Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Livigno

Livigno ligt op een hoogte van 1816 meter tussen de nationale parken van de Stelvio en het Engadin, en is een van de hoogste oorspronkelijke dorpen in de Alpen. Het winterseizoen in Livigno loopt van november tot en met mei, waardoor het zeker in het hoogseizoen een bijzonder sneeuwzekere bestemming is.

Geïsoleerd
Livigno ligt beschermd tussen twee hoge bergketens in en heeft daardoor een droog en uitzonderlijk zonnig klimaat, het kan er in de winter wel behoorlijk koud worden. Het dal bestaat uit twee zijden, de Carosello-flank en de Mottolino-flank die worden gescheiden door een weg.

Door de geïsoleerde ligging was Livigno een laatbloeier in wintersportland. De eerste skilift verscheen in 1958 en in 1964 waren er nog altijd maar vier hotels en diezelfde skilift. Tegenwoordig is het skigebied van Livigno met 115 kilometer aan pistes en 32 liften best groot. De pistes strekken zich uit aan twee kanten van het langgerekte dal (Livigno is maar liefst vijf kilometer lang), waarbij je tussen de 2797 meter hoge Carosello en de 2796 meter hoge Vetta Blesaccia het meest interessante deel van het skigebied vindt.

De twee flanken zijn niet met elkaar verbonden door liften, maar er is wel de hele dag een goed functionerend en gratis bussysteem met drie routes. De hellingen zijn grotendeels rood, zwart en beperkt blauw. Voor beginners is derhalve de aaneensluiting van blauwe pistes matig.

Langlaufen
Er zijn diverse skischolen en skiverhuurbedrijven. De liften zijn deels aan modernisering toe. Daarnaast zijn er redelijke langlaufmogelijkheden in het dal, op de flanken kan er echter nauwelijks worden gelanglauft.

Op wePowder vind je meer informatie over off-piste mogelijkheden in Livigno. Zorg wel dat je altijd met voldoende kennis op pad gaat.

Deze info komt van: http://www.wintersporters.nl/skigebieden/livigno

Meer informatie over off piste / freeriden op We Powder: http://wepowder.nl/playgrounds/livigno

Insider Tips / Livigno via WePowder : http://wepowder.nl/playgrounds/livigno/tips

Filmpje over Livigno : https://youtu.be/rPC3KHknEhU

HoogteHoogste punt 2800 m Laagste punt 1816 m
PistenPistes totaal 115 km Makkelijk 35% 40 km Gemiddeld 48% 55 km Moeilijk 17% 20 km

Vakanties naar Livigno

Family Jam Livigno || Kerstvakantie 30-12-2022t/m 30-12-2022v.a1539,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht