad zie je de Inca overblijfselen van Quenko, Puca Pucara en de vesting Sacsayhuamán. (O)
Dag 7 Cuzco – Puno
Vandaag vertrek je per lijndienstbus voor een 10 uur durende rit naar Puno. De rit voert door een prachtig landschap met hooglandplateau’s, waarop kuddes lama’s en vicuña’s grazen. Onderweg bezoek je het Andesdorpje Andahuaylillas, de tempel van Raqchi en het piramidecomplex van Pucara. Na aankomst transfer naar je hotel in Puno voor twee overnachtingen. (O,L)
Dag 8 Puno
Excursie per boot naar Taquile Eiland in het Titicaca Meer, bewoond door Quechua sprekende stammen met eeuwenoude tradities. Ook zie je de drijvende rieteilanden van de Uros-indianen. (O,L)
Dag 9 Puno – Sun Island
Via de dorpjes Pomata en Juli reis je naar Copacabana, waar je de lokale markt bezoekt. Daarna steek je per draagvleugelboot het Titicaca Meer over naar het Eiland van de Maan, waar je de Iñak Uyu ruïnes bezoekt. Vervolgens vaar je naar Sun Island, waar je de zonnetempel ‘Pilcocaina’ bezoekt en wandel je vergezeld door lama’s naar de Posada del Inca Eco Lodge, waar je zult overnachten. (O,L,D)
Dag 10 Sun Island – Huatajata
’s Morgens maak je een wandeling naar de Inca Trappen en de Heilige Fontein. Na een bezoek aan een handicraft markt vaar je naar Huatajata, prachtig gelegen aan de oever van het Titicaca Meer. Hier bezoek je het culturele complex ‘Andean Roots’ met het Altiplano museum en ontmoet je de bouwers van de rieten boten die door Thor Heyerdahl tijdens zijn expedities werden gebruikt. Tevens maak je kennis met de mystieke wereld van de Kallawaya-medicijnmannen. Overnachting in Huatajata. (O,L,D)
Dag 11 Huatajata – La Paz
Vertrek naar Quewaya met het drijvende Uru Iruitos Eiland, waar de indianen een duurzaam toerisme project hebben ontwikkeld. Daarna vertrek je naar Tiwanaku, waar je de indrukwekkende Tiwanaku ruïnes bezoekt. Aansluitend vertrek je naar La Paz. Hier maak je een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de indianenmarkt, het koloniale centrum, het instrumentenmuseum en de heksenmarkt, waar de Aymara-indianen allerlei magische producten verkopen. Tevens bezoek je de Vallei van de Maan. (O,LP)
Dag 12 La Paz – Santiago de Chile
Vlucht naar Santiago. Transfer naar het hotel van je keuze voor overnachting. (O)
Dag 13 Santiago – Puerto Varas
’s Morgens maak je een stadstour en ziet o.a. de oude woonwijken, de Chileense Universiteit, de San Francisco kerk, de Plaza de Armas, het presidentiële paleis, het hooggerechtshof en de luxe woonwijk Las Condes. In de namiddag vlucht naar Puerto Montt. Transfer naar Puerto Varas voor twee overnachtingen. (O)
Dag 14 Puerto Varas
Langs het Llanguihue meer rij je naar Petrohué, waar je de Petrohué waterval bezoekt. Vervolgens maak je een ontspannen tocht per catamaran over het Lago Todos Los Santos en kan je genieten van schitterende vergezichten op de Osorno, Puntiagudo en Tronador vulkanen. Na aankomst in Peulla in het hart van het Vicente Pérez Rosales National Park kan je een wandeling maken. In de namiddag terugkeer naar Puerto Varas. (O)
Dag 15 Puerto Varas – Bariloche
Vertrek voor een prachtige rit door de Andes. Via Frutillar met prachtige oude, in Duitse stijl gebouwde huizen, rij je naar het Puyehue National Park. Hier maak je een stop bij de Novia waterval. Nadat je de grens met Argentinië overgestoken bent, passeert je de schitterende Espejo en Corontoso meren. Vervolgens bezoek je het mooie stadje Villa La Angostura. Tenslotte rij je langs de oever van het Nahuel Huapi meer naar Bariloche, waar je twee nachten verblijft. (O)
Dag 16 Bariloche
Via de meren Gutiérrez en Mascardi en het mooie Pampa Linda rij je naar de Cerro Tronador. Deze ligt op de grens met Chili en heeft drie toppen, waarvan de hoogste 3.554 m is. Je ziet de Rio Mansoknow gletsjer en de Ventisquero Negro, een gletsjer met een verrassend donkere kleur. Na afloop terugkeer naar Bariloche. (O)
Dag 17 Bariloche – Buenos Aires
Vlucht naar Buenos Aires. Transfer naar het hotel van je keuze voor twee overnachtingen. (O)
Dag 18 Buenos Aires
’s Morgens zie je tijdens een stadstour o.a de oude wijk San Telmo, de havenwijk La Boca waar de tango is ontstaan, de Plaza Mayor met de zetel van de regering ‘Casa Rosada’, de kathedraal en het stadhuis. De tour eindigt in de trendy wijk Recoleta, waar zich ook de beroemde begraafplaats bevindt met de graftombe van Evita Perón. ’s Avonds diner gevolgd door een onvergetelijke tangoshow. (O,D)
Dag 19 Buenos Aires – Iguazú
Vlucht naar Iguazú. Transfer naar Foz do Iguaçu in Brazilië. Twee overnachtingen in Iguaçu in het hotel van je keuze. (O)
Dag 20 Foz do Iguaçu
’s Morgens zie je het Braziliaanse deel van de watervallen. Je maakt een wandeling over speciale loopbruggen over het snelstromende water en bereikt een uitzichtpunt met een fantastisch zicht over de Garganta do Diablo (Keel van de Duivel). ’s Middags bezoek je de Argentijnse zijde van het Iguazú National Park. Het bulderend geraas van het water, de betoverende regenbogen en de weelderige vegetatie zorgen hier voor een grandioos natuurspektakel. Facultatief kan je een Macuco safari maken, waarbij je een tocht per open jeep door de jungle maakt. Daarna loop je via de Macuco watervallen naar de oever van de rivier, vanwaar je vertrekt voor een sensationele tocht per rubberboot over de stroomversnellingen. (O)
Dag 21 Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
Vlucht naar Rio de Janeiro. Transfer naar je hotel voor twee overnachtingen. (O)
Dag 22 Rio de Janeiro
Via de woonwijk Laranjeiras rij je naar het station Cosme Velho, vanwaar een tandradbaan je in 15 minuten naar de top van de Corcovado berg brengt. De rit voert door de weelderige begroeiing van het Tijuca bos. Na aankomst kan je het 20 m hoge Christusbeeld bewonderen en genieten van een schitterend uitzicht over de stad. Na de lunch rij je naar Praia Vermelha en vertrek je per kabelbaan naar de top van het ‘Suikerbrood’. Na afloop terugkeer naar uw hotel. (O,L)
Dag 23 Rio de Janeiro – Amsterdam
’s Middags transfer naar de luchthaven en terugvlucht per Iberia, via Madrid naar Amsterdam. (O)
Dag 24 Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol

De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantieaanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra'sOrganisatie Prijzen & Vertrekdata

Prijzen

prijzen zijn per persoon in euro's

Inclusief in de reissom

* Vliegreis Amsterdam-Madrid-Lima/Rio de Janeiro-Madrid-Amsterdam per Iberia (via Madrid)
* Luchthavenbelasting en brandstofheffing € 674,-
* Vluchten Lima-Cuzco/La Paz-Santiago de Chile-Puerto Montt/Bariloche-Buenos Aires-Iguazú, gebaseerd op het gebruik van
een LAN airpass in de H-klasse; Iguaçu-Rio de Janeiro per TAM in de Q-klasse
* Alle transfers
* Rondreis volgens programma*(naar keuze privé of Seat in Coach), inclusief excursies en
entreegelden. Het vervoer van Cuzco naar Puno is per lijndienstbus. Treinrit naar Machu Picchu v.v.
(Peru Rail Expedition Class of Inca Rail Executive Service)
* Overnachtingen naar keuze in de genoemde categorie A of B hotels (of
gelijkwaardig). Categorie A: uitstekende midden- en eerste klasse hotels. Categorie B: uitstekende toeristen- en middenklasse hotels.
* Maaltijden zoals omschreven
* Toeristenbelasting Cuzco
* De diensten van lokale Engelssprekende gidsen en chauffeurs
* Een gratis rugzak en reisgids per geboekte kamer.

Verplichte extra's

boekingskosten 20,00

Niet inclusief in de reissom

* Internationale luchthavenbelasting bij vertrek uit La Paz USD 25 en lokale vertrekbelastingen (wijzigingen voorbehouden)
* Entrée voor het 2e bezoek aan Machu Picchu en het vervoer
van/naar Machu Picchu op dag 5 ?
* Entreegelden tot het Vicente Pérez Rosales National Park ca. USD 3 per persoon.
* Facultatieve excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds
Stuur deze vakantie aan iemand door.

Stuur deze vakantie door

Stuur een link met deze vakantie naar iemand per email!sluiten

Vul hier het emailadres van de persoon in:

Hieronder kun je tekst toevoegen aan de email:

Meest bekeken vakantie

South American Highlights

South American Highlights neemt je in 24 dagen mee langs de mooiste plekjes in Zuid Amerika! South American Highlights van dag tot dag: Dag 1 Amsterdam – Lima Vertrek per Iberia naar Lima via Madrid.
meer >>

Rondreis Zuid-Amerika

Rondreis Zuid-Amerika forum

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht