Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Sölden & Ötztal Arena

Sölden is een van de hoogst gelegen wintersportplaatsen van Oostenrijk en ligt bijna aan het einde van het Ötztal. Het kleine dorpje Hochsölden ligt net boven Sölden en geeft 's winters direct toegang tot de pistes. Als je verder naar het einde van de vallei rijdt kom je bij het wat mondainere gebied Obergurgl waar het miljoenen oude bevroren mannetje ötzi is gevonden.

De plaats zelf is een mix van oud en nieuw met verschillende toeristische accommodaties, zonder echte hoogbouw. Daarnaast geniet Sölden bekendheid als goede uitgaansplaats met gezellige bars en een levendige apres ski. Zomers kun je in Sölden heerlijk mountainbiken, wandelen, klimmen en gewoon buiten genieten van de frisse berglucht en een typisch Oostenrijkse sfeer.

Sölden heeft niet alleen een uitgebreid skigebied maar ook twee gletsjers, waardoor je kunt spreken van 100% sneeuwzekerheid! Door de bouw van een nieuwe verbindingslift is het grote skigebied tegenwoordig direct aangesloten op de Rettenbach gletsjer zodat je ook laat in het seizoen kunt genieten van een groot aantal afdalingen zonder dat je met je auto naar de hoogste pistes hoeft te rijden over de gletsjer-straat. Dit betekent dat je -ook laat in het seizoen- met gemak kunt genieten van de frisse sneeuw op meer dan 3.000 m hoogte!

Er kan ook in de zomer geskied en gesnowboard worden en meestal zijn de sneeuwomstanigheden hartje zomer op de hoogstgekegen pistes prima.
Voor elke wintersportliefhebber is er een goede afdaling te vinden. Van de gebruikelijke gekleurde pistes tot tree-runs voor de off-piste liefhebbers. Op de gletsjer is het zeer gevaarlijk om buiten de pistes te gaan (veel spleten in het ijs). Houd je dus streng aan de borden en de afbakening van de pistedienst... een aantal van onze kennissen hebben ooit met doodsangst in een spleet gezeten, wachtend op de redding. In hun geval liep het allemaal goed af maar wij raden jou aan om niet hetzelfde risico te lopen. Hoe verleidelijk de versgevallen sneeuw buiten de pistes van de gletsjer ook is.

Hoogtevan 1650 tot 3250 meter.
Liften64 liften.
Pisten141 kilometer 45 blauw, 73 rood en 23 zwart
Loipe16 kilometer.
SnowboardvoorzieningenFunpark
Het Base park in Sölden beslaat een grote van 60.000 m2. Het park heeft een groot aanbod van rails en boxen, je kan wel tot 8 rails/boxen in één run hitten! Het aantal kickers dat in het park staat verschilt per periode in het jaar. Het park heeft 2 pipes, waarvan er een speciaal voor de kids/beginners is. Daarnaast heeft het park ook een wallride en een chill area. Bekijk de complete up-to-date parksetup op Website Sölden
Liftpas6 dagen ca. € 180
Seizoeninfo's Zomers is er een gletsjer open. Vanaf de herfst zijn beide gletjers open zodra er genoeg sneeuw ligt met zo'n 29 kilometer aan pistes.
SneeuwzekerheidDoor de bouw van een nieuwe verbindingslift is het grote skigebied tegenwoordig direct aangesloten op de Rettenbach gletsjer zodat je ook laat in het seizoen kunt genieten van een groot aantal afdalingen zonder dat je met je auto naar de hoogste pistes hoeft te rijden over de gletsjer-straat. Dit betekent dat je -ook laat in het seizoen- met gemak kunt genieten van de frisse sneeuw op meer dan 3.000 m hoogte!
UitgaanstipsHet dorp had de reputatie iets té levendig te zijn, maar dat valt allemaal erg mee. Sölden is een uitgerekt dorpje dat een echt centraal punt mist, maar wel zijn er 'plenty' opties om je 'till dawn te vermaken. Je zou bijvoorbeeld eerst een duik in het olympic-sized zwembad kunnen nemen, om je vervolgens richting een bar als 'Pfiff' of de 'BierHimmel' te bewegen en als afsluiter te dansen tot het ontbijt in de Centro Club.
WintersportSölden is uniek met twee gletsjers, waarvan er een het hele jaar geopend is. De verschillende pistes bevinden zich tussen 1.377 en 3.250 meter hoogte
Recreatie & diversenSuper outdoor- en indoorrecreatie mogelijkheden buiten de pisten als: recreatiecentrum met zwembad, sauna, solarium, bioscoop, kegelbanen, tennis en fitnessstudio. Er is ook een natuurijsbaan en een curlingbaan. Je kunt ook gaan paragliden.
Telefoonnummer VVV+ 43 (0) 5254 22120
Sneeuwhoogte informatie+ 43 (0) 5254 2666

Vakanties naar Sölden & Ötztal Arena

Sölden: Hotel Grauer Bar **** (zomer & winter)   
Solden: Haus Bergheim   
Solden: Hotel Liebe Sonne ****   
Solden: Skichalet Pult   
Ultimate Wintersport Test 2013/2014 Soldent/m 21-12-2000v.a349,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht