Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Andorra

Het mini-staatje telt vijf skigebieden die allemaal binnen een paar uur bereikbaar zijn. Als je geen zin om de gehele vakantie in één gebied te zitten dan kun je dus moeiteloos van omgeving veranderen. Ook in de zomer heeft Andorra veel te bieden. Doordat het landje in de bergen ligt vermaken de meeste toeristen zich met outdoor-activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld van hut naar hut trekken, klimmen, mountainbiken, paardrijden, vissen of helidroppen. Andorra ligt in de Pyreneeën, ingeklemd tussen twee machtige buurlanden: Spanje en Frankrijk. Het is alleen per auto of bus te bereiken en dus niet rechtstreeks met het vliegtuig of de trein. Andorra is 'het vorstendom van taxfree shoppen'. Wil je dat lekkere geurtje voor je vriendinnetje kopen, eindelijk eens die hi-fi installatie aanschaffen en dit alles combineren met een leuke sportieve outdoor vakantie, dan kom je in Andorra zeker aan je trekken. Het eerste plaatsje dat je tegenkomt is Pas de la Casa. Rijd je dit hectische dorp uit dan ontwaar je onmiddellijk een uitzicht dat zeker de moeite waard is. Skipistes lopen langs de slingerweg en bergtoppen lachen je vriendelijk toe. En het wordt steeds beter. Andorra is voor veel bezoekers vaak nog kleiner dan verwacht. Het ene idyllische dorpje rijd je nog niet uit of de andere doemt in de verte alweer op. Deze kleinschalige sfeer heeft iets knus. Ook verdwalen op het wegennet zal niet snel gebeuren want er loopt maar één hoofdweg door Andorra.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadAndorra la Vella
Oppervlakte467.8 km2
Hoogste punt2.946 m. (Coma Pedrosa)
Laagste punt840 m. (Piu Valira)
Aantal inwoners64.479
Auto letterAN
Openingstijden winkelsMa. t/m vr. :9.00 tot 13.00 + 14.00 tot 20.00 uur.
VoertaalCatalaans
Talen die ook gesproken wordenFrans en Spaans.
Electriciteit240 V. en 125 V.
Tijdverschil1 uur later.
InfoDe Romaanse architectuur vind je in kerken, huizen en andere bouwwerken. Of het nu gaat om festivals, schilderijen of bruggen; veel Andorese kunstuitingen hebben een religieuze inslag. Vaak hebben de festivals bovendien te maken met de natuurlijke cyclus van de aarde, zoals 'het feest van de mensen' waarmee de zonnewende wordt gevierd. In de hoofdstad Andorra la Vella kun je een kerk uit de twaalfde eeuw bezichtigen of de Casa de la Val, een voormalig regeringsgebouw. Ook kun je er goed winkelen, maar voor de rest valt er weinig te zien of beleven. Een bezoek aan de idyllische dorpjes El Serrat of Encamp is meer de moeite waard.
ReligieKatholiek
Feestdagen8 september: Mare de Deu de Meritxell.
InfoVooral bij het verlaten van Andorra kan je streng gecontroleerd worden. Frankrijk en Spanje willen namelijk niet dat te veel goedkope spullen hun land worden ingevoerd. Let dus op dat je de maximale toegestane hoeveelheid producten niet overschrijdt. Per persoon mag je bijvoorbeeld twee sloffen sigaretten het land uitnemen.
VisumVerplicht bij verblijf langer dan drie maanden.
InfoDe Andorese keuken is over het algemeen Catalaans en gebaseerd op de nationale exportproducten paardenvlees, varkensvlees en schapenvlees. Vegetariërs kunnen in Andorra dus beter zelf hun maaltijden bereiden. De prijzen van restaurants zijn vrij hoog. Alcoholische dranken zijn in supermarkten goedkoop maar in bars en discotheken een stuk duurder. De horecagelegenheden blijven meestal lang open.
SpecialiteitenTrinxat: aardappel, groenekool, spek en haring Truites de carreroles: een omelet met champignons Tupí: kaas dat gegist is in een vat met knoflook en alcohol
FooiObers verwachten ongeveer 10 procent fooi. Om te verkomen dat een portier verandert in een uitsmijter is het verstandig hem niet alleen een hand te geven.

Vakanties naar Andorra

Pas de la Casa/ Grau Roig
Hotel Euroesqui****t/m 21-12-2000v.a522,-
Hotel Magic Pas ****t/m 21-12-2000v.a520,-
Hotel Magic Canillo****t/m 21-12-2000v.a423,-
Vervoer naar Andorra
Sneeuwbus naar Andorra v.a159,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht