Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Mexico

Mexico behoort tot Latijns Amerika. Het noorden grenst aan de Verenigde Staten van Amerika. Ten zuiden ervan liggen Guatemala en Belize. Op de hoogvlakte - het meest centrale deel van het land - wonen de meeste mensen. Hier ligt ook de hoofdstad, Mexico-Stad. De hoogvlakte ligt tussen de Sierra Madre Occidental en de Sierra Madre Oriental, twee gebergten die ten zuiden van de hoogvlakte samenkomen in een vulkanisch gebied. Een groot deel van het noorden is woestijngebied. Ten westen van het gebergte is het land gecultiveerd, hier vind je grote landbouwbedrijven. Aan de kusten van Mexico liggen lange witte stranden. Mexico is een land van tegenstellingen. In het noorden proef je de koloniale sfeer, uit de tijd dat de Spanjaarden vonden dat ze het voor het zeggen hadden. In het zuiden wonen veel indianen, de oorspronkelijke bewoners van het land. Mexico is een van de meest geïndustrialiseerde Derde Wereld-landen, maar de indianen leven in armoede. Je kunt in Mexico veel zien van alle volken die er door de eeuwen heen geleefd hebben. De Maya's, Azteken, Tolteken, Zapoteken en Spanjaarden hebben tempels, piramides, steden en tradities achtergelaten.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadMexico Stad
Oppervlakte1.953.162 km2
Hoogste punt5.610 m ( vulkaan Pico de Orizaba)
Laagste punt-10 m
Aantal inwoners91.158.290
VoertaalSpaans
Talen die ook gesproken wordenEngels
Electriciteit110 V
Tijdverschil7 tot 8 uur vroeger (er zijn drie tijdzones)
InfoDe Mexicanen zijn trots op hun indiaanse en koloniale verleden. De folklore wordt in ere gehouden, variërend van het traditionele handwerk van de indianen tot de vrolijke mariachi-orkestjes. Grote steden zijn er weinig en de indianencultuur is springlevend en overal in terug te zien, vooral in de bonte kleuren van de kleding. Het merendeel van de mensen woont in het vulkanische zuidelijke gedeelte, terwijl in het noorden een onmetelijke jungle zich uitstrekt, waar soms diep verscholen nog oude ruïnes te vinden zijn.
ReligieKatholiek (90%) en protestants (5%).
FeestdagenIn februari wordt er door het hele land carnaval gevierd, waarbij elke plaatsje ook nog eens zijn lokale heiligen in het zonnetje zet. Een voor ons misschien morbide 'feestdag' is Dia de los Muertos (Dag van de Doden), dat op 2 november wordt gevierd. Op deze dag worden de voorvaderen vereerd. De hele familie gaat dan naar het kerkhof om de overledenen eten en drinken te brengen. Vooral kinderen stoppen zich vol met snoep in de vorm van een skelet. Overal worden kaarsen aangestoken en bloembladeren gestrooid, om vervolgens samen met de doden een feestje te bouwen op de begraafplaats. 'Gedenk te sterven' is in Mexico een populaire spreuk.
Vaste gebruiken en gewoontesDe traditionelere feestdagen van Mexico kunnen regelrecht uit een film komen. Ze zijn kleurrijk, bloederig en duren bovendien soms dagen lang. De reden waarom sommige feesten voor ons nogal ongewoon zijn, ligt misschien in het feit dat de mensen alle aspecten van het leven de moeite waard vinden, zelfs de dood. Ook staan ze nog dicht bij de natuur, iets wat je kunt zien aan de afbeeldingen van oude Maya-goden die bij de mensen thuis hangen.
InfoVoor de inwoners van landen die lid zijn van de Europese Unie is een toeristenkaart verplicht. Deze is in het vliegtuig te krijgen, aan de grens en in het Mexicaanse consulaat.
PaspoortOm een toeristenkaart te kunnen krijgen, heb je een paspoort nodig dat na vertrek vanuit Mexico nog minimaal een half jaar geldig is.
InfoWat ook je eerdere ervaringen met Mexicaans eten zijn, als je nog nooit eerder in Mexico bent geweest kan het haast niet anders of de vlammen slaan uit je oren zodra je een hap hebt genomen
SpecialiteitenCeviche: rauwe vissalade met een limoenendressing. Queso fundido: gesmolten kaas geserveerd met tortillas en salsa. Tamales: een soort stoomgerecht van rijstepap in bananenbladeren gerold. Salchicha: een soort hot dog, maar dan met salami. Tampiqueña: dunne reepjes vlees geserveerd met guacamolesaus. Veracruzana: gekookte vis met tomaat en uien. Barbacoaor Pibil: gestoomd vlees met kruiden gewikkeld in bladeren.
FooiGebruikelijk is een fooi van 10 tot 15 procent.

Vakanties naar Mexico

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht