Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

China

China is een van de grootste landen ter wereld. Millennia lang was het een keizerrijk. Uit deze tijd stamt de Chinese muur. Dit verdedigingswerk is 5.400 kilometer lang en loopt van Shanhaiguan Pass in het oosten tot aan de Jiayuguan Pass in het westen. Een andere bezienswaardigheid is het graf van een van de keizers dat 'bewaakt' wordt door een legertje terracotta-soldaten. Ook bijzondere zijn de Verboden Stad en de Hemeltempel in Beijing en talrijke tempels in het gehele land. In 1949 werd China een streng geregeerde communistische 'volksrepubliek'. De jongere generatie probeert de laatste jaren het ondemocratische regime te bewegen tot het verlenen van meer politieke en economische vrijheid, iets wat maar mondjesmaat lukt. Het grote land bestaat uit een aantal regio's: de uitgestrekte laagvlakte van het noordoostelijke deel; het heuvelachtige en waterrijke zuidoostelijke deel; het lössplateau van Centraal China; het hoogland van Tibet en Qinghai en de woestijn- en steppe gebieden van Xinjiang en Binnen-Mongolië.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadBeijing
Oppervlakte9.571.300 km2
Aantal inwoners1,2 miljard
VoertaalMandarijn
Talen die ook gesproken wordenOverige Chinese dialecten en Engels.
Electriciteit220 V. en 240 V.; zowel 2- als 3-pools.
Tijdverschil7 uur later.
InfoOfficieel, dus volgens de communistische regering van China, is de bevolking atheïstisch. In werkelijkheid zijn er christenen, boeddhisten, confusianisten, taoïsten en moslims.
Feestdagenjanuari/februari: Chinees Nieuwjaar 8 maart: Internationale vrouwendag 1 mei: Dag van de Arbeid 4 mei: Feest van de Chinese jeugd 1 juli: Stichting van de Communistische partij van China september: Maanfestival (midherfstfestival) 1 oktober: Nationale feestdag
Vaste gebruiken en gewoontesChinezen hebben de gewoonte zich nederig op te stellen. Verder is levensvisie en het dagelijks leven met elkaar verweven. In de parken doen mensen hun tai chi oefeningen, terwijl anderen er met hun kind lopen te showen. Als er bij het eten veel geboerd wordt, laat men weten dat het goed smaakt!
InfoHet is verstandig om voor je vertrek informatie op te vragen over de douanebepalingen. Deze worden regelmatig gewijzigd. Belangrijk om te weten is dat je aan de autoriteiten toestemming moet vragen om spullen uit het land mee te nemen die 100 jaar of ouder zijn. De luchthavenbelasting bedraagt in China 20 gulden.
VisumEen visum is nodig.
PaspoortJe moet een paspoort hebben dat na vertrek uit China nog 6 maanden geldig is.
InfoDe Chinezen eten natuurlijk met stokjes, maar je kunt vaak wel om bestek vragen. Voor niet al te veel geld kun je goed eten. Je bent per persoon rond de twintig gulden kwijt voor een maaltijd. Chinezen zijn meesters in het klaarmaken van bijzonder eten. Groente, kip, vlees, eieren, vis, alles vind je terug in de gerechten (soms zelfs katten). Vaak wordt het gegeten met rijst of als noodles verpakt. Door de Chinezen wordt vaak thee gedronken bij het eten, maar wijn, bier en frisdanken zijn ook te krijgen. Een spreekwoord zegt dat 'een Chinees alles eet wat vliegt, behalve een vliegtuig en alles eet dat poten heeft, behalve een tafel'. Het resultaat van het feit dat men in de ook wat karige periodes voldoende voedsel moest vinden om de bevolking te voeden. Men kan met eenvoudige middelen en ingrediënten de meest fantastische maaltijden bereiden. De kwaliteit van het voedsel is over het algemeen goed, zelfs in de kleinste restaurants. Doordat de ingrediënten in hete olie (en in een wok) worden bereid, zullen toeristen nauwelijks ziek worden van het eten, mits er maar voldoende rijst bij wordt geconsumeerd om maag en darmen de wat vettere hapjes zonder problemen te laten verwerken. Meer zul je moeten wennen aan de Chinese tafelmanieren, zoals het laten van stevige boeren om aan te geven dat het goed gesmaakt heeft en het luidruchtig opslurpen van allerlei gerechten. De Chinees eet nooit a la carte, maar bestelt zo veel schotels als er mensen aan tafel komen zitten. Je kunt van alle schotels steeds een beetje in je kommetje scheppen. Om de gaatjes aan het einde van de maaltijd te vullen, wordt soep geserveerd.
FooiChinezen verwachten over het algemeen geen fooi.

Vakanties naar China

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht