Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Thailand

Het koninkrijk Thailand ligt in Zuidoost-Azië, tussen Myanmar (voormalig Birma), Laos, Cambodja en Maleisië. In tegenstelling tot zijn buurlanden is Thailand nooit een kolonie geweest, hoewel Fransen en Engelsen in het verleden wel nadrukkelijk aanwezig waren. De hoofdstad Bangkok is uitgegroeid tot een economisch centrum, met een opwindend uitgaansleven (hoewel hier en daar duidelijk over het randje!) en heeft meer dan 6,5 miljoen inwoners. Alleen geduld, beleefdheid en humor zorgen voor resultaat in Thailand. , Topografisch is het land verdeeld in vier regio's: de bergen in het noorden, de vruchtbare centrale vlakten, het droge en niet echt vruchtbare plateau in het noordoosten en natuurlijk het zuiden met zijn mooie stranden en betoverende eilanden. Thailand is een land dat bij uitstek geschikt is voor golfen. Er is ruime keuze uit zeer vele, prachtige banen, aangelegd in tropische weelde. Heerlijk weer en prima caddies complementeren een ronde golf.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadBangkok
Oppervlakte513.115 km2
Hoogste punt2.590 m
Laagste punt0 m
Aantal inwoners62.000.000
Auto letterT
Openingstijden winkelsVan 9.30 tot 15.30 uur
VoertaalThai
Talen die ook gesproken wordenEngels, Maleis, Khmer en Chinees
Electriciteit220 V
Tijdverschil6 uur (winter) en 5 uur (zomer) later
InfoThailand heeft altijd veel immigranten aangetrokken. Er leven bijvoorbeeld Perzen, Maleisiërs en Chinezen. De Thai zijn over het algemeen bijzonder tolerant, gastvrij en welgemanierd. Vrouwen spelen (meestal op de achtergrond) een aanzienlijke rol in de Thaise samenleving. Zo zijn ze binnen het gezin vaak verantwoordelijk voor de financiën en zakelijke transacties. Het koningshuis en religie zijn in Thailand heilig. Het is verboden je hierover kritisch in het openbaar uit te laten.
ReligieBoeddhistisch(95%), islamitisch(4%), christelijk
Feestdagen14 februari: Makha Bucha (volle maan-feest)6 april: Chakri Memorial Day12-14 april: Thais nieuwjaar1 mei: Dag van de Arbeid5 mei: Kroningsdag13 mei: Wisakha Bucha (vollemaanfeest)11 juli: Asanah Bucha (vollemaanfeest)12 augustus: Verjaardag koningin23 oktober: Chulalongkorn5 december: Verjaardag koning10 december: Dag van de Grondwet
Vaste gebruiken en gewoontesDe Thai geloven dat het hoofd het heiligste deel van het lichaam is. Raak daarom nooit iemand zijn hoofd aan, hoe vriendelijk het ook is bedoeld. Letterlijk over iemand heen kijken, vooral als hij ouder en wijzer is, wordt gezien als onbeschoft en beledigend.Korte broeken worden gezien als ongepast en vulgair, maar voor kinderen is het wel acceptabel. Als je van plan bent om een boeddhistische tempel te bezoeken, kleed je dan conservatief en vergeet niet je schoenen uit te doen voordat je naar binnen gaat.
InfoJe mag 1 maand (4 weken) in Thailand verblijven zonder visum. Als je daarna nog wil blijven heb je er dus wel een nodig. Je moet het visum in Nederland aanvragen.
VisumTot 1 maand heb je geen visum nodig.
PaspoortHet paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
InfoOndanks Chinese en Indiase invloeden heeft de Thaise keuken een eigen smaak. De gerechten zijn voornamelijk gebaseerd op rijst. Het dessert bestaat meestal uit vers fruit (mango's, kokosnoten, sinaasappelen, bananen, appels en papaya's). Als je aan tafel gaat wordt alles in een keer op tafel gezet. Eetstokjes worden niet gebruikt in Thailand. Traditioneel wordt bij het eten geen alcohol geserveerd, maar bij een informeel diner kan wel bier geschonken worden. Frisdranken en mineraalwater zijn overal verkrijgbaar en zeker niet duur. Het bier smaakt goed, maar is wel erg duur.
FooiFooi geven is niet gebruikelijk, behalve in grote hotels. Als de bediening meegerekend is in de prijs hoef je geen fooi te geven, maar het wordt natuurlijk wel op prijs gesteld.

Vakanties naar Thailand

Rondreis Thailand
Mysteries of Thailandt/m 21-12-2000v.a1750,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht