Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Colorado: Breckenridge, Keystone & Aspen

Skiën in Amerika wordt elk jaar polpulairder! Heerlijke poedersneeuw, maagdelijk wit! En dan trek je 's morgens zo'n prachtig spoor achter je waar nog niemand is geweest. Skiën in Amerika is een unieke ervaring die je als ski liefhebber absoluut moet hebben meegemaakt!

Het jeugdige Keystone, de westernsfeer van Breckenridge, de alpensfeer van Vail of het populaire Aspen/Snowmass. Dit zijn de vier populaire skicentra in de Rocky Mountains van Colorado, waar je VOLOP kunt skiën!
Deze skigebieden zijn nauw met elkaar verbonden en er is een jaarlijkse sneeuwval van zo'n 8,5 meter. En als je van mooi weer houdt zit je hier goed, 300 dagen zon per jaar!. De pistes zijn bijzonder gevariëerd van zeer verzorgde pistes tot adembenemende steile hellingen. Heel belangrijk: deze pistes zijn rustig, lange wachttijden bij de liften zul je in Colorado nauwelijks meemaken. Genoeg geskied? Geen probleem! Alle centra hebben uitgebreide mogelijkheden, zoals snowmobiling, hondensleetochten, snowshoeing en langlaufen. Of ga lekker winkelen, een terrasje pikken en heerlijk van de zon genieten!

Het dorpje Vail doet veel denken aan Tirol met diezelfde charme en warmte. Naast het ultieme skiën biedt Vail je vele andere activiteiten. En 's avonds kun je terecht in meer dan 100 restaurants en nachtclubs. Een gratis shuttlebusje rijdt door het hele dorp dat autovrij is.
Breckenridge is "western", met haar gezellige Victoriaanse Main Street en de sfeer van een oud mijnstadje. Wijdser van opzet, een jongere uitstraling met een gevarieerde apres-ski en nachtleven. Het skiën gebeurt op de vier pieken, via de liften goed met elkaar verbonden.
Het kleinste gebied is Keystone, verdeeld over zes verschillende Neighbourhoods in het Arapahoe National Forest, via een gratis shuttle met elkaar verbonden.'s Avonds hoef je jezelf ook niet te vervelen, want naast de vele winkeltjes en restaurants biedt Keystone je de mogelijkheid om in de avonduren door te skiën.

In de centra kun je gratis gebruik maken van de shuttleservice tussen de accommodatie en de skiliften. In Breckenridge en Keystone rijden deze shuttles vanaf 08:00 uur tot 22:00 uur. De Breckenridge Town Trolly rijdt door het dorp zelfs tot middernacht gedurende het winterseizoen. Voor verbindingen naar de andere skicentra kun je gebruik maken van de Vail Resorts Express (niet gratis).

Het wereldberoemde Aspen is populair onder toeristen en onder de Amerikanen zelf. Het gebied van Aspen en Snowmass biedt een enorme mogelijkheden wat betreft skiën, maar ook een gezellig 'nightlife' en volop winkelplezier. Volop skiplezier heb je zeker want je hebt de beschikking over vier bergen met maar liefst 317 pistes. Aspen zelf is een historisch stadje met een Victoriaanse sfeer en direct bij het dorpje is de beroemdste berg van het resort, Aspen Mountain. Zij biedt voornamelijk de moeilijkere pistes. Diegenen die wat ex

HoogteBreckenridge: 2926 - 3962, Vail: 2475 - 3527
LiftenBreckenridge: 26 Vail: 33 Keystone: 22 Aspen/Snowmass: 39
PistenBreckenridge: 145 pistes Vail: 193 pistes Keystone: 116 pistes Aspen/Snowmass: 317 pistes
Liftpasca. 55 - 60 USD per dag
SneeuwzekerheidBreckenridge: 760 cm. Vail: 865 cm. Keystone: 584 cm. Aspen/Snowmass: 760 cm.

Vakanties naar Colorado: Breckenridge, Keystone & Aspen

Breckenridge: The Village at Breckenridge***LG   

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht