Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Sardinië

Direct onder Corsica ligt een van de grote eilanden van Italië: Sardinië. Het heuvel- en bergachtige landschap staat vol met olijfbomen, pijnbomen, wijngaarden en akkers. In het noordwesten liggen voor de kust wat kleinere eilandjes.
Sardinië is ondervedeeld in vier provincies: Sassari, Nuoro, Oristano en Cagliari. De hoofdstad, Cagliari, ligt in het zuiden en is een haven- en industriestad. Vooral de laatste jaren hebben overheid en bedrijfsleven veel geïnvesteerd in het toerisme, maar druk bezocht is Sardinië nog steeds niet.

Historische plekOp Sardinië zijn zo'n zevenduizend overblijfselen gevonden van een zeer oude cultuur: de Nuraghen. De gigantische menhirs en andere prehistorische stenen die over het eiland verspreid liggen zijn vaak zo'n achtduizend jaar oud. Pranu Muttedu in Goni is een van de belangrijkste plekken. In Cagliari staan verschillende historische bouwwerken, zoals de oorspronkelijk Romaans-Byzantijnse kerk van Santa Saturnino en het Romeinse amphitheater. De Romeinen hebben nog meer achtergelaten op de eiland, zoals de Romeinse stad Nora. De straten, badhuizen, ruïnes van tempels en villa's en het amphitheater van Nora zijn goed bewaard gebleven.
StrandOp Sardinië tref je ze nog in het echt aan: parelwitte stranden, wuivende palmen, een azuurblauwe zee en idyllische baaien. In het noorden bevinden zich lange zandstranden. De rest van de kust is erg grillig, met verborgen baaien en mooie stranden. De populairste stranden liggen bij Santa Margherita di Pula, Alghero, Santa Teresa, Porto Cervo, Capo Boi en op het eilandje La Maddalena.
NatuurHet landschap is zeer divers. Grillige, robuuste granieten rotsformaties die lijken op een maanlandschap, fraaie stranden en rotspunten en grillige rotsformaties met grotten. Een paar kilometer ten oosten van Cagliari vind je de bossen van Sarrabus. In het gebied van Monte Arcosu en de beboste bergen van Sulcis leven herten en wilde zwijnen. Op het plateau van Giara leven wilde paarden. Flamingo's bouwen hun nesten in de meertjes vlakbij de kusten. bijvoorbeeld in de omgeving van Cagliari, waar nog meer mooie vogels rondfladderen zoals de ibis.
HoogseizoenIn augustus
Gem. temperatuur zomer27 graden
Gem. temperatuur winter14 graden
Gem. temperatuur waterVan april tot november is de zee 15 tot 23 graden
UitgaanstipsAlghero en Cagliari hebben een gezellig historisch centrum met terrasjes, winkels en restaurants.
WatersportWindsurfen en zeilen kun je bijna overal langs de kust van Sardinië. Vooral Sassari is de regio waar veel clubs en zeilscholen zijn. Ook voor duiken zit je hier goed. Kanoën kun je behalve langs de kust ook op de rivieren en meren.
OutdoorOp je mountainbike, lopend, paardrijdend of lekker met de jeep kun je de verschillende landschappen van Sardinië verkennen. Droge vlakten veranderen in glooiende heuvels, begroeid met wijngaarden en olijfbomen. Het volgende moment rijd je door ruige, grillige bergen begroeid met eeuwenoude bossen.

Vakanties naar Sardinië

Sardinie Santa Lucia Camping Mandras*** Subtropisch genieten!t/m 21-12-2000v.a935,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht