Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Tobago

Tobago is weelderig, puur en onbedorven. Tobago is het beeldschone kleinere zusje van Trinidad dat bovenwinds 32 km noordoostelijk van Venezuela en 250 km ten zuiden van Barbados ligt. Het eiland heeft hagelwitte stranden, idyllische baaien, een azuurblauwe zee, kristalhelder water, onaangetaste en kleurrijke koraalriffen, een unieke onderwaterwereld, wuivende palmen, tropisch regenwoud, imposante watervallen, glooiende groene heuvels, 700 verschillende soorten orchideeën, reuzenschildpadden en meer dan 400 verschillende vogelsoorten en 600 soorten vlinders. Tobago is 41 km lang en 11 km breed. Het hele jaar is er zonneschijn en is de gemiddelde temperatuur 27 graden. Vele volkeren hebben gestreden om Tobago: Fransen, Spanjaarden, Nederlanders en Engelsen. Groot Brittannië heeft uiteindelijk dit eiland anderhalve eeuw in haar bezit gehad. De invloed is tot aan de dag van vandaag nog merkbaar. Men spreekt vloeiend Engels en men rijdt aan de linkerkant van de weg. Sinds 20 jaar is Tobago samen met Trinidad zelfstandig. De hoofdstad is Scarborough. De ritmische muziek van de steelbands en de aangeboren gastvrijheid zul je niet licht vergeten. Een eiland met stijl, allure en een verfijnde smaak. Er valt zelfs enige mate van kieskeurigheid te bespeuren. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Dit in tegenstelling tot haar stiefzusje Isla Margarita. Daarom is het hier nog net zo mooi en exotisch als 20 jaar geleden.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadScarborough
Oppervlakte300 m2
Hoogste punt567 m.
Laagste punt0 m.
Aantal inwonersCa. 46000
Openingstijden winkelsMaandag-donderdag: 8.00 - 16.00 vrijdag tot 18.00
VoertaalEngels
Talen die ook gesproken wordenFrans-creools
Electriciteit110-220 volt
Tijdverschil6 uur vroeger
InfoTobago is een unieke smeltkroes van mensen met een Indiaas, Afrikaanse, Europese en Chinese achtergrond. Daarom zijn er zo ongelooflijk veel verschillende gerechten, bezienswaardigheden, gewoonten en tradities.
ReligieKatholiek, Hindoeisme, Islam
Feestdagen- Carnaval van Trinidad en Tobago- Heritage festival dat plaats vindt in de laatste 2 weken van juli.
InfoEen geldig paspoort is verplicht. Een visum is nodig voor de nationaliteiten van de volgende landen: Australie, India, Nieuw Guinea, Nieuw Zeeland en huidige en de voormalige communistische landen. Westerse toeristen hebben tot een verblijf van 90 dagen geen visum nodig.
InfoMet name in het zuiden van Tobago kan je in kleine eethuisjes allerlei verse soorten vis kopen. Je kan kiezen om je vis te eten aan het strand of onder de schaduw van een palmboom. De keuken is zeer gevarieerd; er zijn "westerse" restaurants, maar ook veel gezellige lokale restaurantjes.In deze restaurantjes is er regelmatig livemuziek van een steelband, die zeker de moeite waard is. Tevens kunnen we spreken van een zeer redelijk prijsniveau.

Vakanties naar Tobago

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht