Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Finnskogen

Finnskogen ("Fins bos") is een uitgestrekt bosgebied op de grens van Noorwegen en Zweden. Het omvat het oostelijke deel van het Noorse fylke Hedmark en het aangrenzende noordwestelijke deel van het Zweedse landschap Värmland.

De bossen zijn vernoemd naar de Finse bosarbeiders die zich in de zeventiende eeuw in het gebied vestigden.

In de zeventiende eeuw maakte Finland deel uit van Zweden. De Zweedse koning Karel IX stimuleerde de vestiging van Finnen in het eigenlijke Zweden. Deze Finnen vestigden zich met name in de provincie Värmland. Slechte verhoudingen met de lokale bevolking deed een deel van deze groep besluiten zich over de grens in Noorwegen te vestigen.

In Noorwegen zijn de nakomelingen van die immigranten, de zogenoemde Bosfinnen (skogfinner), een erkende nationale minderheid.

Over de Noorse grens ligt het dorp Finnskog en aan de Zweedse kant Södra Finnskoga

Vakanties naar Finnskogen

Adventure Week Finnskogen   

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht