Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Barbados

Barbados wordt ook wel 'Little England' genoemd, een heerlijk ontspannen en vriendelijk eiland. Barbados ligt het meest oosterlijk van de Caribische eilanden en is dus het eerste eiland dat de golven van de Atlantische zee opvangt. De noord- en oostkust vormen dan ook het toneel van een dramatisch schouwpel. De zuid- en westkust echter hebben het 'picture-perfect' decor van heerlijke stranden en kalme wateren waar zwemmen, snorkelen, duiken, waterskiën, zeilen en surfen tot de favoriete bezigheden behoren. ook voor de sportliefhebbers aan wal is er genoeg keuze: cricket, tennis, golf, squash en paardrijden zijn slechts een paar opties. Niet alleen in Bridgetown, de energieke hoofdstad van Barbados, maar ook in plaatsjes en 'parishes' verspreid over het eiland vindt men tal van winkeltjes, boetieks, lokale markten, restaurantjes, art-galleries en uitgaansmogelijkheden variërend van typisch Engels getinte win-bars en pubs, disco's en nachtclubs tot theater dinnershows en floorshows compleet met steelband, calypso en limbo muziek.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadBridgetown
Oppervlakte430 km2
Hoogste punt340 m (Mount Hillaby)
Laagste punt0 m - zeeniveau
Aantal inwoners300.000
Auto letterBDS
Openingstijden winkelsma-do 8.00-20.00 uur, vrij-za 8.00-21.00 uur
VoertaalBajan (Engels-Creools)
Talen die ook gesproken wordenEngels
Electriciteit110 V. (Amerikaans)
Tijdverschil5 uur vroeger (winter), 6 uur vroeger (zomer)
InfoOp Barbados bestaat de bevolking uit Afro-Caribische negers, Europeanen en mulaten. De belangrijkste sport op Barbados is cricket. Het is een nationale volksport. Ondanks de Britse invloed is de West Indische cultuur goed merkbaar in het dagelijkse leven, het eten en de muziek.
ReligieAnglicanisme, Pinksterbeweging, Methodisme.
FeestdagenOnafhankelijkheidsdag - 30 november Kerstmis- 25 december Boxing Day - 26 december Nieuwjaarsdag - 1 januari Barrow Herdenking - 21 januari Goede Vrijdag - Paasmaandag Maart/April Heroes Day - 28 april Labour Day - 1 mei Whit-Monday - 8e maandag na Pasen Emancipation Day - 1 augustus Ladoment Day - 1ste maandag augustus United Nations Day - 1ste maandag october
Vaste gebruiken en gewoontesHet is ongebruikelijk om topless of naakt te baden of te zwemmen.
InfoJe dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met je terugkeer in Nederland. Je hebt geen visum voor Barbados nodig. De luchthavenbelasting bij vertrek uit Barbados bedraagt BDS 25 (oktober 2000). Dit bedrag kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
InfoDe meeste hotels en appartementencomplexen beschikken over goede restaurants. Je kunt zowel in als buiten de hotels je maaltijden gebruiken. Er zijn vele uitstekende restaurants op Barbados te vinden die zowel de nationale als internationale keuken voeren. De prijzen variëren per klasse restaurant. Een gemiddelde prijs voor een ontbijt bedraagt ca. USD 6/15, een lunch ca. 10/15 en een avondmaaltijd USD 25/75. Tevens zijn er de goedkopere mogelijkheden waar je terecht kunt voor lichte maaltijden en snacks. Frisdranken kosten circa USD 1/2,50 en tropische cocktails (met lokale rum) circa USD 2/4. Het leidingwater op Barbados is veilig om te drinken.
SpecialiteitenEen typische delicatesse en zeer populair nationaal gerecht is 'Flying Fish'.
FooiIn de meeste restaurants brengt men 10% bedieningsgeld en 5% tax in rekening. Is dit niet het geval, dan is een fooi van 15% gebruikelijk. Bell boys en kamermeisjes verwachten eveneens een fooi.

Vakanties naar Barbados

Barbados, Hastings
Barbados: Coconut Court Beach Hotel***t/m 21-12-2000v.a1334,-
Barbados, ST. Lawerence GAP
Almond Casuarina Beach Resort***** (ALLIN)t/m 21-12-2000v.a1639,-
Barbados, St. Peter
Almond Beach Village****All Int/m 21-12-2000v.a1917,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht