Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Middellandse Zee: Argeles Sur Mer

Combineer het blauw van de Middellandse Zee en het groen van de bergen en je krijgt Argeles Sur Mer. Voeg hierbij een breed wit strand, pijnbomen, natuur en een haven met zeilen die klapperen in de wind en je hebt een vrijwel perfecte vakantiebestemming!

De Cote Vermeille waar Argeles Sur Mer aan ligt, loopt van de Franse Riviera tot aan de Spaanse grens. Deze streek heeft een prima klimaat (300 jaarlijkse zon-dagen!) en uitgestrekte zandstranden. Het strandtoerisme is de laatste jaren steeds populairder geworden en hier vindt men dan ook ultramoderne appartementen met veel faciliteiten. Ook kun je in veel van de strandplaatsjes ook 's avonds je uitstekend vermaken in de vele uitgaansgelegenheden. In het hoogseizoen kan het wel erg druk worden, dus vermijd deze maanden als je daar niet zo van houdt.

Omgeving / Streek
De familievriendelijke Languedoc - Roussillon mag zich tot één van de populairste regio's van Frankrijk rekenen. Daarom bieden we hier dan ook een uitgebreid aanbod aan accommodaties, van eenvoudig tot luxe. De Languedoc - Roussillon, uitgestrekt over 240 km langs de Middellandse Zee, heeft mooie stranden en zeer schoon zwemwater met vele activiteiten voor jong en oud. Daarnaast zijn er vele oude vissersdorpjes en mooie natuurgebieden.

Andere badplaatsen aan de Cote Vermeille: Canet Plage, Port Leucate & Port Barcares. Het achterland nodigt uit voor het bezoeken van prachtige cultuurrijke plaatsen:
Perpignan: vestingstad uit de 14e eeuw. Carcassonne: prima bewaard gebleven middeleeuwse stad met een stadswal met maar liefst 54 torens. Montpelier: sjieke stad met luxe 17e en 18e eeuwse woonhuizen. Het Romeinse aquaduct Pont du Gard bij Nîmes en het befaamde Romeins amfitheater in Nîmes. Helemaal in het zuidenwesten van deze streek kun je een deel van de Pyreneeën zien.

Recreatie & diversen(bron: http://www.argeles-sur-mer.com) Zwempartijen, watersporten, boottochten… de zee zoals in jouw dromen... Een ruim zandstrand van 7 km, heerlijk helder water met op de achtergrond de bergen. Langs het strand ligt een dennenbos van 12 ha en een wandelboulevard van 3 km. In het zuiden, richting Collioure, de haven en een stukje paradijs dat "le Racou" (hoekje in het catalaans) heet... Dit blauw-groene dekor vormt een fantastische ruimte voor waterpret en alle watersporten die de zeventien strandclubs de bezoekers bieden. Ook in de lente en de herfst heeft het strand zo zijn bekoring, met als eeuwige bondgenoot de zon ! Het licht is dan zachter, er is meer plaats op het strand en de activiteiten die de strandclubs bieden zijn minder druk. En in de mooie kreken Portells en l'Ouille, aan het begin van de rotskust, vindt men totale rust... De Blauwe Wimpel voor de schone stranden, de blauwe Wimpel voor de haven, Kid's Station... Europese kwaliteitsmerken die sinds 1987 elk jaar aan de gemeente zijn toegekend. In Argelès-sur-mer is kwaliteit regel… en dagelijks wordt er, in samenwerking met alle professionals, hard aan gewerkt om het leefklimaat te verbeteren, zodat iedereen het in Argels sur Mer helemaal naar zijn of haar zin heeft. Schoon zwemwater (100% biologische waterzuiveringsinstallatie), zand dat elke dag wordt gezuiverd (ecologische methode "meractive"), eerstehulpposten met w.c.'s en douches, aangelegde paden voor gehandicapten, een optimale veiligheid, goed onderhouden monumenten, selectieve vuilophaling... én niet te vergeten, iedere gastheer die voor iedereen klaar staat om aan alle wensen te voldoen. De kwaliteit in Argelès-sur-mer… betekent ook een hartelijke ontvangst, een treintje (gratis van 1/10 tot 31/05) die men zonder problemen elke dag overal naar toe brengt, een drie-sterren Office de tourisme (het hele jaar geopend en elke dag van 8.30 tot 20.00 uur in juli en augustus) voor alle informatie.
Communicatie infoArgelès-plage: Bureau het hele jaar geopend. Seizoen: 7 dagen/week geopend, zonder onderbreking van 8.30 tot 20 uur. Lokatie: Place de l'Europe Tel: + 31 4 68 81 15 85 Fax: + 31 4 68 81 16 01 E-mail: infos@argeles-sur-mer.com (Buiten het seizoen: van maandag tot vrijdag geopend van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur, en de zaterdagochtend van 9 tot 12 uur.) Argelès-village: Informatiepunt (voor het Stadhuis): Bureau in juli en augustus alle dagen geopend, behalve zondags Geopend van 9.30 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 18.30 uur
Internet sitehttp://www.argeles-sur-mer.com/

Vakanties naar Middellandse Zee: Argeles Sur Mer

Argelès Sur Mer: Camping La Marende*** (familie actief)t/m 21-12-2000v.a456,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht