Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

FamilyJam_Tignes_Meivakantie_Skien

Heerlijk Skien en Snowboarden in de Meivakantie...
Tijdens de Family Jam in Tignes.


Elk jaar gaan wij met een stel vrienden (en vrienden van vrienden) naar de Family Jam in Tignes.
Ooit, in 2003, bestond de groep uit niet meer dan vier of vijf families.
Afgelopen jaar gingen zo’n 100 gezinnen mee.

Eigenlijk wilde ik de groep liefst klein houden. De Family Jam was namelijk altijd ook mijn eigen vakantie. De afsluiting van het winterseizoen met een paar gezelige mensen; lekker snowboarden en met elkaar een wijntje drinken na afloop in de appartementen. Vóórdat de kinderen kwamen gingen wij naar de Dutch Week in Val Thorens. Maar dat werd ons (ook voordat de kinderen kwamen…) té druk met teveel nadruk op feesten & zuipen. Ik startte een kind-, mama- & papavriendelijke vakantie in een sneeuwzeker gebied, met ruimte en rust. Het is altijd veel geregel om met het gezin op vakantie te gaan, ik probeerde een aantal zaken vooraf goed te regelen voor iedereen die erbij was, zodat er minder stress vooraf was en iedereen méér op locatie kon genieten van de sneeuw, van de zon, de bergen en van elkaar.

Na een paar jaar in Les Deux Alpes de Family Jam gehouden te hebben kozen we in 2005 voor Tignes Val Claret. Hier vonden we een super gebied met fantastische sneeuw & de garantie dat de liften voor het gehele Super Tignes gebied zouden lopen voor ons. We werden met open armen ontvangen en zagen dat het goed was. In de eerste jaren konden we ongemoeid eigen leraren les laten geven maar toen de groep in 2007 groeide naar méér dan 100 personen in wilden we het gebied beter betrekken bij wat langzaam maar zeker meer een evenement werd dan (mijn eigen) vakantie met vrienden en familie. Een contract met Tignes volgde, evenals goede afspraken met de ESF van Val Claret. In 2008 gingen we samenwerken met CGH Residences, Luxe appartementen (met zwembad en Wellness) in Tignes Val Claret. We boekten in 2010 zowel Residence le Nevada als La Ferme waarmee de toon van ‘relatief voordelig maar wel luxe’ verblijven werd gezet. In 2010 kwam voor de eerste keer onze Mascotte, de ijsbeer Jammy, mee. Jammy hielp met de voorbereidingen maar ook met de Family Jam Zondag, in maart. En vanaf dat jaar waren er ook (kleinschalige) Family Jams met de Kerst en de Krokusvakantie. Er leken steeds meer families te zijn die lekker wilden gaan skiën of snowboarden. Vooral in de meivakantie! Zoveel dat er vanaf 2012 ook concurrentie is van andere organisaties die het Family Jam concept hebben gezien en vertaald naar een eigen Famlie evenement in de sneeuw.

Hierbij nodigen ik, de Family Jam crew van professionele NL-sprekende leraren en onze Family Jam Mascotte Jammy je uit om in Tignes aanwezig te zijn. Ik zorg dat ik zoveel mogelijk voor jullie regel, zodat iedereen zoveel mogelijk kan genieten. Meld jezelf (en je gezin) eenvoudig aan via de site, http://www.familyjam.nl. Wil je als media / pers de Family Jam bezoeken om er verslag van te doen? Dan kan ik een media arrangement aanvragen, zodat je vrijwel kostenloos ter plekke kunt zijn. Ben je “éénoudergezin”, dan kan ik een pakket-op-maat maken. En ben je een sneeuw professional die het leuk vindt om bij de Family Jam betrokken te zijn als leraar of om te ondersteunen in de organisatie, laat het mij weten. Tenslotte zijn we altijd nog opzoek naar partners, die het leuk vinden om de Family Jam in Tignes te ondersteunen.

Sluit je aan, geef je op, wees erbij! We vinden het heel gezellig als je ook komt.
 
 
Sylvia Kirschenmann (maart 2012)

Hieronder een aantal links met meer beeld & film & info over de Family Jam in Tignes.
:: Sfeer, Family Jam

:: Foto’s (1) Family Jam in Tignes 2010
:: Foto’s (2) Family Jam in Tignes 2010
:: Foto’s Family Jam in Tignes 2011
:: Meer informatie over de Family Jam & Boeken

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht