Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Sri Lanka

(deze informatie is afkomstig van onze agent, Special Traffic) `Gezegend Eiland' is de letterlijke vertaling van Sri Lanka. Zelden is een treffender naam voor een land bedacht. Alles wat een vakantie compleet maakt is hier binnen bereik. De eeuwenoude boeddhistische cultuur heeft indrukwekkende overblijfselen nagelaten, terwijl ook de vroegere aanwezigheid van de Engelsen en de Nederlanders nog zichtbaar is met forten, kerken en andere klassieke gebouwen. Het landschap is zeer gevarieerd, met wuivende palmenbossen en in het heuvelachtige binnenland uitgestrekte theeplantages. De exotische flora maakt een geweldige indruk en in natuurreservaten kunt u het tropische wildleven aanschouwen. Dit boeiende geheel met zijn uiterst vriendelijke bevolking wordt omzoomd door soms kilometers lange stranden waarop het heerlijk toeven is. Doordat Sri Lanka niet groter is dan Nederland en België tezamen, leent het land zich bij uitstek voor het combineren van een interessante en afwisselende rondreis met een ontspannende verlenging in een prima strandhotel. Ook een strandverlenging op de Malediven is een aantrekkelijke mogelijkheid.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadColombo
Oppervlakte66.000 km2
Aantal inwoners19.000.000
VoertaalSinhala, Tamil en Engels
Electriciteit230-40V
Tijdverschil5 uur later
Feestdagen14 januari Tamil Thai Pongal Dag, 4 februari Onafhankelijkheidsdag, 13-14 april Singhalees en Tamil Nieuwjaar, 1 mei Dag van de Arbeid, 22 mei Dag van de Nationale Helden, 30 juni en 31 december Bank Holiday en 25 december kerstmis.
VisumBij een verblijf van minder dan 30 dagen krijg je een gratis visum (bij aankomst op de luchthaven).
PaspoortEen geldig paspoort
InfoDe door ons geselecteerde strandhotels hebben een of meer restaurants en een coffeshop, waar men de Europese, Aziatische en lokale keuken serveert. In geval van voldoende gasten organiseren zij een of meerdere keren per week speciale avonden met barbecue, seafood-buffet, enz. Een maaltijd in de hotels kost je gemiddeld LKR 400 (minder in lokale restaurantjes). De prijs van frisdrank varieert van LKR 40 tot LKR 60, een flesje bier kost LKR 100 (lokaal bier) tot LKR 300 (geimporteert bier). Met uitzondering van Negombo en Mount Lavinia liggen de hotels in Sri Lanka tamelijk geisoleerd, zodat je voor maaltijden hoofdzakelijk op je hotel bent aangewezen.
FooiIn Sri Lanka verwachten obers, kamermeisjes, kruiers, chauffeurs en gidsen een fooi. Kamermeisjes verwachten een bedrag van LKR 150 p/d. Kruiers en de bellboys in de hotels die uw koffers naar de kamer brengen rekenen op LKR 75 per stuk bagage. De betere restaurants voegen gewoonlijk 10 % bedieningsgeld aan de rekening toe. Het is echter gebruikelijk daarboven nog een fooi van 5-10% van de rekening te geven (afhankelijk van het eindbedrag en de kwaliteit van de bediening).

Vakanties naar Sri Lanka

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht