Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Leysin

Het bergdometer hoogte rpje Leysin ligt op 1200 op een zonnig plateau boven het Rhônedal. Traditie, cultuur en natuur staan hier hoog in het vaandel en scheppen een ideaal kader voor ontmoeting en ontdekking.

Leysin biedt zijn gasten een hele reeks activiteiten in de frisse lucht, sportmogelijkheden en 250 km wandelwegen. Op de top van de Berneuse (2048 m), die met de kabelbaan bereikbaar is, ligt het draaiende restaurant Kuklos, dat een wereldwijd uniek uitzicht van 360 graden biedt! De familiaire atmosfeer van Les Mosses wordt door jong en oud gewaardeerd.

Leysin staat het hele jaar door in het teken van sport, avontuur en ontspanning. Maar niet alleen actieve sporters vinden hier alles wat hun hartje begeert. In de Alpes Vaudoises draagt men ook zorg voor traditie, cultuur en natuur. 60 km pisten, 17 liften, een verlichte langlaufloipe en een rodelbaan laten niets te wensen over. En voor wie dat niet genoeg is, worden er in de twee sportcentra het hele jaar ruim 20 sporten aangeboden. In het draaiende restaurant "Le Kuklos" op 2048 m genieten gasten van een overweldigend uitzicht op de bergen. Op 20 minuten afstand van het Europese snelwegennet is Leysin bovendien ideaal bereikbaar!

Highlights:
* Draaiend restaurant "Le Kuklos" op 2048 m
* kaasmakerij "La Fromagerie" en museum
* raclette in een tipi
* snowpark met halfpipe
* verlichte langlaufloipe
* rodel en glijplezier.

TOPEVENTS IN LEYSIN

Top Events

Nescafé Champs Open van Leysin - wereldbeker van 's werelds beste snowboarders en groot get-together (januari).
Internationale sledehondenwedstrijd in Les Mosses - een sfeertje zoals in het hoge noorden: 700 honden en hun mushers strijden om de overwinning (maart).
Original Black Race - innovatieve snowboardwedstrijd in Les Mosses: omhoog met sneeuwschoenen naar de top en afdaling op het board (maart).
Leysin Music Panorama - folkore-muziekfestival op de Berneuse (juni).
Midzomerfeest aan het Lac Lioson bij Les Mosses - vrolijk feest bij het bergmeer (augustus).  

Bron: Zwitserland Tourisme

Hoogte1330- 2200 m
Liften9 liften; 1 gondellift, 7 stoeltjesliften, 1 sleeplift
Pisten50 km gemarkeerde piste; 70% groen, 20% blauw, 5% rood, 5% zwart. Er is ook 0,5 km buckelpiste en een traject met tijdmeting.
Loipe7 km geprepareerd
SnowboardvoorzieningenHet gebied Leysin beschikt over een het Nescafé Freestyle Park met halfpipe en boardercross. In 2005 werd het NK snowboarden hier gehouden! Leysin is innovatief bezig met zijn nieuwe Freestyle Park! De halfpipe is omgetoverd in een Super Pipe (150 meter lang - 18°) en is een van de populairste trekpleisters geworden! Een van de andere nieuwe attracties is freestyle piste met rails, boxen en schansen.
Historische plekLesyin is alleen bereikbaar via een steile weg vanuit Aigle via Veyges. Hierdoor lag het vroeger afgelegen. Destijds trokken mensen met een ziekte (bijvoorbeeld TB) naar Leysin om daar te herstellen in de gezonde berglucht. In 1828 stuurden de inwoners uit de vallei hun kindertjes naar Leysin om gezonde groei te bevorderen. Een nieuwe toegangsweg brengt de eerste vreemdeling in 1873 naar Leysin. Deze jonge Duitser betekent het begin van het toerisme. In 1890 wordt een klimatoligische vereninging gesticht en worden er ook enkele sanatoriums gebouwd. Leysin wordt wereldwijd bekend wanneer Dr. Rollier in 1903 de weldaden van de zon gebruikt voor de genezing van tuberculose. Hij is vooral bekend onder de naam "Docteur Soleil". In de jaren 50 is het toerisme in volle ontwikkeling. De komst van "Club Med" in 1956 en de stichting 'Leysintours' maken dat Leysin een gekend station wordt voor zon- en wintersportliefhebbers.
Winterseizoenhalf december tot half april
SneeuwzekerheidIn Leysin wordt 1 km piste machinaal besneeuwd.
UitgaanstipsEen echte aanrader is het overnachten en eten in een tipi! Le Village Tipis de Leysin: een tipidorp waar je op een originele manier vakantie viert! Geniet enkele uren van de gezelligheid van eten rond een kampvuur. Dé specialiteit: zalm bereid volgens eeuwenoud Laps recept! En ook het slapen in een tipi is hier een geweldige ervaring, de tenten zijn namelijk voorzien van verwarmde slaapruimten voor in totaal 25 mensen. De vloer van de tent is bedekt met stro en rendierhuiden en er zijn meer dan voldoende dekens. Ook heel leuk is de nachtelijke fakkelafdaling! Sluit je vakantie af in het restaurant Les Fers. De eigenaar ontvangt je met een glas warme wijn en serveert een uitstekende fondue. Met een fakkel in de hand ski je zo naar het dorp Leysin.
Recreatie & diversenZowel in de zomer als in de winter is er genoeg te doen in Leysin. 's Zomers kan er gemountainbiked worden en is de draait de gondel ook nog. Ook kun je je vermaken op het openbare beachvolleybal veld. Of je kunt ook gaan parapenten. 's Winters is er ook genoeg te doen, zelfs wanneer er geen sneeuw ligt zul je je er niet vervelen. Leysin beschikt ook over een wintercamping. Maar behalve skien of snowboarden kun je je in Leysin ook op andere manieren uistekend vermaken! * Fitness- / vita-parcours * Cultuur / amusement hele jaar * Tentoonstellingen permanent * Concerten, regelmatig georganiseerd * Skatingpisten * Skiwandelwegen * Winterwandelwegen geprepareerd * Sneeuwschoen-trail Voor de kinderen: * Kindersneeuwpark * Kinderanimatie openbaar * Kinderopvang, georganiseerd * Snowtubepiste officieel (autoband-sleeën) 5 * Rodelbaan
Sneeuwhoogte informatie+ 41 024 494 13 01
WebcamResort Cam

Vakanties naar Leysin

Hotel Central Residence*** v.a110,-
Hotel la Tour D'ai   
Kerst Family Jam Leysin (Kerstvakantie) v.a379,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht