Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Seychellen

De Seychellen vormen een idyllische groep van 115 eilanden in de Indische Oceaan, ten noordoosten van Madagaskar. De drie centrale eilanden Mahé, Praslin en La Digue zijn atollen van graniet, terwijl de buitenste eilanden uit koraal bestaan. De overheid stimuleert bewust het luxueuze toerisme om te voorkomen dat grote massa's mensen de fraaie en kwetsbare natuur aantasten. Zeldzame exotische diersoorten leiden er dan ook een ongestoord leven. Ieder eiland heeft z'n eigen sfeer, bezienswaardigheden en mogelijkheden tot ontspanning: van chique dineren en lekker stappen in het hoofdstadje Victoria tot bijkomen onder de palmbomen op de prachtige zandstranden van rustige kleine eilandjes als Fregate en Denis. Ook voor sportieve vakantiegangers zijn de Seychellen een tropisch paradijs. Je kunt er bijvoorbeeld snorkelen en duiken tussen bijzondere koraalriffen, diepzeevissen naar tonijn of zeilen rond onbewoonde eilandjes. Vogelkijkers kunnen zich uitleven op het eiland met de toepasselijke naam Bird.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadVictoria
Oppervlakte455 km2
Hoogste punt905 m
Laagste punt0 m
Aantal inwoners79.164
VoertaalEngels en Frans
Talen die ook gesproken wordenFrans-Creools
Electriciteit240 V
Tijdverschil5 uur later
InfoDe meeste bewoners hebben een Afrikaanse of Europese achtergrond. Er is geen inheemse cultuur maar bepaalde aspecten van de Afrikaanse oorsprong zijn wel bewaard gebleven. Om de Creoolse tradities hoog te houden heeft de overheid een nationale muziekschool opgericht. Leerlingen krijgen hier bijvoorbeeld les in de 'sombre moutia', een typische dans van de Seychellen met sterke Afrikaanse en Madagaskische ritmes. De melancholische liederen zijn oorspronkelijk gebeden, die vroeger door slaven werden gezongen tijdens hun zware arbeid. Over het algemeen is de muziek van de Seychellen een mengelmoes met Indische, Europese, Chinese en Arabische invloeden. Accordeons en violen klinken in goede harmonie met de 'zez' (een citer), Afrikaanse drums en de 'makalapo' (een snaarinstrument). De meeste bewoners van de Seychellen zijn trouwe katholieke kerkgangers. Deze vroomheid gaat echter vaak moeiteloos samen met een geloof in bovennatuurlijke krachten en geesten.
ReligieKatholiek (90%) en Anglicaans (8%).
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag. April: Pasen. 1 mei: Dag van de arbeid. 5 juni: Bevrijdingsdag (coup in 1977). 15 augustus: La Digue Festival. 1 november: Allerheiligen. 25 december: Kerstmis.
VisumGeen visum nodig.
PaspoortGeldig paspoort nodig.
InfoDe Seychellen hebben de beste keuken van alle eilanden in de Indische Oceaan. Rijst en vis zijn de hoofdbestanddelen, daarnaast wordt getoverd met kruiden, groenten en fruit. De lijst van zeevruchten is indrukwekkend. Je kunt bijvoorbeeld haai eten maar ook inktvis, snoek of rode poon. Een typisch ingrediënt voor veel van de visgerechten is 'rougaille', een tomatensaus. Een andere regionale specialiteit is 'daube', een zoete saus.
FooiHet geven van fooi is niet verplicht.

Vakanties naar Seychellen

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht