Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Argentinie

Het langgerekte Argentinië beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika. Van noord tot zuid is dit zo’n 3500 kilometer. Het land staat bekend vanwege de export van rundvlees, tarwe en fruit. Buenos Aires is de grootste stad van het land met 12 miljoen inwoners. Het is een moderne stad, doet erg Europees aan en staat uiteraard bekend als de thuishaven van de Tango. De tango komt uit de wijk La Boca waar zich nog verschillende lokalen bevinden waar de tango nog met passie wordt gedanst. Ook een bezoek aan het beroemde kerkhof La Recoleta, waar o.a. Eva Peron een rustplaats heeft gevonden, is de moeite waard. De stad bezit tevens de breedste avenida ter wereld, prachtige uitgestrekte parken. Naast een overvloed aan cultuur heeft Argeninie een adembenemend mooie natuur. De cataratas(watervallen) van Iguazu zijn een lust voor het oog. Deze liggen op de gelijknamige rivier in het zogeheten drielandenpunt, de grens van Argentinë, Brazilië en Paraguay. Een gezegde is: "Argentinë levert de watervallen en Brazilië geniet van het uitzicht". Een duizend meter lange tocht naar de lagere watervallen wordt beschouwd als één der mooisten der aarde. Hiernaast heeft Argentinië de Punta Tombo, een van de grootste pinguïnkolonies van het zuidelijk halfrond. Het Parque Nacional Los Glaciares is ruim 6.000 km2 groot en grenst aan het Parque Nacional Torres del Paine in Chili. Het is het grootst overgebleven stuk wildernis in Argentinië. Wij geven je de mogelijkheid om de schoonheid van het land waar onze prinses Maxima vandaan komt op een onvergeltelijke manier te ontdekken!

AlgemeenGeldKlimaatCommunicatieGezondheidVervoer
HoofdstadBuenos Aires
Oppervlakte3.761.274 km2
Aantal inwoners36 miljoen
Openingstijden winkelsWinkels zijn geopend van negen uur of half tien
VoertaalDe nationale taal is Spaans
Talen die ook gesproken wordenEngels, Frans en Italiaans
Electriciteit220/240 volt, 50 Hz wisselstroom.
Tijdverschil4 uur vroeger
InfoJe ziet het in al zijn vormen: film, theater, beeldende kunst, muziek en literatuur met grote persoonlijkheden waarvan velen internationale erkenning genieten. Het Columbustheater (Teatro Colón) geldt als één van de drie beste operagebouwen ter wereld met een prachtige architectuur en een perfecte akoestiek. Het enorme podium kan plaats bieden aan grote decors voor grote gezelschappen. De groten der aarde op het gebied van muziek en ballet hebben hier opgetreden en dat gebeurt nog steeds. In Buenos Aires zijn ongeveer 90 theaters en 100 bioscopen met een zeer gevarieerd aanbod. De belangrijkste cultuurcentra zijn die van General San Martín, Recoleta en Borges. Schilder- en beeldhouwkunst hebben een sleutelrol in het culturele leven. De belangrijkste steden van het land hebben prestigieuze galerieën. De "tango", de typische muziek van het gebied van de Río de la Plata, moet speciaal genoemd worden. Carlos Gardel, het idool van de tango, is voor miljoenen fans tot een legende geworden. De teksten en het ongeëvenaarde ritme maken de tango tot een specifiek fenomeen van Buenos Aires, maar zijn faam reikt tot over de grens. Buenos Aires, moet speciaal vermeld worden. De Argentijnen hebben van de gaucho's een sterke persoonlijkheid, een grote vrijheidsdrang en een voortdurend zoeken naar gerechtigheid geërfd. Zo is het te begrijpen dat de gaucho, hoewel oorspronkelijk afkomstig van de Pampa's, overal in het land aanwezig is.
Religie90% is rooms-katholiek
FeestdagenNationale vrije dagen De volgende data zijn vrije dagen in heel Argentinië: 1 januari Nieuwjaarsdag maart/april Goede Vrijdag 1 mei Dag van de Arbeid 25 mei Nationale feestdag, herdenking van de eerste nationale regering 10 juni Dag van de bevestiging van de Soevereiniteit over Malvinas eilanden, Antarctisch gebied en Zuid Atlantische eilanden 20 juni Dag van de nationale vlag 9 juli Nationale Onafhankelijkheidsdag 17 augustus Herdenkingsdag van de dood van Generaal San Martín 12 oktober Dag van de afkomst van bevolkingsgroepen 8 december Onbevlekte ontvangenis 25 december Kerstmis Veel vrije dag worden verplaatst naar maandag: 10 Juni en 12 oktober gaan, als ze op een weekdag vallen, naar de dichtstbijzijnde maandag. 20 Juni en 17 augustus worden de derde maandag van de maand gevierd. De ander dagen worden gevierd op de vermelde datum. Veel bedrijven geven ook op Witte Donderdag vrij.
InfoDouane: de wet verbiedt of beperkt de invoer van beschermde fauna, steroïde drugs, vuurwapens en soortgelijke producten. Iedere reizige ouder dan 18 jaar mag , vrij van belasting, 2 liter alcoholische drank, 400 sigaretten en 50 sigaren invoeren. Voor de invoer van persoonlijke kleding en voorwerpen bestaat geen limiet. De invoer van foto-, electronische en computerapparatuur moet bij binnenkomst gedeclareerd worden. De bagage kan door het personeel van de douane geinspecteerd worden, hoewel er gewoonlijk geen problemen zijn voor buitenlandse bezoekers.
VisumGeen visum nodig tot een verblijf van 90 dagen
PaspoortToeristen van landen uit de Europese Unie, Zwitserland en de Verenigde Staten Burgers van landen uit de Europese Unie, Zwitserland en de Verenigde Staten van Amerika met een geldig paspoort kunnen naar Argentinië reizen als toerist voor een periode van negentig (90) dagen zonder consulair visum. *) De geldigheid van het paspoort moet de periode overbruggen van het voorgenomen verblijf in het land.
ControleBij de binnenlandse grenzen is de controle groter.
InfoVlees en wijn bezorgen het land een uitstekende reputatie. De plaatselijke keuken is gevarieerd en smaakvol. De noordwestelijke regio kent haar eigen specialiteiten: empanadas, tamales, humita, carbonada en locro. Daarnaast bestaat er, dankzij de grote immigrantenstromen, een heerlijke en gevarieerde internationale keuken: Italiaans, Spaans, Frans, Duits, Chileens, Mexicaans, Chinees, Japans, Thais, Arabisch, Joods, Baskisch, Scandinavisch, Grieks, Nederlands, Hongaars en Russisch. De nieuwe Argentijnse haute cuisine, gecreëerd door topkoks en gestimuleerd door veeleisende gastronomen, voldoet aan internationale standaarden en kan wedijveren met de beste ter wereld.
FooiFooien In restaurants en café's is het gebruikelijk een fooi van 10% van de consumptie achter te laten. Voor hotels bestaat er geen vastgesteld bedrag gewoonlijk wordt een fooi aan de concierge, de kruier en de schoonmaakdienst gegeven.

Vakanties naar Argentinie

Rondreizen
Rondreis: Highlights of Argentina (16 dgn)t/m 21-12-2000v.a4400,-
17 daagse rondreis: The Best of Patagoniat/m 21-12-2000v.a3967,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht