Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Curaçao

Voor een tropisch eiland is Curaçao een rariteit in het Caribisch gebied. Het is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en heeft een aardig omvangrijke toeristische sector, maar toerisme is niet de belangrijkste bron van inkomsten: de economische hoofdrol is weggelegd voor de olieraffinaderijen, hoewel deze tegenwoordig met sluiting worden bedreigd.
De bezoekers komen voor de vele kleine baaien met prachtige zand- of rotsstranden en kristalhelder water. De mogelijkheden om te duiken of te snorkelen zijn hier erg goed. In deze 'Holland in de tropen' voelen Nederlanders zich gelijk thuis hoewel de bijna altijd schijnende zon en prettige temperaturen je niet laten vergeten dat je je ver van ons kikkerlandje bevindt.

Naast de verspreide stranden vind je hier historische landhuizen en natuurgebieden. De infrastructuur is uitstekend en de hoofdstad Willemstad kleurrijk. Hier meren dagelijks vissersbootjes aan om hun spulletjes te verkopen.

Historische plekWie door het landschap rijdt zal direct de oude landhuizen herkennen. Deze huizen hadden ooit de functie als hoofdgebouw(en) voor de vroegere plantages. De eerste plantages ontstonden rond 1660 en werden door de WIC opgericht om schepen te kunnen bevoorraden, terwijl ze daarnaast voedsel moesten leveren voor de militairen, ambtenaren en slaven die lange tijd op het eiland moesten doorbrengen. Na de afschaffing van de slavernij (in 1863) zijn de plantages langzamerhand verdwenen en zijn alleen nog de oude landhuizen overgebleven. De meeste landhuizen zijn niet geopend voor publiek. Gelukkig zijn er wat uitzonderingen en op afspraak zijn er rondleidingen mogelijk. Het landhuis Knip (17de eeuw) is na een uitgebreide opknapbeurt weer te bezoeken, maar een aanrader is toch wel Groot Santa Martha, dat tegenwoordig in gebruik is als dagverblijf voor gehandicapten die daar souvenirs maken en verkopen.
StrandDe mooiste stranden op het eiland zijn de kleinste, waarvan veel in het westelijke deel te vinden zijn. Playa Kalki is een populaire plek voor degenen die wat willen snorkelen, terwijl Boca Grandi een door de eilanders zelf een veel bezochte plaats is. Een strand waar buiten zand nog iets 'extra' is te vinden is het Sea Aquarium Beach (... moet de naam nog uitgelegd worden?). Voor privé-baaien moet je entree betalen.
SeizoeninfoWat kun je voor advies geven over een eiland waar het altijd een graadje of 28 is? Het hele jaar door zijn de weersomstandigheden ideaal om je bleke huidje wat op te bruinen.
HoogseizoenAltijd, maar vooral tussen januari en september.
Gem. temperatuur zomer28 graden.
Gem. temperatuur winter28 graden.
UitgaanstipsGroot Davelaar (uit 1865) en Zeelandia (ongeveer uit 1850) zijn allebei omgetoverd tot restaurants. Je kunt deze landhuizen vinden aan de Schottegatweg Oost. Enkele kilometers ten noordoosten van Willemstad ligt het 18de-eeuwse landhuis Brievengat. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er regelmatig live-optredens en elke laatste zondag van de maand kun je een folkkloristische show zien.
WatersportDe beste snorkelplakjes zijn; Playa Kalki, Playa Forti, Boca Hulu, Porto Marine en Blauwbaai.
Recreatie & diversenMaken kinderen deel uit van je reisgezelschap, denk dan eens aan de volgende stranden om je hanndoekje uit te gooien. Playa Forti, Boca Santa Cruz, Daaibooibaai en Blauwbaai. Handig wanneer je je haar droog wilt houden is het meevaren op een boot waar ze een glazen bodem in hebben gemaakt. Een leuke boottocht kun je bijvoorbeeld naar Klein Curaçao maken, een eilandje ten oosten van (het grote) Curaçao. Je kunt met de auto over verschillende routes langs de kust gaan rijden. Bij de VVV kun je verschillende routes opvragen, zodat je een rit die je bevalt uit kunt kiezen.
Communicatie infoToeristenbureau Curaçao: Vasteland 82 - 84 3011 BP Rotterdam tel: 010 - 4142639 of 010 - 4142355

Vakanties naar Curaçao

Lions Dive & Beach Resortt/m 21-12-2000v.a1155,-
Avila Hotel ****t/m 21-12-2000v.a1233,-
Papagayo Beach Resort ****t/m 21-12-2000v.a1131,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht