Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Reacties
Forum onderwerp: Goed surfen in Costa Rica?

plaats een bericht in dit forum >

Reactie geplaatst door: Sylvia Kirschenmann op 24-9-2009 9:30:22
reageeer op deze reactie >

Feedback over surfspots in Costa Rica van Dennis & Merel (zomer 2009)

Hoi Sylvia,
De spot bij Nosara was trouwens niet Playa Avellanas (die ligt Playa Negra) maar Playa Guinones. Allemaal zeer de moeite waard alhoewel Playa Grande toch wel onze favoriet was denk ik.
Juli/Augustus is echt een toptijd om te gaan, niet zo druk dus strand en golven lekker voor jezelf en maar een paar uur per dag regen, ook veel zon. Inderdaad, oktober en november werd ons lokaal echt afgeraden, dan zijn de wegen afgesloten en veel hotels dicht. Vorig jaar regende het geloof ik 9 dagen lang 24 uur per dag in die periode!
Groetjes
Merel

He Sylvia,
We zijn in Playa Grande (Tamarindo), Playa Avellanas (Nosara), Playa El Carmen (Mal Pais) en Playa Negra (ook Tamarindo), allemaal die westkust van het noordelijke schiereiland. Begin v h regenseizoen, dus over het algemeen waren de wegen goed te doen, je moet er niet zijn in oktober en november, dan regent het echt de hele dag en zijn er kustdorpen gewoon afgesloten van de buitenwereld. Wij waren wel echt in de (voor)laatste week voor er hotels etc. dicht gaan.
Ciao,
Dennis

Reactie geplaatst door: Sylvia Kirschenmann op 24-3-2007 13:40:07
reageeer op deze reactie >

Best Surf Spots / CARIBBISCHE KUST
* Manzanillo - Gelegen in de Gandoca Manzanillo Reserve, 20 Km ten zuiden van Puerto Viejo. Het noordelijke gedeelte heeft een 'fast break'. Het zuidelijke deel heeft bijna geen golven, omdat het beschut ligt achter een groot koraalrif. Hoewel er hier niet veel wordt gesurfd, is het de moeite waard om een kijkje te nemen. Je kunt er verder duiken, zeekajakken, door het natuurpark trekken en bijvoorbeeld schildpadden bekijken in het nabijgelegen Gandoca-Manzanillo. Er zijn een paar restaurants in de omgeving die prima Caribbische Cuisine serveren.
* Puerto Viejo - Hier vind je heel veel surf, maar pas op! Puerto staat bekend om de grootste en machtigste golf van Costa Rica, de SALSA BRAVA (of, anders gezegd, de ''gemene salsa”) . Deze Hawaii-Style golf bouwt zich op in diepe wateren en breekt op het ondiepe rif. Die salsa brava is een vette rechtse en heel soms een linkse. (Rechts: stijl en choppy. Links: kort, maar voor een 'sweet' ritje). Puerto Viejo ligt zo'n 3-1/2 hour van San Jose. Je hebt er heel veel accommodatie en restaurants.
* Black Beach, Cahuita - Super beach break, niet echt bekend, dus niet druk bezocht! Het hele jaar door vind je hier golven. Om bij Black Beach te komen moet je de weg volgen naar Puerto Viejo en dan zo'n 2 km voor (de ingang naar) Cahuita National Park naar links afslaan. Na ca. 10 minuten kom je uit op Black Beach. Een goed bewaard geheim, alleen bekend bij een paar Amerikanen en Locals die in de buurt wonen. Nou ja, en nu weet jij het dus ook.
* Westfalia - Hier vind je een serie beach breaks van Limon (zuiden) tot aan Cahuita. Goede lefts en rights, die dichtslaan als de swell te groot wordt.
* Uvita Island - Een eiland voor de kust bij Limon. Perfecte maar gevaarlijke left breaks. Isla Uvita is bereikbaar met een bootje (ca. 20 minuten varen) vanaf Limon. Slechts beperkt bereikbaar, want de boot gaat niet altijd!
Bonita Beach.- Point/reef break, bekend en berucht om gevaarlijke left. Makkelijk te bereiken vanaf Limon.


Best Surf Spots / PACIFIC KUST
* Boca Barranca - Een rivier minding met een lange linkse, 100 km van San Jose, makkelijk te bereiken (ligt klein stukje vanaf de kustweg). Boca trekt jaarlijks honderden surfers vanuit de hele wereld.
* Caldera Port - Deze voortreffelijke linkse ligt 3 km verwijderd en breekt op een riviermonding vlakbij de haven. 'Best on a big swell'.
* Tivives Beach en Valor - Beachbreak bij Tivives en stenen punt bij Valor. Hier vind je grote verscheidenheid aan golven en breaks. Prima rights en lefts. Ligging ca. 10 km van Boca Barranta, net voor de afslag naar Jaco.
* Escondida Beach - Een rifbreak met een left en een right. Op goede dagen kan het wel druk worden. Veel lokals die het water domineren.
* Jaco Beach - Dit is een van de best bezochte surfbestemmingen van Costa Rica. Het ligt op ca. 2 uur rijden van San Jose, (140 km). Veel toerisme, toeristische attracties, aangevuld met surfshops. Jaco heeft een leuke beach break en is de thuishaven van een paar van de beste surfers van Costa Rica. Als de golven te hoog worden slaan ze soms wel een beetje dicht, maar er is zoveel te doen en te zien dat het altijd een goede plek is om te bezoeken.
* Roca Loca - Deze “Crazy Rock” ligt op het meest zuidelijke puntje van Playa Jaco. Dit is een moeilijke golf die rechts breekt over ondiepe rotsen. Het beste te berijden als de Swell groot is.
* Hermosa Beach - Hier vind je de meest consistente break van de buurt (tiem minuten ten zuiden van Jaco). Diepe wateren breken op verschillende sand bars. De beste sand bar met de beste break ligt net voor een grote boom die bekend staat als de “almendro”. Maar als je het strand een beetje verkent dan vindt iedereen hier zijn of haar perfecte break.
* West Esterillos, East Esterillos, Bejuco & Boca Damas - Dit is een plek waar je veel kunt beleven als je je net iets verder wilt reizen om aan je surf-trekken te komen. Heel veel beach break, condities vergelijkbaar met Hermosa.

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht