Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Wegsmelten in het ijshotel

Vanaf:  809,-

4-daagse shortbreak: inclusief vlucht - ijskamer of sneeuwkamer - inclusief cursus ijssculpturen

In het noorden van Zweden, 200 km boven de poolcirkel, ligt het kleine plaatsje Jukkasjärvi. Elk jaar in november wordt er begonnen met de bouw van het IJshotel en mogen 25 verschillende kunstenaars zich uitleven op de ijsdecoratie van de art suites en deluxe suites. Het hotel is gebouwd van ruim 2000 ton ijs uit de rivier. Er is onder andere een trendy IJsbar en een ijskapel waar je kunt trouwen of een dienst kunt bijwonen. In het voorjaar smelt het hotel weg waardoor een verblijf in het IJshotel ieder jaar weer anders is.

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks. Prijzen zoals hieronder vernoemd gelden bij vertrek op maandag. Bij overige vertrekdata geldt een toeslag, prijzen op aanvraag.

Reisschema
Dag 1: vlucht Amsterdam-Kiruna
Dag 2: ter vrije besteding (optioneel hondesledetocht, Northern Light sneeuw-scootertocht)
Dag 3: ijssculpturen (optioneel Samidorp, rendierfarm)
Dag 4: vlucht Kiruna-Amsterdam

Kenmerken van deze reis: Scandinavië winter 2014/2015, Zweden, bijzondere accommodatie, wintersport, sneeuwscooter safari, husky safari, cultuur, avontuur

Programma

Dag 1: aankomst op Kiruna Airport en transfer naar Jukkasjärvi:
De transfer vanaf de luchthaven kan eventueel vervangen worden door een huskytocht naar het IJshotel (toeslag op aanvraag). Na een uitgebreide rondleiding door het IJshotel kunt u nog genieten van een drankje in de IJsbar. Voor u gaat slapen in -5º, krijgt u een thermoslaapzak met een dikke muts en dan is het tijd om naar uw ijskamer te gaan.

Dag 2: dag ter vrije besteding.
In de ochtend wordt u wakker gemaakt met een warm drankje. Na het ontbijt kunt u een hondensledetocht van 1,5 uur maken. Neem plaats in de slee en laat u voorttrekken door de sledehonden. ‘s Avonds kunt u dineren onder de sterrenhemel tijdens Noorderlicht sneeuwscootertocht

Dag 3: dag ter vrije besteding.
Na het ontbijt kunt u naar het Samidorp in Jukkasjärvi waar u kennis kunt maken met de cultuur van de authentieke bewoners van Lapland. U krijgt een introductie rendier vangen, waarna u het dier voor een slee inspant en een tochtje met de slee maakt. In de middag is er een cursus ijssculpturen maken. Begeleidt door een professionele ijskunstenaar maakt u kennis met de magische wereld van ijs. ‘s Avonds kunt dineren in het gastronomisch à la carte restaurant van het IJshotel

Dag 4: terugvlucht naar Nederland of verlenging naar eigen wensen.
U kunt terugkijken op een zeer bijzondere ervaring!

Excursies, om evt. bij te boeken
(Zie voor de tarieven de lijst onder het kopje extra's)
Transfer per sneeuwscooter: vanaf de luchthaven duur: ca. 2 uur.
Transfer per hondenslede: vanaf de luchthaven, max. 4 personen per slede duur: ca. 1 uur en 15 minuten. Sneeuwscootertocht: 40 km introductietocht duur: ca. 2 uur.
Northern Light sneeuwscootertocht incl. maaltijd duur: ca. 4 uur.
Paardrijdtocht naar de elandensteppe vanaf 12 jaar incl. transfer en lunch. Duur: ca. 6 uur. Hondensledetocht incl. koffiestop. Duur: ca. 1,5 uur.

Er zijn meerdere optionele excursies te boeken waaronder ook meerdaagse hondenslede- en sneeuwscootertochten. Vraag bij reservering naar de mogelijkheden.

Kindertarieven: n.v.t.
Bijzonderheden: je kunt ook de eerste 2 nachten in een warme accommodatie overnachten en de laatste nacht in een IJskamer, Sneeuwkamer of Art Suite.
Toeslagen: toeslag verblijf do-zo, toeslag 1-pk en verlengingsprijzen op aanvraag.
Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 30 dagen voor vertrek conform de ANVR voorwaarden.

De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantieaanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra'sOrganisatie Prijzen & Vertrekdata

Prijzen

prijzen zijn per persoon in euro's

Inclusief in de reissom

* retourvlucht Amsterdam-Kiruna met SAS in de T-klasse · luchthavenbelasting en brandstofheffing € 182 p.p. · 1 nacht in een Sneeuwkamer, IJskamer, Noorderlicht Suite of Art Suite in het Icehotel en 2 nachten in een 2-pk type E o.b.v. logies/ontbijt · transfer Kiruna-Icehotel v.v.

Verplichte extra's

Toeslag Agent 25,00

Niet inclusief in de reissom

* overige excursies
* evt. brandstoftoeslag.
Stuur deze vakantie aan iemand door.

Stuur deze vakantie door

Stuur een link met deze vakantie naar iemand per email!sluiten

Vul hier het emailadres van de persoon in:

Hieronder kun je tekst toevoegen aan de email:

Meest bekeken vakantie

Wegsmelten in het ijshotel

4-daagse shortbreak: inclusief vlucht - ijskamer of sneeuwkamer - inclusief cursus ijssculpturen In het noorden van Zweden, 200 km boven de poolcirkel, ligt het kleine plaatsje Jukkasjärvi.
meer >>

Zweden

Zweden forum

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht