Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Bonaire

Bonaire is het meest oostelijk gelegen eiland van de ABC - Eilanden (Aruba, Curaçao en Bonaire en bevindt zich maar 64 kilometer ten noorden van Venezuela, 80 kilometer van Curaçao en 138 kilometer van Aruba. Het landschap van Bonaire is gevormd door het droge klimaat en de plantengroei bestaat voor een groot deel uit een verschillende soorten cactussen. De zuidwestkant is gemoedelijk en heeft stranden en kalme wateren, aan de noordkant zijn de golven woest en is de kustlijn ruig. Het strand is bedekt met stenen en rotsblokken die veelal glad zijn geworden door het geweld van de oceaan. De vaak krachtige passatwind heeft de 'divi-divi' bomen hier zonderling vervormd.
De hoofdstad Kralendijk is klein, gezellig en biedt een vleugje oud-Hollandse traditie vermengd met een Caribische uitstraling. Tegenover de baai voor de hoofdstad ligt het onbewoonde eilandje Klein Bonaire.

Historische plekBonaire werd 1499 door Spanjaarden ontdekt. Het eiland werd toen nog bewoond door Arawak-indianen die het 'Bojnay' noemden, wat 'Lage landen' betekent. Op het eiland kun je, net buiten Rincon, 500 jaar oude rotstekeningen en inscripties van de Arawak Indianen bewonderen. Spanje heeft van 1527 tot 1633 geprobeerd om het eiland te koloniseren maar in 1634 namen Nederlanders Bonaire in beslag en vestigden zij hier een militaire basis. De komende 100 jaar werd Bonaire bestuurd door de Verenigde Westindische Compagnie. Zij importeerden slaven en hielden zich bezig met zout-productie, maïsoogst en veeteelt. Na een korte Engelse bezetting, waarbij Bonaire werd geteisterd door overvallen van Engelse en Franse piraten, kwam het bestuur weer in handen van Nederland. Een ernstige economische recessie eind 19e, begin 20e eeuw dwong veel bewoners van Bonaire te emigreren. Pas in 1950 begon de economie door het toerisme weer een beetje aan te trekken.
NatuurAls gevolg van een vulkanische uitbarsting onder water, die miljoenen jaren geleden heeft plaatsgevonden, is Bonaire de top van een berg met diepe glooiende riffen. Deze riffen zijn vanaf het eiland makkelijk bereikbaar: Je kunt gewoon vanaf de kant een 'shore dive' maken en een onderwaterspectakel bewonderen dat behoort tot één van de mooiste ter wereld. Het zicht onder water is vaak meer dan 30 meter en de temperatuur gemiddeld 26 graden. De wateren rondom het eiland zijn aangeduid als Marine National Park, wat inhoudt dat er alles aan wordt gedaan om het onderwaterleven zo goed mogelijk te beschermen. Wie duikt betaalt een klein bedrag ($10) ten gunste van het park en draagt zo bij aan het behoud. Het is ten strengste verboden om voor anker te gaan met een boot of koraal te verzamelen. 80 Duik spots worden duidelijk aangegeven, de meesten zijn vanaf de weg langs de kust zichtbaar. Het enige dat je nodig hebt is een huurauto, een buddy en duikspullen om in je eigen tempo het rif te verkennen.
SeizoeninfoBonaire kent een tropisch klimaat met veel zon en een gemiddelde jaartemperatuur van 28 graden. Het grootste deel van de (ongeveer) 56 centimeter regen dat jaarlijks valt, valt in de maanden oktober tot januari.
UitgaanstipsJe kunt in Kralendijk lekker eten. Of je Hollands (Zeezicht, de Tuin), Frans (Caribbean Point), Caribisch (Shamballa's), Amerikaanse fastfood (Kentucky Fried Chicken) of een combinatie van verschillende soorten gerechten wilt maakt niet uit, je vindt van alles in de hoofdstad. Vrijwel direct aan het water voor Kralendijk zijn de meest populaire uitgaansgelegenheden. Waaronder City Café en Karel's Place die de belangrijkste trekpleisters voor toeristen en locals, op zoek naar gezelligheid, vormen. Bonaire is echter niet een bestemming waar je speciaal heen moet om uit te gaan, omdat je de populaire plaatsen in één avond eigenlijk wel gezien hebt. Je zult waarschijnlijk dezelfde mensen op dezelfde plek (en elke avond weer) tegenkomen, wat typisch is voor een eiland. Dit heeft uiteraard ook bepaalde charme en kan een zeer gemoedelijke sfeer scheppen. De verschillende (luxe duik-)resorts hebben bijna allemaal een bar en restaurant. Hier vind je in principe voornamelijk Amerikaanse(duik-)toeristen.
UitgaansprijzenBiertjes zijn goed te doen.
Recreatie & diversenHoewel Bonaire bij uitstek bekend staat als een duik en snorkellocatie, kun je er ook prima windsurfen op de Lac Baai (bij Jibe City of Bonaire's Windsurf Place) of de baai voor Kralingendijk. Washington Slagbaai National Park, gelegen in het noordwesten van het eiland, is een natuurpark met vogels (190 verschillende soorten!), hagedissen, geiten en iguana's waar je kunt hiken of touren met een auto. Het Goto-meer is een broedplaats voor flamingo's. Het eiland heeft meer dan 300 kilometer aan paden voor fietsers. Verder wordt aan zee- en 'mangrove'kajakken, vissen en paardrijden gedaan.
Communicatie infoMet dank aan (voor infomatie en foto's): Bonaire Tourist Office Visseringelaan 24 2288 ER Rijswijk tel 070 - 3954444 Bonaire VVV Tourism Corporation Bonaire Kaya Libertador Simon Bolivar 12 Kralendijk, Bonaire, Ned. Antillen. tel : (00) 599-7-8322 Noodnummer: 114 Telefoonnr Flamingo Airport: 5660 Taxi standplaats (op het vliegveld): 8100
Openbare telefoonJa, maar je hebt wel een kaart nodig.
PostkantoorJa, in Kralendijk.
Telefoonnummer VVV 070 - 3954444

Vakanties naar Bonaire

Captain Don's Habitat ***+ LGt/m 21-12-2000v.a420,-
Divi Flamingo Beach Resort & Casino***+ LGt/m 21-12-2000v.a343,-
Eden Beach Resort Bonaire***t/m 21-12-2000v.a322,-
LacBaai Bonaire, windsurfen en kitesurfent/m 21-12-2000v.a369,-

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht