Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Kroatie

Kroatië met zijn hoofdstad Zagreb, het hele mooie land in de vorm van een boemerang, het land met de duizend eilanden. Mooie natuur, rijke cultuur en tradities. Gastvrije mensen, normale prijzen, warm, schone en blauwe zee, mooie steden en de sfeervolle dorpen zijn een genot voor ieder mens. De onvergetelijke nationale parken, zon, voortreffelijk en smakelijk eten en drinken, feesten. Dit alles maakt het waard om op vakantie te gaan naar Kroatië. Kroatië is een westers georiënteerd land. Kroatië heeft een zacht land en mediterraans klimaat.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadZagreb
Oppervlakte56538 km2
Aantal inwoners+/- 4.7 miljoen
Auto letterHR
Openingstijden winkelsma t/m vrij: 07.00 - 19.00u za: 07.30 - 12.00u
VoertaalKroatisch
Talen die ook gesproken wordenServo-Kroatisch
Electriciteit220 V
Tijdverschil0 u
InfoKroatië ligt in het geografische hart van Europa, op het kruispunt van de griekse en de Romeinse cultuur. Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, gehoort tot de familie van de oude Europese hoofdsteden. In 1944 vierde zij haar 900-jarig bestaan. zagreb, de stad met haar Weense architectuur, Parijse grandeur en Milanese terrascultuur is een nog verborgen gebleven reisbestemming. Mogelijk om deze reden is het oud-Europese karakter zo puur gebleven. De bevolking bestaat voornamelijk uit Kroaten. Daarnaats leven er ook hongaren, Serven, Tsjechen, Slowaken en Italianen. Het merendeel is aanhanger van de Roms-Katholieke godsdienst. Een klein deel van de bevolking is Islamitisch.
ReligieRooms-Katholiek, Orthodoxe kerk en Islam(0.5%)
FeestdagenAls u Kroatie bezoekt, houdt dan rekening met onderstaande feestdagen: januari 1 Nova godina (Nieuwjaar) januari 6 Sveta tri kralja (Drie koningen) april Pasen mei 1 Dag van de arbeid mei 30 Dag van de republiek juni 19 Sacramentsdag juni 22 Antifascistische dag van de overwinning augustus 5 Dag van de overwinning augustus 15 Maria Hemelvaart oktober 8 Dan neovisnosti november Aller heiligen december 25-26 Kerst
InfoVoor een bezoek aan Kroatië dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na terugkeer in Nederland nog minstens 3 maanden geldig moet zijn. Een visum is niet nodig voor Nederlanders die korter dan 3 maanden blijven. Ondanks het feit dat in sommige bronnen vermeld wordt dat een toeristenkaart voldoende is, leert de praktijk dat mensen daar niet mee worden toegelaten. Houders van een niet EU-paspoort adviseren wij contact op te nemen met de betreffende ambassade.
Visumnee
Controleja
InfoAnder land, ander eten. De Kroatische keuken is zeer gevarieerd, maar natuurlijk heel verschillend van de Nederlandse keuken. In veel gevallen krijgt u grotere porties vlees, maar kleinere porties groenten. Aarzelt u niet ook eens een Kroatische specialiteit te proberen. In het begin misschien even wennen, maar het is vaak smakelijker dan de variant van de Westeuropese keuken.
SpecialiteitenDe traditionele Kroatische keuken kent gerechten zoals Prsut, Dalmatische gerookte ham, Kulen, salami met paprika, Mlinci, kalkoen met mie of macaroni of een Kroatische visschotel zoals de Brodet. De Kroatische keuken kent veel Slavische invloeden. Populaire dranken in Kroatie zijn de wijnen en het bier. De wijnen, zowel rode als witte, zijn van uitstekende kwaliteit. Het bier in Kroatie heet Pivo. Sterke dranken kan met er ook waarderen en men houdt van het mengen van dranken.
FooiHet geven van een fooi is heel gebruikelijk in Kroatie. Meestal zo’n 5 tot 10 procent, ook in restaurants waar normaal gesproken bedieningsgeld bij de prijs is inbegrepen. Als u gaat betalen in een bar of in en taxi wordt op zijn minst verwacht dat u het bedrag naar boven zal afronden.

Vakanties naar Kroatie

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht