Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Egypte

Egypte kent een van de oudste beschavingen ter wereld. De beroemdste historische monumenten zijn de piramides en de tempels rondom Luxor en Aswan. Het hectische Caïro is de grootste stad van het Afrikaanse continent. Hier vind je sporen van de oude Egyptische beschaving, de Griekse en Romeinse Oudheid, het Midden-Oosten, Afrika en het moderne Europa. Buiten de piramides en de tempels staat Egypte bij toeristen bekend als een duikparadijs. De Rode Zee biedt duikers en snorkelaars schitterende onderwatertaferelen: kleurrijk koraalrif en veel verschillende soorten vis.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadCaïro
Oppervlakte997.738 km2
Hoogste punt2.629 m
Laagste punt-133 m
Aantal inwoners61,5 miljoen
Openingstijden winkelsMa. t/m vr. van 8.00 tot 20.00 uur. Za. gesloten
VoertaalArabisch
Talen die ook gesproken wordenEngels en Frans
Electriciteit220 V
TijdverschilMei/sept. 2 uur later en okt./apr. 1 uur later
InfoIn Egypte leven verschillende bevolkingsgroepen. Europeanen hebben er zich bijvoorbeeld vooral sinds de negentiende eeuw gevestigd. Zij hebben een grote invloed gehad op de economische en politieke ontwikkeling van het land. In de woestijn leven diverse nomadenvolken. Egyptenaren zijn over het algemeen erg gastvrij. Bezoekers worden regelmatig thuis uitgenodigd voor een kopje thee.
ReligieIslamitisch (90%) en christelijk (7%)
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag 25 april: Bevrijdingsdag van de Sinaï 1 mei: Dag van de Arbeid 23 juli: Dag van de revolutie 6 oktober: Oorlog van 1973
Vaste gebruiken en gewoontesDe islamitische rustdag is op vrijdag. De banken en overheidsinstellingen zijn dan gesloten. De winkels sluiten over het algemeen op zondag. Ook de bazaar in Caïro is op zondag gesloten.
VisumJe hebt een visum nodig.
PaspoortJe hebt een paspoort nodig dat minimaal 6 maanden geldig is. Ook wil het nog wel eens voorkomen dat je een retourticket moet laten zien. Je mag maximaal 3 maanden in het land verblijven.
InfoVerschillende bevolkingsgroepen hebben de Egyptische keuken beïnvloed. Zowel Afrikaanse als Griekse elementen zijn erin terug te vinden. Langs de kust wordt veel vis gegeten terwijl landinwaarts meestal vlees op het menu staat.
SpecialiteitenDe Egyptenaren eten alles van geslachte dieren, dus kijk niet vreemd op als je hier en daar wat 'edele delen', ogen of hersenen krijgt voorgeschoteld. Gewoon ogen dicht en doorkauwen.
FooiHet is niet verplicht om fooi te geven maar het wordt altijd op prijs gesteld.

Vakanties naar Egypte

Dahab
Hilton Dahab*****HP (Windsurfen & duiken)   
El Gouna
kitesurfen El Gounat/m 21-12-2000v.a494,-
Hurghada
Red Sea zone : Kitesafarit/m 21-12-2000v.a750,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht