Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Mauritius

"Ile de Maurice", voor de connaisseur. Deze parel ligt in de warme wateren van de Indische Oceaan, op ca. 3000 kilometer van de Afrikaanse kust, ten oosten van het eiland Madagascar. Mauritius laat zich niet moeilijk omschrijven. Het is een exotisch droomeiland, een strandparadijs van koninklijke allure. Het zachte klimaat brengt een opmerkelijke flora voort en zeldzame vogelsoorten koesteren de milde warmte van Mauritius. Eens was het een Nederlandse kolonie. De Hollanders noemden het eiland naar Prins Maurits. Mauritius heeft een veelbewogen geschiedenis doorstaan en de jonge republiek vormt nu een smeltkroes van uiteenlopende nationaliteiten. Afrika, Azië, Europa en India; alle worden vertegenwoordigd in een kleurrijke bevolking. Naast de exotische schoonheid van het eiland biedt Mauritius talrijke recreatiemogelijkheden. Er zijn georganiseerde excursies en ook op eigen gelegenheid is het eiland goed te verkennen. De watersporters kunnen genieten van vele faciliteiten. Snorkelen, duiken, surfen, zeilen, waterskiën, diepzeevissen - het kan er allemaal! Heerlijk wegdromen op een van de vele witte stranden die het eiland rijk is kan natuurlijk ook.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadPort Louis
Oppervlakte2.040 km2
Hoogste punt827 m (Piton de la Rivière Noire)
Laagste punt0 m. (zeeniveau)
Aantal inwoners1.168.256
VoertaalEngels en Frans
Talen die ook gesproken wordenFrans-Creools, Hindi, Urdu, Chinees en Tamil
Electriciteit220 V
TijdverschilDrie uur later
InfoOp Mauritius vind je verschillende volkeren die in de loop van de eeuwen uit Europa, Azië, Afrika en Madagaskar hierheen trokken. Allemaal hebben ze hun eigen gewoontes, talen en religies (hindoeisme, katholicisme, islam en protestantisme) meegebracht. Dat heeft als voordeel dat er het hele jaar door lekker veel feesten zijn. Het prettige is ook dat al deze verschillende mensen zonder grote problemen met elkaar op het eiland leven.
ReligieHindoestaans, katholiek, islamitisch, protestants.
Feestdagen- 1 januari: Nieuwjaarsdag. - januari: Cavadee (Hindoestaans feest). - januari/februari: Chinees Nieuwjaar of Lentefeest. - februari/maart: Maha Shivaratree, Hindoestaanse pelgrimstocht naar het heilige meer Ganga-Taloa - 1 mei: Dag van de Arbeid - 8-9 september: Feest van Père Laval, een zalig verklaarde missionari. - oktober/november: Divali, Hindoestaans feest van de godin van de rijkdom 'Laksmi' met veel kaarsen en lampionnen - oktober/november: Ganga Asnan (Hindoestaans feest) - 2 november: Fête des Morts - 25 december: Kerstmis Hiernaast worden door de islamieten het einde van de ramadan en de Moharram gevierd. Vooral het laatste is een populair en uitbundig feest. Door de islamitische kalender vallen deze feesten steeds in een andere maand. En ook de tamils hebben een mooi feest: Lopen over vuur. Eens per jaar, maar ook weer op verschillende data, wordt dit reinigingsfeest in de tempels gevierd.
PaspoortJe dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. In dat geval heb je geen visum nodig voor een verblijf tot en met een maximum van drie maanden.
InfoDe Mauritiaanse keuken is veelzijdig, wat niet meer dan logisch is met al die volken. Ze eten hier vooral pittige groenten of geconfeite zuidvruchten met kruiden in azijn ('achards') en rijst. En vers fruit: papaya's, watermeloenen, ananas, bananen, goyaves, passievruchten, bigarades, citroenen, lychees, mango's, corrosols en longanes.
SpecialiteitenKoffie!! Die wordt hier 'op z'n Creools' gedronken, namelijk met vanille-aroma. Toch eens proberen.
FooiFooi geven is niet verplicht, maar wordt wel graag ontvangen.

Vakanties naar Mauritius

Le Morne
Club Mistral: Wind- en kitesurfent/m 21-12-2000v.a1370,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht