Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Varadero

Het schiereiland Varadero, 140 kilometer ten oosten van Havana, is ongetwijfeld de belangrijkste badplaats van Cuba. Tot aan het eind van de jaren '50 was het een zeer populaire verblijfplaats van rijke Cubanen en Amerikanen. Eén van de beruchtste Varadero-gangers was de legendarische bendeleider Al 'Scarface' Capone, die hier zelfs een buitenhuisje had. Na de Cubaanse Revolutie nationaliseerde Castro echter alle villa's en stranden die in particulier bezit waren en stelde hij de badplaats open voor het hele Cubaanse volk (en de rest van de wereld).
Varadero heeft een langgerekt, fijn wit zandstrand van maar liefst 20 kilometer aan een doorzichtige, blauwgroene zee. Uit de kust ligt een koraalrif met tientallen duikplekken, waar de natuur miljoenen jaren aan het werk is geweest om voor de avontuurlijke zwemmer een fantastische onderwaterwereld te creëren. Zonnebaders kunnen rustig wegdromen op het prachtige strand met een 'Cuba Libre' in de hand en de klanken van de salsa op de achtergrond. 's Avonds kun je terecht in tientallen disco's, nachtclubs en restaurants.

Historische plekOp cultureel gebied heeft Varadero bar weinig te bieden. Als je echter van mening bent dat je toch écht niet thuis kunt komen zonder een beetje cultuur te hebben opgesnoven, kun je het Museo Historico 'ns proberen. Maar verwacht er niet teveel van! Uiteraard is het niet zo'n zware onderneming om vanaf Varadero een excursie naar Havana te maken, waar de het historische erfgoed van Cuba rijkelijk aanwezig is.
StrandZoals een strand er uit hoort te zien: hagelwit fijn zand langs een prachtige azuurblauwe zee
SeizoeninfoCuba kent twee seizoenen: zomer en winter. De zomer wordt gekenmerkt door korte, hevige regenbuien en (soms zeer) hoge temperaturen, in de winter is het iets minder heet en wat droger (alhoewel het dan kan voorkomen dat het gedurende langere tijd motregent).
Winterseizoennovember t/m april
Zomerseizoenmei t/m oktober
Gem. temperatuur zomer32
Gem. temperatuur winter23
Gem. temperatuur wateraltijd boven de 25 graden
UitgaanstipsHet nachtleven van Varadero is bijna volledig gericht op de smaak van de westerse toerist. Als je dus voor de authentieke Cubaanse salsa-avonden naar Varadero komt, zul je in de meeste discotheken bedrogen uitkomen. Ook in het exotische Cuba voert muziek uit de States de boventoon. Maar ze zijn er wel hoor, die lekkere salsatenten! Je moet alleen even wat zoeken. Ga eens binnen kijken bij La Patana (een boot die dobbert op de Laguna de Paso Malo) of bij El Kastillito (Avenida Playa y Calle 49).
Uitgaansprijzenhoog!

Vakanties naar Varadero

Sol Palmeras **** ALL INt/m 21-12-2000v.a1454,-
Paradisus Varadero ***** ALL INt/m 21-12-2000v.a1795,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht