Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Tanzania

Wildparken en de wildernis is niet alles wat Tanzania te bieden heeft. Het landschap van Tanzania is afwisselend door savannes, hoogvlaktes en dalen. De bekendste plek in het land is de berg Kilimanjaro, de hoogste vrijstaande berg ter wereld en tevens één van de grootste vulkanen die ooit uit de aardkorst wist te barsten. Op heldere dagen kun je hem al vanaf een afstand van 160 kilometer zien. De top ligt maar drie graden onder de evenaar, maar is altijd bedekt met sneeuw en ijs. De piek Uma is 5.895 meter hoog en wordt met recht 'het dak van Afrika genoemd'.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadDar es Salaam
Oppervlakte945.090 km2
Aantal inwoners29 miljoen
Auto letterEAT
VoertaalSwahili en Engels
Talen die ook gesproken wordenVeel lokale talen
Electriciteit230 V
Tijdverschil2 uur later
InfoIn Tanzania leven nog veel kleine bevolkingsgroepen. Elk volk heeft zo zijn eigen gewoonten en gebruiken. Bij het Eyasi-meer leven de Hadzabe, een stam die verwant is aan de bosjesmannen. Ze leven als jagers en spreken een 'klik'-taal. In hetzelfde gebied wonen de bont geklede Datoq, die ooit de vechtlust van de Masia overtrof.
ReligieChristelijk 45%, islamitisch 35%, inheems 20%.
Feestdagen1 januari: nieuwjaarsdag 12 januari, 5 februari, 26 april, 1 mei, 7 juli, 9 december, 25 december, Goede Vrijdag, Paasmaandag en verschillende islamitische feestdagen
VisumJe hebt een visum nodig.
PaspoortGeldig paspoort voor een verblijf van 1 tot 3 maanden.
InfoVoor de keuken hoeft u niet echt nar Tanzania te gaan. Groenten zijn nauwelijks aanwezig. Vaak krijg je matoke, een gekookte groente die wel iets van andijvie wegheeft.
SpecialiteitenTot de specialiteiten in Tanzania behoren de traditionele Swalhili-gerechten. Deze worden vooral aan de kust geserveerd, zijn pittig van smaak en worden gekookt in kokosmelk.
FooiBedienend personeel en kofferjongens zijn blij met een fooi. Tijdens een safari is een bedrag van 5 Amerikaanse dollar p.p. per dag gewenst.

Vakanties naar Tanzania

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht