Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Porto en omgeving

Wie denkt er bij Porto nu niet meteen aan de kostelijke Portwijn, die vanuit deze stad de wereld veroverde. En dat is niet een onbelangrijk detail. Want een bezoek aan één van de vele wijnkelders in de wijk Vila Nova de Gaia waar je de dieprode of witte port kunt proeven, maakt een bezoek aan Porto voor de liefhebber wl compleet.
Deze levendige havenstad heeft een schilderachtige ligging aan de monding van de Douro en is vanwege zijn bijzondere, historische karakter door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.
Wandel eens door de oude wijken, zoals Ribeira en Barredo, neem een heerlijk visgerecht in een gezellig restaurantje aan zee of breng een bezoek aan het casino. Porto is meer dan port alleen!

Watersport Esmoriz De omgeving is werkelijk fantastisch om je surfvakantie door te brengen. Met bijna 15 kilometer aan kustlijn en 20 surfspots vind je altijd wel een verlaten stuk strand om lekker ongestoord te oefenen. Noord Portugal kent door zijn ligging het hele jaar door golven. Er zijn bijna geen dagen zonder. Binnen een afstand van 15 km met Esmoriz als middelpunt vind je al meer dan 20 beach en pointbreaks met golven voor alle niveaus. Of je nu beginnend of ervaren bent er is altijd wel een goede spot te vinden. De meest bekende surfspot is Espinho. Espinho staat bekend om zijn lange en holle rechtse. Ook worden hier veel surf evenementen gehouden. Voor de meer ervaren surfer is "Cagalhotes" (een spot net onder Espinho) met zijn rechtse van formaat maar niet te snel, perfekt om je surfskills naar een hoger niveau te brengen. Het strand vóór het surfhuis heeft een snelle linkse en een goede zandbank voor beginners om het surfen onder de knie te krijgen. Ten zuiden van het surfhuis vind je verschillende spots langs het strand van het Natuurpark Maceda. Een beschermd bos en duingebied waar je nog heerlijk van verlaten stranden en lege line-ups kunt genieten. (onze favoriete plek) Op deze plek komt surfen en de natuur echt samen in de meest pure vorm en zul je direct snappen waarom surfen zo verslavend is. Voor beginnende sufers zijn de beachbreaks veilig en hierdoor ideaal om het surfen onder de knie te krijgen. Doordat er altijd wel een lege line-up ergens te vinden valt kun je je echt focussen op het surfen en het pure en vrije gevoel van het surfen ervaren. Oporto Surfcamp is gelegen in een klein vissersdorpje 'Esmoriz'. Het surfhuis ligt 2 minuten lopen van het strand. Het dorpje kent vele restaurants, visrestaurants, typische Portugese bakkers, supermarkten, strandwinkels en barretjes met een uitzicht over het brede strand en de golven. Het surfcamp ligt bovendien ca. 30 minuten rijden van hartje centrum van Porto. Porto is een stad met een bruisend uitgaansleven, waar ook veel culturele uitstapjes mogelijk zijn.

Vakanties naar Porto en omgeving

Esmoriz: Oporto Surfcamp v.a120,-
Esmoriz: Oporto Family & Surf   

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht