Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Malediven

De Malediven bestaan uit meer dan 2.000 koraaleilandjes. Ze liggen in de Indische Oceaan, ongeveer 750 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka. Verspreid over ongeveer 100.000 km2, liggen de eilanden zowel op het noordelijk als het zuidelijk halfrond. Slechts 202 eilanden zijn bewoond. Male is de hoofdstad (gelegen op het gelijknamige eiland) en heeft zo'n 63.000 inwoners. In 1965 werd het eilandenstaatje onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Drie jaar later werd het een republiek. Onder bedreiging van Sri Lankaanse Tamil-huurlingen werd het regime al snel militaristisch en streng. Sinds de jaren negentig is er sprake van een geleidelijke democratisering en modernisering. Toerisme heeft zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste inkomstenbronnen. Hierdoor is de infrastructuur aanzienlijk verbeterd. In het water tussen de riffen leven vele soorten zeedieren: tropische vissen, dolfijnen en witte haaien. Op de Malediven groeien exotische planten, zoals kokospalm, bananenplanten, bamboe, ficus, bougainville en hibiscus. Langs de kusten, in zoutzoete wateren, groeien mangrove-gewassen. De stranden zijn parelwit. De laaggelegen Malediven dreigen als gevolg van de zeespiegelstijging (broeikaseffect) in de 21ste eeuw onder water te verdwijnen. Diverse eilandjes worden daarom met zandzakken of stenen muurtjes tegen het opkomende zeewater beschermd, maar of dat helpt?

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadMale
Aantal inwoners270.000
VoertaalDivehi
Talen die ook gesproken wordenEngels
Electriciteit220 V.
Tijdverschil4 uur later.
InfoAls islamitische staat hebben de Maldiven een machtige president. Hij is politiek, militair en geestelijk leider. Alle inwoners zijn soennitische moslims. Vrouwen hebben wel meer vrijheid dan in de meeste andere islamitische staten. De zee speelt een grote rol in het dagelijks leven en de cultuur. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het geloof in boze zeegeesten, de jinni's. De bevolking is een mengeling van Arabieren, Afrikanen, Indiërs en Indonesiërs. De bewoners laten graag wat van hun cultuur zien tijdens feestelijke avonden in de toeristische gebieden: traditionele dansen en tromgeroffel op holle boomstammen (bodu-beru-trommels).
ReligieIslamistisch
Feestdagen3 november: Bevrijdingsdag 11 november: Dag van de Republiek Verder hebben zijn er veel islamitische feestdagen, zoals de Ramadan, 'Kuda Id' (feest van de nieuwe maan) en de geboortedag van de profeet Mohammed.
InfoNatuurbescherming staat hoog in het vaandel in deze eilandenstaat. Je mag dus geen stukjes koraal, schelpen of sieraden waarin dit materiaal is verwerkt meenemen. Alcoholische dranken mag je niet invoeren.
VisumVerplicht. Maximaal 30 dagen geldig.
PaspoortEen geldig paspoort.
InfoIn de hoofdstad Male zijn theehuizen een populaire ontmoetingsplek. Je kunt hier kleine gerechtjes bestellen, vooral met vis en kokos. Als drank wordt natuurlijk thee geschonken. Vanwege hun geloof mogen de inwoners geen alcohol drinken. In de resorts zijn wel alcoholische dranken te koop. Een voorraad consumptieartikelen voor overlevingstochten van tenminste drie maanden ligt in kolossale koelhuizen opgeslagen. Elk bewoond eiland beschikt, ver buiten gehoorafstand van de toeristen, over een eigen mini-krachtcentrale. Zware dieselmotoren draaien hier dag en nacht voor de levering van de benodigde elektriciteit. Tevens beschikt bijna elk eiland over een eigen ontziltings-installatie om zoetwater uit de kraan te laten komen.
SpecialiteitenVis en rijst zijn de belangrijkste ingrediënten. Vlees wordt minder vaak gegeten.

Vakanties naar Malediven

Noord Male & Lhaviyani Atol
Meeru Island Resort ***+t/m 21-12-2000v.a532,-
Kuredu Maldives ***+   

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht