Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Canada

Ooit de tv-serie Twin Peaks gezien? Het mysterieuze verhaal speelt zich af in een klein dorpje dat bijna wordt verzwolgen door de immens grote, betoverende en eindeloos spannende bossen. Dat is Canada. Of ken je de Rocky Mountains? Met zijn vergezichten, de ruige natuur en de glinsterende bergmeren? Ook dat is Canada. Misschien een fan van natuurfilms? Dan herken je waarschijnlijk wel het land waar de beren vaak achter het net vissen. Alweer Canada. Dit grootste land van het westelijke halfrond heeft iedereen iets te bieden. Sluit je ogen en droom even weg bij de aanblik van schilderachtige vissersdorpjes of de met wilde bloemen bedekte toendra's. Door haar verscheidenheid is Canada bij uitstek het land voor de buitensporten. Lange wandelingen door uitgestrekte bossen, klimtochten in de bergen, golfsurfen aan de kust, raften in een van de nationale parken, skiën en snowboarden in de vele skigebieden.

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadOttawa
Oppervlakte9.970.610 km2
Hoogste punt5.951 m. (Mount Logan/ Yukon).
Laagste punt0 m. (Altlantische Oceaan).
Aantal inwoners29.248.000
Openingstijden winkelsElke dag van 9.00 tot 21.00 uur.
VoertaalEngels en Frans.
Talen die ook gesproken wordenInuktitut (Eskimotaal).
Electriciteit110 V
Tijdverschil4 tot 9 uur vroeger.
InfoDe eerste bewoners van Canada waren indianen. De Engelsen en Fransen waren de eerste westerlingen die delen van Canada in beslag namen. Zij brachten een grote emigratiestroom op gang naar dit mooie land. Lang leefden de beide koloniserende landen vreedzaam naast elkaar, maar in 1759 kwam het toch tot een oorlog. Uiteindelijk viel Canada volledig in Britse handen. Frans wordt tegenwoordig hoofdzakelijk gesproken in de oostelijke deelstaat Quebec, waar het een eigen klank heeft gekregen. Het verschil tussen het Engelstalige en Franstalige Canada blijft overigens niet beperkt tot de taal. Ook de religie, de muziek, het eten en andere cultuuruitingen variëren per regio. De opvallendste beeldende kunst wordt wellicht gemaakt door de Inuit, eskimo's uit het noorden. Vooral hun beelden van bot en steen zijn heel bijzonder.
ReligieKatholiek en protestants.
Feestdagen1 januari: Nieuwjaarsdag 1 mei: Dag van de Arbeid mei: Victoria Day 1 juli: Canada Day september: Labour Day (eerste maandag) oktober (tweede maandag): Thanksgiving Day Quebec: 24 juni: Saint-Jean Baptiste Day Newfoundland en Labrador: juni: Discovery Day Yukon: augustus: Discovery Day De meeste andere provincies hebben op de eerste maandag van augustus een officiële feestdag.
InfoJe mag geen snel bedervende etenswaren, groenten, vlees en zuivelproducten invoeren.
VisumMet een Europees paspoort heb je geen visum nodig.
PaspoortEen geldig paspoort is voldoende.
ControleJe wordt steekproefsgewijs gecontroleerd.
InfoDe Canadese keuken is net zo afwisselend als het land zelf. Langs de kusten voeren gerechten met vis de boventoon, terwijl in het binnenland meestal vlees op het menu staat. De koloniale invloeden zijn duidelijk aanwezig. Europese lekkernijen zijn in alle grote steden verkrijgbaar. In Quebec staat uiteraard de Franse keuken voorop. Alcoholische dranken zijn alleen te koop in bepaalde winkels die daarvoor een vergunning hebben. De openingstijden van café's verschillen per provincie. Je moet minimaal 18 jaar zijn om alcohol te mogen nuttigen. In sommige provincies is de minimum leeftijd 19 jaar.
SpecialiteitenIn Canada zijn wafels erg populair voor het ontbijt. Ze worden belegd met boter en stroop of met fruit.
FooiFooien en bedieningsgeld worden gewoonlijk niet op de rekening geschreven. Over het algemeen geef je een fooi van maximaal 15 procent.

Vakanties naar Canada

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht