Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Hurghada

Halverwege het plateau van Giza en de Koningenvallei bevindt zicht een spot met magische kleuren en een uitzonderlijke duikersplek. Hier blaast een krachtige 'duizendjarige wind' met de regelmaat van een metronoom. Hurghada ligt aan de rand van de Arabische Woestijn aan de Rode Zee en was vroeger een militaristische stad. De bodem van de Rode Zee is bekend voor zijn facinerende fauna en flora. Hurghada, dat reeds wereldbekend was in duikersmilieus wordt nu eveneens het hele jaar bezocht door Windsurfers en Kitesurfers.

DE SPOT
De wind waait lichtjes off-shore maar draait in de namiddag. Slalom en speed. Licht deinend water, ideaal voor beginnende wavesurfers. 1 tot 1½ meter hoge golven. 's Morgens blaast de wind met een kracht van 3 tot 4 Bft om in de namiddag doo rhet thermische effect tot een stevige 5 Bft toe te nemen

Kitespot
1. Bij het station van Tommy Friedl kan je ideaal leren kiten, in de ondiepe baai. Wind-en kitesurfers zijn van elkaar gescheiden. Er wordt les gegeven op alle niveaus en uiteraard kan je ook materiaal huren of stallen. Tommy Friedl biedt bovendien avontuurlijke kitecamps aan waarbij je met een groep kiters de mooiste plekken aandoet. Kijk voor meer info op de site van Tommy: www.tommy-friedl.com. De kitereceptie ligt bij hotel Grand Seas.

2. Tweede mogelijkheid om te kiten is bij hotel Magawish. Hier zit Colona Watersports, en we kunnen hier zowel kiten aanbieden, maar ook de accommodatie. Je hebt hier een gezellige sfeer en een mooi breed strand. Kitebeginners kunnen in ondiep water starten, enkele honderden meters hoog aan de wind. Je drijft vanzelf richting het center, en wordt dan weer uit het water gehaald om terug te lopen.
Puur qua spot is Magawish iets beter/mooier, voor beginners zijn beide spots prima geschikt.

Wind
Gedurende onze zomermaanden is de wind het meest constant, echter is de temperatuur ook vrij hoog. Door de wind wordt dit deels gecompenseerd, dus ga je voor het surfen prima, ga je met partner die aan het strand wil liggen, dan is het vrij warm.

In het voor en najaar is er nog steeds goede kans op wind in Egypte, zeker in combinatie met lekkere temperaturen overdag is het dus een zeer goede plek in deze periode, ook omdat Europese spots dan nog niet "op gang" gekomen zijn. Wind is qua kracht wat wisselender, de ene dag windje 4, maar ook wel eens uitschieters tot windkracht 7-8, dat heb je in de zomer minder.

In de wintermaanden wordt het allemaal iets instabieler, met vooral 's middags nog de kans op goede wind, omdat het land dan opwarmt, maar winduren zijn dus minder per dag, met wat meer onzekerheid.

Overige activiteiten
Duikschool Jasmin Village (Jasmin Diving Center / PADI), tennis, squash, zeilen, waterskiën, bezoek aan de tempels van Luxor, van Karnak, de Koningsvallei, de Koninginnenvallei. Hurghada - Luxor ca. 2 à 3 uur /

Historische plekHet nabijgelegen Luxor is ideaal voor een bijzondere dagtrip. De drukke stad die duizenden jaren beschaving weerspiegelt ligt in het magische Nijldal, dat overheerst wordt door koninklijke graftombes en grote kale heuvels op de westelijke oever. Behalve de tempel van Luxor herbergt het Nijldal één van de grootste heiligdommen van Egypte: de tempel van Karnak.
NatuurDe riffen hebben prachtige kleuren met talrijke vissoorten. De watertemperatuur varieert van 28 graden in september tot 21 graden in februari. Regen valt er nauwelijks. De woestijn is een verhaal apart. In de woestijn heerst een extreem klimaat met in de zomer temperaturen tot 40 graden en 30 graden 's nachts, terwijl dit in de winter respectievelijk 22 en 14 graden is. De lage luchtvochtigheid maakt deze hitte redelijk goed te verdragen en vooral in het water kan het aangenaam aanvoelen.
Seizoeninfo's Winters - van november tot eind februari - is het weer overal aangenaam. In het noorden is het meestal zonnig met af en toe wat regen, in het zuiden droog en gematigd. De nachten kunnen in het zuiden wel koud zijn. In de lente is het warmer maar dit is ook de periode waarin af en toe de ‘khamsin’ waait die stof- en zandstormen kan veroorzaken. 's Zomers is het heet in het noorden. In het zuiden voelt het dan minder heet aan omdat de lucht daar droger is.
HoogseizoenNovember tot en met april.
Gem. temperatuur zomer34 graden
Gem. temperatuur winter22 graden
Gem. temperatuur water24 graden

Vakanties naar Hurghada

Red Sea zone : Kitesafarit/m 21-12-2000v.a750,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht