Follow us on Twitter

Inloggen

Email
Wachtwoord

wachtwoord vergeten?
aanmelden

opvakantie.nl

Telefoon & Bezoek!

*ma/vrij; op afspraak*
online beschikbaar
Snelfilterweg 270
3063 JJ Rotterdam
+ 31 (0) 10-2131364

info@opvakantie.nl
KvK. 50269070

(Aan)vraag

Heb je een vraag of kun je de vakantie die je zoekt niet vinden? Stuur ons een (aan)vraag!

Informatie over Verzekeringen van Unigarant.

Voor persoonlijk advies over de meest gunstige reisverzekering kun je bellen met 010-213 13 64, of mailen naar info@opvakantie meer >>

Rotterdam

Rotterdam heeft alles wat nodig is om een bruisende stad te zijn. Je komt er veel verschillende gezichten tegen. Van zakenman tot student, van autochtoon tot allochtoon: allemaal geven ze kleur aan het stadsleven.
Het centrum is erg divers. Je vindt er veel hoge spiegelende kantoorgebouwen die de stad een zakelijk karakter geven, maar als je om je heen kijkt in plaats van omhoog zie je een heel ander Rotterdam.
De stad heeft heeft veel gebouwen die in een experimentele stijl zijn opgezet. Heel opvallend is bijvoorbeeld het gebouw van het Nederlands Architectuurinstituut. Tussen de moderne bouwwerken staan historische panden die nog steeds de allure hebben van vervlogen tijden.
Verder zijn er allerlei instellingen die culturele evenementen organiseren. Denk maar eens aan het wereldwijd gewaardeerde Internationaal Filmfestival Rotterdam, dat ieder jaar weer meer bezoekers trekt. Verder is iedereen die iets met bootjes heeft ongetwijfeld op de hoogte van de het jaarlijkse Wereldhavenfestival.
Het voormalig gebouw van de Holland-Amerikalijn is weer in zijn oude glorie hersteld en trekt tegenwoordig als Hotel New York veel toeristen. Vanaf het terras hebben ze een schitterend uitzicht op de drukbevaarde Maas én op de adembenemende Erasmusbrug, oftewel 'de zwaan', 'de harp' kortom: de brug der bruggen.

Historische plekSinds de 19de eeuw heeft Rotterdam de grootste haven van Nederland en sinds begin jaren zestig zelfs van de wereld. Je wordt hier tijdens een stadswandeling herhaaldelijk op gewezen door de straatnamen en natuurlijk door de Maas die door de stad heenstroomt. Een oude wijk die door de jaren heen bewaard is gebleven is het historische stadsdeel Delfshaven. Als je langs de statige herenhuizen loopt krijg je een mooi beeld van hoe Rotterdam er voor de oorlog uit heeft gezien. Een gebouw dat een ander aspect van het 'waterverleden' laat zien is het veelzijdige Hotel New York. Dit gebouw diende vroeger als kantoor van de Holand-Amerikalijn. In de nabijgelegen vertrekhallen, die deels nog steeds intact zijn, is menige traan gevallen bij het uitzwaaien van geliefden. Sinds kort is deze verbinding weer in gebruik genomen; met het afmeren van grote cruiseschepen is een nieuwe impuls gegeven aan de Rotterdamse toeristische sector. Hotel New York is allereerst een romantische plaats om te overnachten, maar je kunt ook één van de enorme bibliotheekzalen of directievertrekken als vergader- of feestzaal huren. In de zomer komen zakenmannen hier samen met heel hip Rotterdam om er in de zon iets te eten of drinken.
SeizoeninfoHet Nederlandse weer is nogal onvoorspelbaar, maar als je ergens tussen mei en september de stad aandoet dan is de kans groot dat je lekker op een terrasje een biertje kunt drinken. Ook kun je met een rondvaartboot vanaf het water de stad bewonderen.
Gem. temperatuur zomer20 graden.
Gem. temperatuur winter3 graden.
UitgaanstipsVoor ieder wat wils, moeten de grote horeca-bazen gedacht hebben toen ze het Rotterdamse uitgaansleven wilden inrichten. Waar kun je met wie wat doen? Concerten of theatervoorstellingen bezoeken, lekker dansen of aan de bar hangen, het kan allemaal. Het Oude Haven-gebied is het uitgaansgebied voor studenten, terwijl rond de Nieuwe Binnenweg meer de café's liggen die door hipper publiek worden bezocht. Uitgaan hoeft niet echt veel te kosten: de prijzen voor eten en drinken zijn redelijk en eetcafeetjes zijn soms heel voordelig. Dance (zoals jungle of drum'nbass) wordt goed geprogrammeerd Waterfront en Nighttown. Bijzondere films of theatervoorstellingen kun je zien in Lantaarn/Venster, terwijl bandjes van over de hele wereld in Rotown of (ook) in Nighttown en Waterfront spelen.
UitgaansprijzenDe prijs voor eten en drinken is heel redelijk.
TrendsportDe stad bouwt aan verschillende skate-faciliteiten. Er is een groot indoor-skatecentrum (4.000 m2) voor alle takken van de rollersport. Stuntskaten, skateboarden, vert- en poolskaten hebben speciale ruimtes. De overgebleven skatevloer van 850 m2 wordt afwisselend gebruikt voor inline hockey, een rollerdisco (op elke zaterdagavond), skatecursussen en 'Kiddieland' waar ukkies vanaf 4 jaar kunnen rondrolleren. Verder kun je er alles huren wat je nodig denkt te hebben. 's Zomers toert een slinger van skaters op vaste avonden door de stad.
Communicatie infoOveral kun je wel bellen, maar let er wel even op dat het gebruik van muntgeld erg prehistorisch is in deze moderne stad. Je kunt in ieder postkantoor of tabakswinkel een telefoonkaart kopen. Bellen en faxen kun je ook in het postkantoor, dat van 9.00 tot 17.00 open is. In het weekend is het postkantoor op de Coolsingel ook 's ochtends geopend.
Openbare telefoonDoor de hele stad te vinden.
PostkantoorCoolsingel 80.
Telefoonnummer VVVCoolsingel 67. Tel.: 0900-4034065.

Vakanties naar Rotterdam

Family Jam Meet & Greet   

opvakantie surf superspecial

Voor absolute beginners tot ervaren surfers, sinds 2001 de Surf Safari Delux. Leer (beter) surfen in het prachtige Portugal. Vrijwel verlaten stranden, consistente golven, ongedwongen avontuur, gegarandeerd goede tijden én met een brede glimlach naar huis.:: Surf Safari Delux

ingezonden gedicht