Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Lesbos

De dichteres Sappho werd in 612 voor Christus op Lesbos geboren en haar naam is onlosmakelijk verbonden met het eiland. Ondanks dat er maar weinig werk van haar bewaard is gebleven, is ze één van de beroemdste dichters uit de Griekse Oudheid. Ze stichtte een school in Mytilene, waar vrouwen onderwijs gaf in de kunst van het musiceren, poëzie en etiketten. Haar progressieve ideeën veroorzaakten veel opschudding in het land. Dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat vrouwen destijds beschouwd een achtergestelde en onderdanige positie innamen.
De hoofdstad Mytilene trekt met haar burcht, glooiende groene heuvels en schilderachtige haven veel bezoekers.

Historische plekIn het dorp Petra staat de woning van 'Barelzidena', die uit de negentiende eeuw stamt en plafonds heeft met fresco's en houtsnijwerk historische gebeurtenissen verbeelden. Ieder dorp heeft zijn geschiedenis en legendes. In Thermi zijn er warme geneeskrachtige bronnen die in de Oudheid ooit gewijd waren aan Artemis, terwijl Mantamados een in was gevormd reliëf van de aartsengel Michael heeft.
NatuurDe natuur van Lesbos is vruchtbaar en groen. Tot vandaag de dag zijn olijven de belangrijkste landbouwproducten van het eiland.
SeizoeninfoHet mediterrane klimaat zorgt voor warme zomers en milde winters. De meeste toeristen - om de één of andere vage reden schijnen dit vooral vrouwen te zijn - bezoeken het eiland ergens tussen juli en midden september.
WinterseizoenDecember tot maart.
ZomerseizoenJuni tot september.
HoogseizoenJuli tot half september.
Gem. temperatuur zomer30 graden.
Recreatie & diversenTheophilos Chatzimichael (1873-1934) was een Griekse Vincent van Gogh en een geboren 'Lesbossenaar'. Theophilos stond bij de lokale bevolking bekend als een excentriekeling, die altijd in klederdracht rondliep. Net zoals onze eigen Vincent leefde hij een leven in soberheid en armoede. Om aan eten te komen nam hij allerlei opdrachten aan. Je kunt zijn werk zowel in een kerk tegenkomen als in een koffiehuis op Lesbos. Het heeft heel lang geduurd voordat de dorpsgek als kunstenaar werd erkend. Tegenwoordig hangt zijn werk zelfs in het Louvre. Ook op Lesbos wordt werk van hem tentoongesteld, namelijk in het Teriade museum in Mytiline (op maandag gesloten).
Communicatie infoHet telefoonnetwerk is prima. Telefoonkaarten kun je bij de plaatselijke periptera kopen of in het postkantoor. Lesbos heeft nog geen internetcafé.
Openbare telefoonOm te bellen heb je een telefoonkaart nodig.
PostkantoorGeopend van 7.30 tot 14.00 uur.

Vakanties naar Lesbos

Lesbos, Sigri Village: Windsurfent/m 21-12-2000v.a155,-
Lesbos, Sigri Village: Kitesurfen   

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht