Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

The Best of Cuba 12-16 (dgn) Busrondreis

Vanaf:  1893,-

Het ware gezicht van Cuba en haar geschiedenis: het platteland, de bevolking, de natuur, het avontuur. Deze rondreis opent de deuren vam Cuba, een 'uniek mysterie'. Je maakt kennis met de veelzijdigheid van de cultuur en natuur van het eiland.

Programma:

Dag 1 Amsterdam – Havana
Je vertrekt vandaag per Martinair naar Havana, waar je drie nachten verblijft. (D)

Dag 2 Havana
Je maakt een interessante stadstour door de Nieuwe en Oude Stad. Met name in het oude stadsdeel zijn vele monumentale gebouwen en bezienswaardige pleinen. Je bezoekt o.a. het Stedelijk Museum, een Rum museum en het Morro kasteel. Verder bezichtigt je de Plaza de la Revolución. ’s Avonds kan je optioneel een show van het wervelende Tropicana Ballet van Havana bijwonen. (O,L,D)

Dag 3 Havana – Viñales – Havana
Vandaag bezoek je de fotogenieke Viñales vallei, ten westen van Havana. Uit het glooiende landschap rijzen opvallende en met bomen begroeide kalksteenformaties uit de rode aarde omhoog. Deze worden ‘mogotes’ genoemd. Je hebt een prachtig uitzicht over de vallei en brengt een bezoek aan de Cueva del Indio, waar je tevens een boottochtje maakt. (O,L,D)

Dag 4 Havana – Trinidad
Je verlaat Havana richting Cienfuegos, de derde havenstad van Cuba. Onderweg maak je in Guama een stop bij een krokodillenboerderij en bij het dierenparkje Fiesta Campesina. Tijdens een tour door het centrum van Cienfuegos zie je o.a. het Palacio del Valle en het Terry Theater. De reis gaat verder naar Trinidad waar je twee nachten verblijft. (O,L,D)

Dag 5 Trinidad
Vandaag bezoek je Trinidad, het historische stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens een wandeling door het schilderachtige centrum is nog veel te zien van de Spaanse koloniale architectuur. Je ziet o.a. de Plaza Mayor en een authentieke La Canchanchara Bar. (O,L,D)

Dag 6 Trinidad – Sancti Spiritus – Camagüey
Op weg naar Sancti Spiritus maak je een stop bij het uitkijkpunt van Valle de los Ingenios. Na een korte tour door het centrum van Sancti Spiritus en lunch in een lokaal restaurant reis je door naar Camagüey. Ook hier bekijk je de monumenten en bezienswaardigheden van de stad. Overnachting in Camagüey. (O,L,D)

Dag 7 Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba
Na het ontbijt vertrekt je richting Bayamo. Je brengt een kort bezoek aan de stad Bayamo, waar je een bezoek brengt aan een Trova-huis. Dit is een café waar artiesten uit de omtrek Cubaanse liederen ten gehore brengen. Twee overnachtingen in Santiago de Cuba. (O,L,D)

Dag 8 Santiago de Cuba
Santiago de Cuba wordt vanuit historisch oogpunt ‘de wieg van de revolutie’ genoemd. Vandaag bezoek je o.a. het Antonio Maceo Revolutieplein, het Museum van 26 Juli en het Céspedesplein. Na de lunch bezoek je de indrukwekkende basiliek van El Cobre. De rest van de middag kan je de stad op eigen gelegenheid verkennen. Je dineert in het hotel, waarna je optioneel een Cubaanse show kunt bijwonen. (O,L,D)

Dag 9 Santiago de Cuba – Holguin
Je vertrekt noordwaarts richting de provinciale hoofdstad Holguin, gelegen in een vruchtbaar dal met een heuvelrijk achterland. In Holguin bezoek je de archeologische vindplaats Chorro de Maita, waar overblijfselen van de inheemse Taino-indianen tentoongesteld worden. Overnachting in Holguin. (O,L,D)

Dag 10 Holguin – Ciego de Avila – Santa Clara
Vandaag heb je een lange rit voor de boeg. Aangekomen in Santa Clara bezoek je het indrukwekkende monument van Che Guevara en het bijbehorende museum. Overnachting in Santa Clara. (O,L,D)

Dag 11 Santa Clara – Havana – Amsterdam
Vandaag vindt jouw transfer plaats naar de luchthaven van Havana, voor jouw terugvlucht naar Amsterdam. Indien je hebt gekozen voor een verlenging in Varadero, wordt je naar het hotel van jouw keuze gebracht. (O)

Dag 12 Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

* Bij vertrek op 10 en 24 april zult je op zondag vertrekken en de tour op respectievelijk maandag 11 en 25 april starten. Bij de 16 daagse reis verblijft je voorafgaand aan de tour 1 extra nacht in Havana en na afloop van de rondreis 3 nachten (i.p.v. 4) in Mercure Cuatro Palmas.

Maaltijden
Volpension (O= Ontbijt, L= Lunch, D= Diner)

Reisleiding
Engelssprekende gids.

N.B. De bestuurder(s) van de huurauto moet(en) in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs, minimaal 1 jaar rij-ervaring hebben en minimaal 21 jaar oud zijn.

De vakanties op deze site zijn een selectie uit ons totale vakantieaanbod. Mocht deze vakantie dus niet precies zijn wat je zoekt dan kijken wij graag voor je verder. Geef in elk geval al je wensen, vragen en voorkeuren op in het veldje 'opmerkingen' van het aanvraagformulier en wij houden er rekening mee! Alle informatie op deze site is onder voorbehoud van wijzigingen; prijzen en beschikbaarheid zijn onder voorbehoud.

AccommodatieBestemmingOmgevingExtra'sOrganisatie Prijzen & Vertrekdata

Prijzen

Prijzen zijn per persoon in euro's

Inclusief in de reissom

* Vliegreis Amsterdam-Havana v.v. per Martinair
* Luchthavenbelasting en brandstofheffing €260,-
* Busrondreis volgens programma,
* Je verblijft 10/14 nachten in middenklasse hotel op basis van volpension. Je reisgezelschap kan internationaal zijn
* Bij eventuele verlenging is de retourtransfer naar Mercure Cuatro Palmas inbegrepen. Je verblijft hier 4 nachten op basis van All inclusive
* Een gratis rugzak en reisgids per boekte kamer
* Engelssprekende reisleiding tijdens de rondreis
* De diensten van Engelssprekende vertegenwoordiging.

Verplichte extra's

Calamiteitenfonds 2,50
Boekingskosten 20,00

Niet inclusief in de reissom

* Luchthavenbelasting bij vertrek uit Cuba CUC 25 (wijzigingen voorbehouden)
* Toeristenkaart €17,-
* Facultieve excursies, overige maaltijden, drankjes, fooien en uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds.
* Verzekeringen
Stuur deze vakantie aan iemand door.

Stuur deze vakantie door

Stuur een link met deze vakantie naar iemand per email!sluiten

Vul hier het emailadres van de persoon in:

Hieronder kun je tekst toevoegen aan de email:

Meest bekeken vakantie

The Best of Cuba 12-16 (dgn) Busrondreis

Het ware gezicht van Cuba en haar geschiedenis: het platteland, de bevolking, de natuur, het avontuur.
meer >>

Cuba

Cuba forum

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht